Napi F1 téma

Mr. Multi21 egy retek maradt, sőt ez a retek immár rohad is. Gz.

Hozzászólások

Ahhoz képest, hogy semmi tétje sem volt már, izgalmas futam volt.

trey @ gépház

A nagy négyszeres világbajnok versenyről versenyre bizonyítja, hogy mennyit is ér valójában. :)

Így 2020-ban is Hamilton fog nyerni. Binotto lehet, hogy nem való a Ferrari élére. Nem működik, hogy van 2 pilóta és hagyjuk őket versenyezni. A Mercedesnél papíron hagyják versenyezni Hamiltont és Bottast, de valójában Hamilton sokkal gyorsabb, szóval nincs ebből gond (de amúgy voltak idén is olyan versenyek, hogy simán rászóltak Bottasra, hogy hagyja elmenni Hamiltont).

Ha jövőre ugyanúgy kilökdösi egymást Leclerc és Vettel, akkor Hamilton köszöni szépen, behúzza a 7.-eket.

Schumacher idejében is volt 1. és 2. számú pilóta.

Ferrari csak úgy nyerhetne 2020-ban, ha már most kijelölnék, hogy Leclerc lesz az 1. számú pilóta, Vettel a 2. számú pilóta. Ha ez nem tetszik Vettelnek, akkor hozzák vissza Vettel helyére Raikönnent! Raikönnen még 1 évre jó lenne Vettel helyére, Leclecret nem verné meg, viszont pontokat tudná szállítani stabilan.

A Ferrarinak nem kellene sokat állítani a potmétereken, hogy bajnok esélyesek legyenek. A technika nagyon jó a versenyzők tudásával sincs baj.  Éve óta apró hibákon csúsznak el. Rossz stratégiai döntés, de inkább fegyelmezetlenség vagy fejetlenség. Egyszerűen nincs ott egy T. Wolf, A. Seidl vagy C. Horner.

Szerintem *nagyon* sokat kellene állítgatnia. Dáriusz kincsét ölték bele a technikába (az első számú Honda-géphez hasonlóan), miközben a Mercedes nem fejlesztett év közben szinte semmit, a jövő évi harapásra tartalékolva. Háát még így is vörös-égés. Ezt a képletet megtoldod egy -valóban balfasz- túlliberált turbóempatikus csapatvezetővel, meg egy önmagán túl lévő; hirtelen-arrogáns; hisztispicsa frusztrált-kiégett kisfiú-Vettellel, majd egy félkretén fiatallal aki már most félbe van törve mielőtt bármit tett volna. A kis Verstappen 18 évesen keményebb volt, ez meg itt alázatosan és látványosan összeszarja magát a saját csapatától, már most. Amikor még van benne tesztoszteron. Háát.. 5 év múlva talán már a körmeit fogja festeni. Korai volt idehozni, év végére tiszta a képlet. Telibekapta a ferka-faszkódást rögtön az elején és még hajbókol is mellé.

Ebből így nem lesz semmi. Kivéve ha a potméterekkel néhanapján tényleg csalnak kínjukban, de az veszélyes játék lenne. Páraknak már beletört a foga, profikkal maguk mögött is.

Vettelt én úgy rúgnám ki a picsába, hogy azt sem tudná merről repült. Kreténke mellé meg odatennék egy nem is tudom kit. Egy Sainz-ot pl., aki csak akkor hugyozná ketté, amikor kell. Azt az apja tanította vezetni már pelenkás korában, nem szintetikus tápon nevelt csirke. 3-4 verseny után megmondanám kinek kell elöl mennie. Binotto nyakára rátekerném az okulárét jó szorosan, és hoznék valami karakteres szarházit helyette - ezek mellett ölném bele a komoly összeget a technikába. Így már lehetne akár örök másodiknak is lenni, legalább a károgás és röhögés megspórolható lenne. Ennél még a mekkkkkláren is hamarabb összekapta magát alfonzó nélkül.

Vortex Rikers NC114-85EKLS