Fullkínai pendrive, jópendrive

"****.com - A szórakoztató vásárlás"

Talán ebből a szlogenből kiindulva 3 darabot is vásárolt a hozzá nem értő emberke.. a majd tízezer forintba kerülő 500 gigás eszközből. Sajnos a mérete sem volt árulkodó neki, a 128 gigás saját cuccomnak kb harmada. Xiamiaúúú szitázás van rajta, eléggé khmm.. kisiparilag. Úgy kaptam kézhez, hogy "Zsolti, formázd már le nekem őket". Lássuk:

A cucc kb egy perc alatt kél életre, mert a kontrollere veszettül dolgozik valamin. Partíciót leszedni róla kb 2 perc reakcióidőbe fáj - majd a teljesnek mutatottól kisebb méretűt nem lehet rajta létrehozni, hibaüzenetet ad. Teljes formázást nem lehet adni neki, mert szintén hibaüzenettel fizet. Gyorsformázás teljes méreten okés, bár elég hosszú időbe telik. Ha kész, bármit másolhatsz rá, jó nagy méretben is - de időnként gyanúsan laggol egy nagyot, majd  az élet megy tovább. Látszólag.

Programokkal ellenőrizve kb. ez a két kép a legbeszédesebb: https://imgur.com/a/dW8e4FE
Full hiba egy idő múlva, ezen a ponton már meg is lehet állítani a tesztet. Kb akárhol megszakítva az ellenőrzést mindig ~1 gigás a generált diagnosztikai állomány. Szóval 1 gigás cucc. Kicsit sarkos a dolog - dehát ha erre felmásolsz egy filmet, amikor rákkatintasz és csak az utolsó két percet fogja lejátszani... akkor az igazán spoileres lesz ahhahha. Legalább ki is fognak nyírni a mutatványért.

Annak örülök csak, hogy nem a privát gépembe dugtam ezt a szart. Fuuu mekkora egy szar. A fő attrakció pedig az, hogy az elmúlt két hétben ez a harmadik ilyen eset, mármint csak a nekem ideadottakról beszélek. Úgyhogy a "pendrive formázós" köröket ezennel befejeztem :) ha valaki ilyet vásárol, dugja fel bátran a seggébe amint kivette a borítékból.

Hozzászólások

Szerk: a majd' 10e/db valami 6-7e/db volt? Jó drága volt így is.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ha aliexpress lehet rá jegyet nyitni majd videózni ahogy az általuk megadott program ellenőrzi. :D

Amúgy megnézni milyen vezérlő van benne chipgeniusal , usbdev.ru-ról letölteni a vezérlőhöz tartozó kínai csodaprogramot és egyből kiderült , hogy a 128GB-osként árult pendrive, fizikailag 32GB flashel rendelkezik és , hogy a fele még ennek is szar. ;)

Eh, szép. Ha normális helyről lett véve, esetleg meg lehet próbálkozni a reklamálással, talán vissza is adják amit fizetett. Nekem úgy tűnik, hogy alapjában véve nem arra épülnek a nagyobb kínai oldalak, hogy átvágják az embert, talán ők sem mindig tudják mit árulnak, de általában segítőkészek. Nekem eddig ez volt a tapasztalatom és ismerősöktől is hasonlókat hallok, bár tény, hogy én általában olyasmiket rendelek ilyen helyekről amit nem lehet "elrontani", kisebb szerszámok, bigyuszok és vackok ;-) A legkomolyabb amit ilyen helyről vettem eddig egy aktív videojel átalakító volt, de az tudta amit ígértek.

Azt sem lehet mondani, hogy minden olcsó pendrive, memóriakártya átvágás, mert tudok olyat aki hasonlóan olcsón vett nagy kapacitású kártyát "kalandvágyból" és letesztelve meglepődött, hogy tényleg annyit tud amit ígértek.

Hogy' őszinte legyek, nekem idén összesen már csak 16-17 kínai bizniszem volt, ebből 4-5 nem is az enyém. Tételezzük fel, hogy 12-5 osztásban vannak. Az én 12-es adagomból 7 reklamáció lett, az idegen 5-ösből 2. Visszafizették okés, de volt úgy másfél hónap "kárba veszett". Aztán a visszafizetésekkel sem voltam előrébb, valahogy mindig szarabbul jött ki az árfolyamváltozás (utóbbira nem tenném a nyakam, de valami ilyesmi rémlik).

Ráadásul az enyém egy kvalifikáltabb ebay sztori, nem két napos accounton ülő eladóval. :/ részben az ilyesmik miatt álltam le, valamit elvárás volt, hogy a termékeimben mind kevesebb távolkeleti cucc legyen. Lassan minden ilyesmit ki is iktatok belőlük, így nem lesz személyes tapasztalatom.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Én is találkoztam ilyenekkel.

Azt hiszem anno valami 32 vagy 64 GB-os pendrive-ot adtak, hogy valami hiba van vele, és nem engedi őket másolni rá.

8GB-ig engedte majd hiba. Windows csodásan látta a "névleges" értéket, de nem másolt tovább 8GB-nál. Linux, szintén hiba.

Egy-két keresés után már láttuk, hogy kicsi kis kínai ujjacskák a ludasak. Találtunk is anno egy kis programot (a nevére már nem emlékszem), amivel szépen "javítottuk" a méret mutatását a pendrive-nak és onnantól minden rendszer a tényleges értékeket látta.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Nalam minden adathordozonal alap az f3. Meg uj HDD-re is ra szoktam ereszteni hogy vegigellenorizze (persze ott nem szamitok hackelt vezerlore).

Alin, ebayen jo tapasztalatom van. Alin eddig nem volt gond, amit X meretunek hirdettek, az akkora volt. Ebaynel volt par csalo, de visszakaptam a penzemet, es a - kisebbre formazott - pendrive is nalam maradhatott.

A wish-rol nincs sajat tapasztalatom, de ahogy neten latom, a scammerek paradicsoma. A Banggood nagyjabol rendben volt, de a mailcimemet kiadtak spammereknek, megvaltoztattam egyedire (nem rendeltem utana semmit), es ezt is kiadtak. Szoval az a spam miatt van tiltolistan.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin