Samsung TV optikai kimeneten hangkimaradás

Fórumok

Érdekes hiba merült fel.

Laptop - HDMI kábel - Samsung TV csatlakozásban a TV saját hangszórójával tökéletes a lejátszás. Laptop - HDMI kábel - Samsung TV - Toslink - DAC - erősítő csatlakozásban film lejátszásnál pár tizedmásodperces kihagyások vannak. A probléma másoknak is előjött más típusú Samsung TV-vel, random DAC mellett. Azt vettem észre, hogy visszatekerve mindig ugyanott van kihagyás mpv-vel és vlc-vel is, pár másodperc csendes rész után ha valaki megszólal kb. fél másodperc a mondat elejéből néma, mintha valamiféle energiatakarékos módba kapcsolna, amiből pár tizedmásodperc visszatérni (ahogy megjelenítésnél is ha homogén fekete a kép lekapcsolja a led háttérvilágítást)

PulseAudio és TV hangbeállítások módosítása nem segített. Arra gondoltam, hogy ha nincs csendes rész a filmben talán megszűnik a hiba, berakok valami fehér zajt a háttérbe és működött, több jelenetnél teszteltem, mp3-al is, úgy tűnik a lényeg a párhuzamos lejátszás. Az agyam eldobom.

Valakinek van jobb megoldása, mint whitenoise.mp3 végtelenített lejátszása?

Hozzászólások

Valszeg a toslink fogja meg a hangot, valami alsó szűrő levágja és csendnek veszi. Majd lehet benne egy opció, hogy ne ordítson azonnal amikor jön egy hang. Emiatt van benne idegesítő kimaradás.

TV-n nincs valami játék mód (netes keresés alapján mondták), ami a kiadott digit hangot másképp kezeli? (És akkor nem a toslink a hibás).

Van játék mód, sport mód és 5 fajta hangüzemmód, egyik sem hoz változást :(