VM konvertálás Xenserver 7 -re

Fórumok

Sziasztok!

Van egy Windows XP VM ami VmWare Workstation 6.5 ön szépen működött, ezt kellene konvertálnom és müködőképessé tennem Xenserver 7.2 ön. Viszont teljesen járatlan vagyok ezen a téren (vm konvertálás). Természetesen Google-n rákerestem de hosszú szívások helyett inkább megkérezlek benneteket mi a tapasztalat, hogy érdemes ezt csinálni! Egyántalán hogyan lehet VmWare VM-eket convertálni Xenserverre?

Hozzászólások

Ha OVA/OVF formában exportálod, azt elvileg tudod importálni. Ami az XP-vel nagyobb baj lesz, hogy a hardware változásokat eléggé zokon veszi és könnyen lehet, hogy simán a gép különbségtől nem fogod tudni életre kelteni. A Windows 7 vagy a Win2k8r2 jóval barátságosabb ilyen szempontból, bár gondolom nem opció upgrade-elni az app alatt.

És mire való a conversion manager? A Xenconvertet látom már elavultnak minősítették, innen onnan le lehet még tölteni de a conv. managert meg nem találtam sehol.
A winXP -t sajnos nem lehet upgrade-elni. Ha az alap drivereket használom csak akkor jobbak az esélyeim, hogy elindul Xenserver7 alatt?
Annak miben van jelentősége már meglévő Vm esetén, hogy már nem támogatott a WinXP Xenserver7 alatt? Nem kapok WinXP-t futó drivert a Xenszerverhez?

Ha biztosra akarsz menni (és belefér ennyi downtime), én azt csinálnám, hogy pl. Clonezillával csinálnék egy image-t a gépről, aztán kikapcs, sarokba be. Egy VM-ben visszahúznám az image-t, utána bootolnék egy Windows PE környetet benne, felcsatolnám a rendszer registry-jét, a driverek közül boot módra tenném az ide driver-t, reboot és imádkoznék :) Párszor sikerült így migrálnom, mondjuk csak VMWare-re, VBox-ra és qemu+KVM-re, Xen-re soha nem próbáltam... arra figyelj, hogy IDE diskként lássa a VM a lemezt (7-nél a gyári SATA/AHCI támogatás miatt már érdemesebb azt, de az eljárás kb. ugyanaz).

Amennyire láttam, a konverterek se csinálnak sokkal többet, mint hogy a rendszer előkészítik a storage driver boot-idejű betöltésére, aztán áttolják az image-t a hálózaton, ami miatt nekem nem voltak szimpatikusak, hogy viszonylag ritkán használom (ipari mennyiségben én is kulcsrakész eszközt használnék :) ), és így az, hogy belenyúl a futó rendszerbe, túl nagy tradeoff volt a kényelemért...

Registry kulcsok nagyságrendi helye: https://support.microsoft.com/en-us/help/922976/error-message-occurs-af… Neked azt hiszem a PCIIDE kell majd, de ezt már emlékezetből írom.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Megtörtént a migrálás, telepítettem egy Windows XP SP3-at Xenserveren, majd a problémás programokat belemásoltam, registry igazítás után el is indultak a programok.
Elöszőr Disk2vhd-val próbálkoztam, átmásoltam a VM alá, ott már a boot elején eldobta a kanalat. Szerencsére nem ragazkodtak a teljes XP migrációhoz. Később kalandvágyból migráltam egy Win98SE-at Disk2vhd-val, néhány boot és driver install után talpra állt! Persze a stabilitásában nem bízok, jó hogy egyántalán elindult :)

Mindenkinek köszönöm a segítséget, tanácsokat! Annyit még kérdeznék, hogy a Conv. Manager (gondolom fizetős) külön nem lehet megvenni, hozzájutni.. ? Gondolva itt egy tömeges migráció lehetőségére.