Zimbra terjesztési lista

 ( BBoy | 2019. szeptember 20., péntek - 16:16 )

Zimbra szakértőktől kérdezném: Terjesztési listánál (Distribution List) van-e lehetőség arra, hogy a feladó ne kapja meg a saját üzenetét?! Nagyon idegesítő, amikor küldesz egy "levelezőlistára"/terjesztési listára egy levelet és megérkezik a saját inboxodba is az eredeti levél!

Ki lehet ezt valahogy kapcsolni?
Vagy létezik erre valami Zimbra patch esetleg?!

Javaslatokat/ötleteket előre is köszönöm!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Azt ugyan nem tudom, hogy ki lehet-e kapcsolni, de két észrevételem lenne.

1. Nem értem miért probléma ez, hiszen tekinthetsz rá úgy, mint egy visszajelzésre arról, hogy a leveled biztosan elment a listára.

2. Ha nem szeretnéd látni, akkor kerüld meg a rendszert, amíg nem találsz rá jobb megoldást: hozz létre egy szabályt, ami törli a saját címedről kapott leveleket (vagy csak átteszi egy megadott mappába stb.).

--

nTOMasz
"The hardest thing in this world is to live in it!"

1. Igen, értelek... nyilván fel lehet fogni visszaigazolásnak is. De egy levlistánál sincs saját címre érkező üzenet. Csak a többiek kapják meg, nekem meg a kimenőben megvan az eredeti elküldött üzenet. De ezek alapján ez nem kimondottan levelező lista.

2. Erre már természetesen én is gondoltam. Legorsszabb esetben ezt fogom megcsinálni. De akkor már valahogy rendszer szinten.

Azért köszönöm a választ.

Volt erre indított bug ( https://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=78576 ) pár éve, de nem volt rá túl nagy érdeklődés.
Exchange-ben is meg van a párja: https://social.technet.microsoft.com/Forums/office/en-US/9378f6f9-e800-4bdc-b7ad-54ae45d582a0/distribution-group-memeber-dont-send-back-to-sender?forum=exchangesvrsecuremessaging
A válasz pedig az, hogy ez a normális működés :-)
Ha küldesz egy levelet egy csoportnak aminek nem vagy tagja, akkor nem kapsz a levélből. Ha küldesz levelet egy csoportnak aminek tagja vagy akkor kapsz a levélből. Ha küldesz magadnak levelet akkor azt megkapod.
Ha ennek ellenére mégsem akarod megkapni, akkor a Zimbrában nagyon jó kis szűrőket lehet létrehozni.

Ha küldesz egy levelet egy csoportnak aminek nem vagy tagja, akkor nem kapsz a levélből. Ha küldesz levelet egy csoportnak aminek tagja vagy akkor kapsz a levélből. Ha küldesz magadnak levelet akkor azt megkapod.
+1. Marmint szerintem is az a jo hogy egy email-levlist-stb rendszer alapbol igy mukodik. Es ha megsem akarod hogy igy mukodjon akkor finomhangolsz a beallitasokon.