Webes email kliens

Sziasztok!

Olyan webes szolgáltatást keresek, ahol egy felületen tudom kezelni a különböző email címeim. Gyakorlatilag egy Thunderbirdöt vagy Outlookot szeretnék ahol külön látom az email fiókjaim, csak ne kelljen telepíteni, mert több különböző gépről is használnám.

Ismer valaki ilyet?

Köszönöm a segítséget!

Hozzászólások

A Gmaillel csak annyi a bajom, hogy több postafiók esetén számomra nehezen átlátható. Valami ilyesmi jó lenne, ha jobban elkülönülnének az egyes fiókok.  Ha jobb ajánlat nem lesz, akkor majd igyekszem megszokni.

Ha Gmail alól küldök emailt az vajon megjelenik a másik, hozzákapcsolt fiókban az elküldött levelek között?

Ezek nem kliensek csak letöltik a leveleket egy másik fiókból. A kimenő leveleket nem kezelik. Tudok gmail alól levelet küldeni a hozzá kapcsolt xy@ab.hu címmel, de az a levél csak a Gmailben lesz meg. Az ab.hu levelezőjébe belépve nem fogom látni mit küldtem a Gmailből. Egy desktop kliens ezt jól megoldja, szépen beteszi a kimenő levelet a megfelelő mappába.

Szerkesztve: 2019. 11. 17., v – 11:04

Bárhonnan?

mobil app, nem játszik? pl:

aquamail, FairEmail, stb ....

Az valóban "bárhonnan" elérést ad. :)

a többihez kell egy pc is. :)

Tegnap nem csináltam semmit, ma folytatom, mert nem lettem kész vele! :)

Szerkesztve: 2019. 11. 17., v – 16:20

ne kelljen telepíteni, mert több különböző gépről is használnám

Nem értem az összefüggést. Akkor több különböző gépen is telepíted. Gondolom, oprendszert is kellett telepíteni mindegyik gépre. Arról nem is beszélve, hogy ha webes, attól még mindegyik gépre telepíteni kell a böngészőt. Szóval tényleg nem értem.

Nem lehet, hogy attól tartasz, hogy egyik gépen lehozod a leveleidet, s a másikon nem látod? Erre az a megoldás, hogy nem POP3-at használsz, hanem IMAP4-et.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én értem, mert történetesen jártam hasonló cipőben is. Rohadtul nem mindegy hogy csak egyszer kell beállítani a fiókok(at, pláne ha nem is csak egy-kettő, hanem több), aláírásokat, miegyebeket, hanem sok gépen, pláne ha azok egy része olyan, hogy jó ha havonta egyszer ülök elé.

Oké, lehet rugózni azon, hogy a beállítás az nem egyenlő a telepítéssel, de elég világosan leírta hogy mit akar.

Tehát akkor olyasmit szeretne, hogy fut egy mail kliens - Thunderbird, Claws Mail - egy gépen, majd azt eléri máshonnan például ssh X11 forwarddal.

Az nem lehet megoldás, hogy Thunderbird-ben egy helyen csinál egy jó konfigot, majd azt a profilt teríti azokon a gépeken, ahol ez kell? Mert akkor meg van oldva.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Értem a topiknyitó minden szavát, csak a jelentését nem egészen. :) Az nem világos, hogy mennyivel van nagyobb feelingje annak, hogy pl. a Firefox fut, amikor levelezik, a Firefox binárisa rendereli a szeme elé a szerelmes levelet, ahhoz képest, mint ha ugyanezt a Thunderbird tenné?

Funkcióját tekintve mail kliensre vágyik. No jó, de azt már kitalálták, olyan berendezés van. Ha nyűgös a beállítás, akkor az egyszer beállított profilt kell több gépre szétpakolni. Az, hogy az egész böngészőben fut, s egy szerveren van a tulajdonképpeni mail kliens, szerintem csak a bonyolultságot növeli, a megbízhatóságot, üzembiztonságot, privacy-t csökkenti.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Gondolom pont az lenne az előnye, hogy a webes kliensben mindent beállít (fiókok, aláírások stb.), majd bárhonnan használhatja, nem kell újra beállítani mindent.

Az meg, hogy minden gépen (otthoni gépek, vállalati gépek, internetkávézós gépek(van még ilyen egyáltalán?), mobil eszközök stb) van webböngésző ma már alapnak számít.

nTOMasz
"The hardest thing in this world is to live in it!"

Akkor, ha jól értem, nem a webws technológia az igény, hanem a központi profil, azaz az, hogy a konfigurációt toljuk ki felhőbe, vagy egy saját, bárhonnan elérhető szerverre. Szerintem ennek az igénynek csak egy lehetséges implementációja a webes kliens.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Megoldás lenne egy saját szerver beállítása, amin jól be van konfigurálva minden és bárhonnan elérhető. Sajnos az én képességeimhez mérten ez túl sok energiát igényelne ahhoz képest, hogy csak egy kényelmi funkcióról lenne szó. Ezért keresek inkább erre a célra való webes szolgáltatást.

"Olyan webes szolgáltatást keresek, ahol egy felületen tudom kezelni a különböző email címeim"

A profil terítése azért nem biztos hogy jó, mert nekem pl. elég nagy (sok a levél benne).

Még egyszer... világosan leírta hogy mi akar. Miért kell belekavarni tök más dolgokat?

Az lenne jó, ha a világ bármely gépén (nyilván ez erős túlzás) egy webes felületen belépve tudnám kezelni az összes levelezésem. Mintha egy jól beállított Thunderbirdöt használnék böngészőből.

Használok olyan gépet, amire nem telepíthetek, használok olyat, amin nem szeretném ha ott lenne a levelezésem vagy akár teljesen idegen gép elé ülve is használhatnám.

Nyilván nem megoldhatatlan feladat több fiókba belépni, csak kényelmesebb lenne nekem. Nem is várom  el, hogy sok időt töltsetek a probléma megoldásával, csak gondoltam talán van, aki kapásból tud rá megoldást. Én hosszas keresgélés után sem találtam számomra megfelelő megoldást. Vagy csak túl nagyok az igényeim. :-)

Valami olyasmin tűnődöm, hogy egy szerveren lehetne qemu/kvm virtualizációban egy virtuális gép, azon futna egy Thunderbird, s a VirtManager-rel be lehetne lépni rá, s ott bármit csinálni vele. Bár ezzel is az a baj, hogy VirtManager nincs minden idegen gépen, míg egy böngésző többnyire igen. Bár ez az irány talán nem is hülyeség:

https://access.redhat.com/documentation/en-US/Red_Hat_Enterprise_Virtua…

Szerk.: Közben rájöttem, ez sem jó, mert telepíteni kell hozzá. Neked teljes egészében szerver oldali megvalósítás kell.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Rainloop. Domainenként külön konfigokban adhatod meg a csatlakozási adatokat, és egyikkel belépve utána át lehet jelentkezni a többi levelezésbe is(megjegyzi az azonosító adatokat alapértelmezett beállításban).

ez nem ilyen?  https://my.com/

(nem ismerem, csak logokban lattam hogy par userunk onnan connectel imap/smtp)

Saját szerver a felhőben, rajta email kliens.