Ubiquiti Unifi DHCP probléma

Fórumok

Hálózatunk van negyvenegynéhány Unifi AP (UAP-LR, UAP-AC LR, UAP-AC Lite, UAP-AC PRO). Linuxon fut a controller. Pár hónapja egy frissítés után bizonyos eszközök nem tudnak felcsatlakozni a hálózatra. Előtte működtek normálisan. Sok utánaolvasás után kb az történik, hogy a DHCP kérés elindul az eszköztől, megkapja a DHCP szerver, ad ki címet (látjuk is az eszközön, hogy várja a túloldalról, hogy vette a címet. Aztán letelik a 30sec timeout és próbálkozik újra a kliens), aztán visszirányban valahol elveszik a csomag. A net tele van ezzel a problémával. Jött is pár fw frissítés erre a problémára, de teljesen nem tudta megoldani egyik sem. Kb a 4.0.15-ös fw mentes volt még ettől a hibától, aztán
4.0.21-től vannak ilyen gondok. Természetesen nem lehet 4.0.17 alá downgradelni.
A hiba nagyon furcsa, van mikor a saját notebookomon is előjön, amire az a megoldás, hogy odébbmegyek egy másik AP alá. Ott felcsatlakozik az eszköz, aztán visszamehetek az előző AP-hoz és megy a kommunikáció. Viszont ha letelik az 1 órás DHCP lease time akkor megint nem kapok IP-t a DHCP szervertől. Van mikor egy AP újraindítás megoldja időszakosan. Van mikor naponta háromszor kell újraindítani.....
Valaki belefutott már ebbe a problémába ? Valami megoldási javaslat ?

Hozzászólások

érdemben segíteni nem tudok, csak megerősíteni, 96db AP-nál is stabilan tudja ezt. de több ssid közül mindíg csak egyen csinálja. Egy ideje gondolkodom rajta hogy szétszedem az 5, meg a 2.4-et, hátha jobb lesz neki.

KoviX

nekem az oldotta meg, hogy kikapcsoltam a management felületen a dhcp snoopingot.