Chrome jelszavak mentése

Üdv!

A Chrome (Verzió: 78.0.3904.108 (Hivatalos verzió) (64 bites)) nem menti el a jelszavakat. (Fc31)

Adott weboldalon feldobja a jelszó mentése ablakot, de később nem ajánlja fel.

A beállításokban sincs egy elmentett jelszó sem. Nálatok is ezt csinálja?

Hozzászólások

Chrome verzióm ugyanaz és menti a jelszavakat. Az igaz, hogy kb. v76 óta nem ajánlja fel http oldalakon a jelszó ablakok mezőkitöltését, hanem rá kell kattintani a mezőre. httpS oldalakhoz felajánlja.

Be vagy jelentkezve google azonosítóddal? Simán lehet hogy csak akkor menti el...

De lehet valami linux permission dolgo zavar be. Nálam w10.

Be vagy jelentkezve google azonosítóddal? Simán lehet hogy csak akkor menti el...

Nem tudom, hogy így van-e, de ha egy böngésző jelszó tárolásának köze van bármilyen felhőhöz, account-hoz - egyáltalán, miért lenne az embernek Google fiókja? -, akkor nagy baj van.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Pedig elég kényelmes tud lenni, pl ha több gépen is használni szeretnéd a könyvjelzőidet, mentett jelszavaidat, etc. Mondjuk én firefoxot használok firefox sync-el, de gondolom a chrome-nál is van hasonló, és az lehet, hogy nem is ki-bekapcsolható - de nem ismerem annyira, csak tipp.

Az bizonyos, hogy pl kde alatt a chrome kdewalletbe is letárolja a mentett jelszavakat, mégpedig ahogy elnézem google accountonként is, meg azokat is amik nem beloginolva lettek elmentve, de szeparáltan. Szóval szerintem nem csak bejelentkezve menti el, de az lehet, hogy amit bejelentkezve mentett, azt kijelentkezve nem veszi elő, és fordítva.

Pedig szerintem a legkényelmesebb és remélem a legbiztonságosabb a külső jelszó kezelő, ami rendelkezik jelszókezelő bővítménnyel!

Szerintem a Chrome/Safari jelszókezelőt érdemes tiltani:)