Ellopott telefon visszaszerzése google segítségével?

Üdv mindenkinek
Egy hete elloptak tőlem a keletiben egy LG telefont.
Rendőrséghez hiába mentem ügyeletes tiszthez , nem ér rá, fáradjak be a kapitányságra, tegyek feljelentést bla bla bla.
Itthon megnéztem a Google helyelőzményeket, láttam a metrón a Blaháig ment aki kilopta a zsebemből.
Az időadatok is stimmelnek, eljutottam egy GSM bolthoz ahol 99% tartózkodik az ellopott készülékem...
Emellett tettem rendőrségi feljelentést, ahol google fiók meg helyelőzmények és nekik ez nagyon furi meg kínai ...
A hogyan a kérdés, hogy kérdezzek meg egy becsületes gsm boltot hogy náluk e van a telefonom ami 100% ig stimmel utca házszámra a google előzményekben is? Úgy hogy persze ne rágalmazzak mert az megint jogi sértés....
Egyáltalán ha ők fizettek érte, és tényleg az a készülék aminek én a jogos tulajdonosa vagyok vissza e adják csak úgy nekem?

Hozzászólások

Hat sztem ha a lopott keszulekedet arulja akkor orrgazda, attol fuggetlenul hogy tudja e hogy lopott....

A Blahával vigyázz, fel van osztva különböző "csoportok" között. A rendőrök nem igazán szoktak intézkedni arra.
Először nézd meg milyen emberek vannak a boltban, ha arabok akkor inkább hagyd a fenébe!

Google készülékkereső:
https://www.google.com/android/find

Érdemes zárolni távolról a google segítségével.
Ugyanitt üzenetet lehet kiíratni, illetve csörgetni. (Némított állapotban is max hangerőn csörög.) Legjobb lenne a megfelelő boltban. Ha ők sem tudtak róla, hogy lopott és becsületes hellyel van dolgod, akkor talán együttműködőek lesznek.

Zárolni azért kell, mert ha akár recovery módban nyomnak egy factory reset-et, akkor is újrabootkor a legutóbbi aktív google fiókkal lehet csak "használni".

A teljes gyári beállításhoz a factory reset előtt törölni kell az aktív google fiókot. Ezt meg ugye csak feloldott kijelzővel lehet, ezért kell zárolni távolról.

Persze recovery wipe cache, dalvik stb esetén meg már újra lehet rakni egy stock rom-ot, backup image-et törölni.

Persze lehet, hogy azóta már egy LineageOS van rajt...

Újabban már szokott működgetni az FRP (factory reset protection) is. Még nem egészen tiszta hogy mi ellen véd, de azt láttam, hogy egy gyári szoftveres telefont ugyan lehetett factory resetelni, és el is tűntek az adatok róla, viszont a first time wizard ragaszkodott az eddig használt user újra beírására, és addig nem ment se előre se hátra. Ezt csak akkor hagyja abba, ha factory reset előtt eltávolítod a google fiókot.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Nekem multkor nem sikerül leszednem rokon párezerforintos droidjárol leszednem, aki sikeresen arra sem emlékezett, hogy volt valami google acconutja, de azt mondták neki, hogy csináljon egy factory resetet, és jó lesz.. Ugyhogy valami link jol jönne. Megkérdem majd, végül berakta-e a csirkék alá, vagy megvan még?

Attól függ milyen telefon. :) Egy gagyi MTK-son egyszerűen töröltettem az FRP partíciót SP Flash Toolal. Egyszer hoztak egy Samsong S7 Edget (törött kijelző és a szervíz nem csinál vele semmit amíg lock van rajta hiába van meg az összes papír :)), ott úgy rémlik az ICE emergency contacton keresztül lehetett "kilépni".

Néhány éve mikor tőlem raboltak ott aranyat, utánakérdeztem és le van arra zsírozva minden. Mindenki védelmi pénzt fizet és el vannak osztva a területek a különböző bandák között, nem lehet csak úgy üzletet nyitni ott. Még a kéregetők is maffiában vannak, reggel leteszik őket ott, aztán mennek tovább az Oktogonra.

:D Bárcsak így lenne. Sajnos tudnék mesélni. Kamerarendszerekkel (is) foglalkozunk (én magam több száz, a cég felettem ezres nagyságrendben) és elég sok mindent láttam már és ismerem az ügyek kimeneteleit. Joga általában csak a bűnözőknek van nálunk és ezt bizonyos szervezetek is segítik.

Egyébként ezeket arab országokban gyorsan elintézik, csak nálunk "nyugaton" csinálnak azt, amit akarnak. Talán Tunéziában (vagy Törökországban, már nem emlékszem) szemtanúja voltam egy helyi árus és egy turista nézeteltérésének. Persze akkor is előkerült a kard, de a rendőrség gyorsan a helyszínre sietett és körbeállták az árust, majd csak azt hallottad hogy addig rugdosták, míg eszméleténél volt. Utána elhúzták onnan.

Egy olyan rendszerben, ahol állítólag mindenki tudja, hogy éli a világát a maffia, de senki nem tesz semmit, mert félnek tőlük vagy csak beletörődnek, akkor persze, hogy virágzik a dolog. De ha mondjuk valaki elkiáltaná magát, hogy itt bevándorlók meg no go zona van, és a helyi -állítólag beavatott- rendőrök szinte fölé kerülne az ügy, vagy akár az országos médiába, akkor nagyon meglepődnék, ha nem történne semmi. Lehet, hogy az kell hozzá, hogy valakit tényleg megverjenek, de valahol el kell kezdeni a megtisztulást :). Úgyhogy aki tényleg olyan biztos a dolgában, gyűjtsön bizonyítékot, jelentsen fel, és utána vigye egyre magasabb szintre, amíg nem lesz valami.

Amúgy ja, külföldön élek és naiv is vagyok, de a tehetetlenséget azt nem szeretem.

Mint mondtam fejétől bűzlik a hal. Nálunk max Istenhez tudsz fordulni.

A legszomorúbb, hogy míg te el tudsz menni, addig pont azokat használják ki akik a legsebezhetőbbek. Akit nem lehet prostituálni, azt küldik az utcára koldulni vagy megy rabszolgának. Két rabszolgát is ismertem. Egyiket cigányok tartották és fehér rabszolga volt, olyan 45-50 éves körüli. Nem szabadott beszélnie, mi csak úgy hívtuk "távirány", mert nem volt elektromos kapujuk, ezért amikor jött haza a cigány, dudált és a "távirány" jött ki nyitni a kaput. A másik egy erdélyi magyar rabszolgalány volt (olyan 20 év körül), akit hagytak beszélni (bár nagyon kevés ideje volt a házimunka, a gyerekekre vigyázás és mi ki tudja sajnos mi mellett). Őt fehérek tartották, nem kapott semmilyen fizetést, csak ételt és szállást adtak neki. Szerencsére mindkét család elköltözött az utcából.

Te max annyit tehetsz, hogy nem veszel tőlük semmit / nem dolgozol nekik. De sokszor nem lehet tudni kinek dolgozol, mert csak egy strómannal tárgyalsz. Hatóságokhoz pedig jól tudják, hogy nem lehet fordulni. Ha a napi kvótát nem teljesíti koldulással, akkor pedig lopnia kell. Ráadásul sajnos pont azok a szervezetek, akiknek az volna a célja hogy segítse ezeket az emberek, na pont ott szedik össze őket. Lásd nevelőintézet..

Két kérdés.
Egy utcában olyan szinten pofátlanok a drog dílerek, hogy meg kell küzdened érte, hogy ne vegyél. (mennek oda tukmálják)
Ott kimész és felfújod (kréta alapú) ne vegyél drogot vigyáz hamisat árulnak.
Kit visz el a rendőr?
Az EU-n belül mennyire számít liberálisnak a drogpolitika?

Én mostanában egészen sokat álltam a Corvin aluljáróban.

Kicsit leszakadt csávó folyamatosan baszogatja a turistákat, ügyetleneket a BKK-autómatánál, jegyet adna el nekik, meg eltömi az automatát, hogy a visszajárót kibirizgálja belőle. Délután adott időpontban műszak vége, jön a váltás, este jön a főnök a napi bevételért. Csávó szidja a rendőröket, mert lecsukták már életében. Napközben hoz neki valaki ebédet, de mikor egy másik lenyúlja tőle, akkor szidja a tolvajokat. De ő nem tolvaj, saját elmondása szerint, ő ott dolgozik.

Az aluljáró be van kamerázva, BKK-ellenőrök a metróban, de a rendőrök is rendszeresen megforultak ott. Kurvára senkit nem zavart, hogy kb. ipari mértékben lopják meg a BKK automatákat.

Nyugati aluljáróban ugyanezek az arcok megvannak, a Blahán nem álltam huzamosabb ideig.

Budapest forgalmasabb részein ez sajnos így megy. Korán reggel hozzák mindig a földön imádkozó "néniket" is. Amikor korán mentem nyelvtanfolyamra láttam mikor rakták ki őket a fekete buszból. Nagyon durva szervezett bűnözés van, ami ugye a "megfelelő helyről jövő" segítség nélkül elképzelhetetlen lenne. Ezt most nem tudom szebben leírni a szólás utáni szabadság miatt.

+1 Nagyjából így csinálták a tolvajkergetők is, általában előkerült a lopott áru.

Emellett Ügyfélkapun keresztül kényelmesen lehet panaszlevelet küldeni az ügyészségnek, hogy megtagadták a feljelentés felvételét.
Mondjuk kíváncsi lettem volna az üti fejére ha megkérdezte volna Tomcsi a nevét, hogy akkor ellene meg majd bűnpártolás miatt is feljelentést tehessen a kapitányságon. :)

Így van, kell róla papír. Egyébként ekkor is húzzák a szájukat, mert dolgozni kell. Sajnos több telefonban is lehet IMEI-t változtatni, de legalább megnehezíted a dolgát az illetőnek. Persze ez csak arra vonatkozik, hogy letiltsák a telefont (kell hozzá persze feljelentés), a helyszínen lesz*rják bármilyen papírod is van róla, a telefont vissza nem veszik, majd x hónap múlva kivizsgálják, mehetsz bíróságra stb.. Azért érdemes még ilyen azonosítószámokat leadni rendőrségen, mert ha esetleg razziák során megtalálnák az eszközt, akkor egyszer talán visszakaphatod. Azonban nem véletlenül találsz telefonokat lekapart IMEI-el, a rendőr nem fogja bekapcsolni ugyanis a telefont, hogy lekérje.

A fent leírtak mellett, a szolgáltató le is tiltja a telefont IMEI alapján, ha ellopják, én úgy tudom.

Régen minden más volt... ma meg minden a régi.

Esélytelen. Egyáltalán nem biztos, hogy abban a boltban van a telefonod; az is lehet, hogy a tolvaj a GSM bolt előtt/mellett szedte ki az akkumulátort a telefonodból, mert egy GSM bolt előtt kevésbé gyanús ezt megtenni. Az IMEI-t meg mintha ki lehetne üttetni a telefonból, de fixme.

> Rendőrséghez hiába mentem ügyeletes tiszthez , nem ér rá, fáradjak be a kapitányságra, tegyek feljelentést bla bla bla.

Akkor faradj be a kapitanysagra es a feljelentesedbe foglald bele azt is, hogy az ugyeletes tiszt megtagadta a feljelentes felvetelet. Amikor (jo par eve) en csinaltam ilyet akkor hirtelen ez nagyon elkezdte oket erdekelni, hogy hogy fordulhatott ilyen elo.

--
http://blog.htmm.hu/

Pedig pontosan így működik. Blahán helyszínen ha ott van az illetőnél a lopott holmi, akkor sem mernek/akarnak intézkedni, ha hívod a rendőrt (nekem kettő is jött), hanem azt mondják tegyél feljelentést, majd kivizsgálják az ügyet. Érted, mikor ott van előtted az ember, aki ellopta és ott van nála a zsebében.

Vagy küldje be epapiron, azt a rendőrök is imádják. ;)

Hagyd a francba, költözz el egy normálisabb országba.

Egyszer ilyen velem is megesett, pontosan lehetett tudni, hogy melyik "uzletben" raktak le a keszuleket. Odamentem, elmondtam nehany parametert (1 nappal korabban adtak le) es mondtam, hogy ket lehetoseg van, visszakapom, vagy par perc mulva a rendor keri el. Visszakaptam; szoval lehetoseg van ra (vegul a rendorseg teljes egeszeben kimaradt, a felderitest is en vegeztem).

Pontosan. Azonban lopott autót legalább pihentetni szokták mielőtt bontják, így ha van benne GPS-es követőd, akkor simán hazajöhetsz vele egy panel parkolóból. Ha azonban arra számítasz, hogy a rendőrség majd megkeresi, mert mondjuk benne van egy mobil, amit simán be tudnának mérni, akkor nagyot tévedsz.

Ha szeretnél másik LG telefont nekem van egy eladó! :D

(megj.: nem a blahán vettem :D)

Bűncslekménnyel tulajdont szerezni nem lehet. Ha el is lopják tőled a telefonodat, a te tulajdonod marad, függetlenül attól, hogy ki birtokolja. Tehát irány a bolt és szépen megkéred őket, hogy adják vissza. Ha megvannak még a papírjai, bemondod a gyártási számot és nem lesz több kérdés.

> Sol omnibus lucet.

Tegyél feljelentést. Ha a feljelentést nem veszik komolyan, írj az index-nek.
Önkormányzati választások előtt egy index cikkre a TEK is kimegy a telefonodért. :-D