ZFS Fan Club

Fórumok

Üdv mindenkinek!

Felmerült ggallo kollégával, hogy a ZFS kedvelőknek szerveznénk egy csoportot/közösséget. Ha van érdeklődés majd kitaláljuk hogyan. Lehetne benne szerver tapasztaltok, ajánlott lemezek, beállítások, tuning trükkök, "tankönyv", tutorial írások, stb. Még angolul is nehéz normális infókat szerezni, nem, hogy magyarul.
Jó lenne pl. egy egyszerű "adatbázis" valahogy, akár egy megosztott excel, ahol gyűjthetnénk az elért legjobb teljesítményt a gépeken amiket használunk, adott beállításokkal. Mindjárt első téma lehet a teljesítmény mérés, hogy ugyan azzal a programmal, módszerrel mérjünk. Ilyesmi. Szóval ha valakit érdekel jelezze itt.

Hozzászólások

Jelzem.

---------------------------------------------------------------
Csak akkor szólok hozzá egy témához, ha értelmét látom.

"Jó lenne pl. egy egyszerű "adatbázis" valahogy, akár egy megosztott excel"

Erre nem jó a HUPWIKI?

A HUPWiki sorsa jelenleg bizonytalan. Nekem sem időm, se kedvem nincs rá, így valószínűleg a jelenlegi formájában meg fog szűnni.

A tartalma pedig vagy statikusba megy át és read only lesz, vagy miután az adatbázist anonimizáltam, a mysql dumpot letölthetővé teszem megfelelő licenc alatt.

--
trey @ gépház

szinkron irás tesztelésére ezt használtam :
io --name=ssdtest --filename=testfile1 --size=100M --bs=4k --iodepth=16 --rw=randwrite --randrepeat=1 --sync=1 --fsync=1 --ioengine=libaio

-- fsync=1 : minden 4k-s blokkot comittál egyenként.
de lehetne valamilyen .fio jobfilét egységesen több mindennel.

jól van, figyeltek : )
igen iodeopth értelmetlen szinkron írásnál,nem is kelllene odairnom, ilyenkor iodepth=1 . Mindegy mit adsz meg. Minden blokk után meg kell várnia fionak míg ssd kommittálja az irást és "viszaigazolja",hogy a nand-ba írta,
nem léphet tovább azonnal fio a következő io-ra, mint az aszinkron írásnál.Csak kényelmi okokból maradt ott, de nincs értelme.

Úgy látom, még a végén lemaradok! :-)

Beszállok majd egy 4 db. NVMe-ből álló RAIDZ-vel, ha körvonalazódott..
--
God bless you, Captain Hindsight..

Kértem trey-től egy külön fórum kategóriát magunknak, ott majd megdumálhatjuk hová tegyük az elkészült doksikat.

Hátrányok:

- legfeljebb 16 Exabájt fájlméret
- legfeljebb 256 milliárd Zettabájt partíció

lol

Par evnyi hasznalat (szop@s) tapasztalatat tudom bedobni

Sziasztok!

Trey (köszi) csinált nekünk egy "ZFS Fan Club" fórum kategóriát az "Egyéb"-be, mostantól tudjuk használni.

Szerintem nem a teljes pro és kontra vagy a teljes ökölszabály-t kellett volna átirányítani a huppra. Szerintem maradhatott volna a szócikk aminke az aljára oda lehetett volna írani, hogy az ehez tartozó fórum szállat itt is itt találjátok. Már csak azért is, mert idővel kitudja milyen hosszúra nyúlik majd 1-1 száll és egyszerűbb lenne ha lenne egy felület a leszűrt konklúziókkal, ahonnan természetesen elérhető a teljes eszmecsere is. Így ebben a formában nekem úgy tűnik, hogy a wiki-t csak egyfajta linkgyűjteménynek gondoljátok. Ami rendben is van ha erre van igényetek, de erre akkor felesleges a média wiki is.

Szintetek hogy legyen a felépítés, egy nagy lap legyen mint egy könyv, vagy minden menjen külön lapra?
Nekem talán ez egy lap megoldás jobban tatszik, mert úgy nem kell állandóan kattintgatni, lehet olvasni folyamatosan. Persze ami indokolt az mehet külön lapra. Most olyan.