MSFT Technet blogok lementése

Ha bárki olvas(ott) Technet / MSDN blogot az elmúlt 15 évben, meglepődve veheti tudomásul, hogy a Microsoft megint ledózerolt egy technológiai tudástár kincsesbányát. Ahogy azt megtette már számtalanszor a múltban. Ha még nem késő, itt lehet megtalálni néhány lelkes amatőr mentéseit a leggyakrabban látogatott blogokból. A kevésbbé ismert blogok meg mentek nyom nélkül a levesbe.

https://www.sysadmins.lv/blog-en/how-to-save-disappearing-msdn-and-tech…

https://drive.google.com/drive/folders/1WiovMCBXWeYQoKB24IA9Hlln-jCVqOqH

https://borncity.com/win/2019/04/21/microsoft-restores-deleted-technet-…

Ilyenkor mindig elgondolkodok rajta, hogy vannak írásos emlékeink több ezer évvel ezelőttről, majdnem eredeti formájában. Az 5 évvel ezelőtti anyagokról meg úgy kell mindent az embernek otthon ész nélkül letükrözni, betárazni, mert a mai modern információtárolás úgy esik-kel, mint egy részeg ember. Vagy pl. 10 éves Core2 CPU-ról sem lehet találni konkrét PDF-eket, mert a tetves intel inkább eltávolít/elrejt mindent egy olyan termékről, amihez már nem fűződik piaca érdeke, csak nehogy bárki hozzáférjen az egykor publikus információhoz.

Hozzászólások

archive.org?
Minap én egy tíz éves videót kerestem tecsőn, de megette a fene. A készítő az összes régi videóját törölte onnan, szóval csak abban bízhatok hogy az elkövetkező időkben összefutok valahol egy mentéssel. Sajnos még az archive.org-on sem volt másolat róla. :(

2014 óta masszívan haldoklik a web... :-| A humánsalak meg hangosan csörömpöl a fércbúkon - miközben meg vannak róla győződve, hogy még mindig, minden 'háváj-dizsi-napfény...' :"-|

Az nem is volna baj, hogy az alja trashkontentot elvinné a fészbúk. A baj ott kezdődik, hogy visz mindent. A weboldalak fb oldalakká, a levlisták és fórumok pedig fb csoportokká alakulnak, majdnem kivétel nélkül. Meg aztán ott a messenger, meg az instagram, meg a többi centralizált vízfejű szemét.

Ez nem technikai kerdes, hanem bizalmi. A MS siman adhatna tarhelyet ala, szoval nem is penz. Inkabb csak uzleti erdekek menten dol el, ha a cegnek mar nem az a jo ami neked, akkor te biza mesz a levesbe. Es ezert bizalmi kerdes, hogy mennyire bizol a cegben?

Sajnos az internet, a levlistak, a forumok, a rengeteg joszandeku ember akivel a neten talalkoztal, arra mutat, hogy a net megbizhato. Aztan meg nem.

Megszoktuk a magas SLA -t mint a csapbol a melegvizet, csakhogy a vilag elment mellettunk.

Stabil dolog nem kell, inkabb menekuljunk elore, az a trend.
Ne akarj regi jo megoldast keresni ugyanarra a problemara amire 10 eve mar volt jo megoldas, mert most van egy trendi uj kokalmany, annak elerheto a doksija.

Hulye egy vilag ez.

Es hanyan, de hanyan megkerdezik meg ma is, hogy miert hagytam ott a ceget.

Nem tetszett az irany, hogy minden korulmenyek kozott corporate konzervmegoldasokat kell vinni az ugyfelekhez, es a sajat nevemet kellett adni hozza. Never forget, amikor a corporate jokepessegueknek ket lebaszas kozott meg kellett magyarazni, hogy XY magyarorszagi Miniszteriumba miert nem lehet magyarul nem tudo roman allampolgart kuldeni projektre.

Ja, meg pl. olyanok voltak, hogy belsos allaspalyazat utan a hiring manager kb. negyed evig vissza sem koszont a folyoson, majd egy HR-es hivott, aki nem tudta, hogy ki vagyok, meg mire jelentkeztem, csak mondta, hogy nem vagyok eleg senior, menjek olyan treningre ahol a public sector ugyfelekkel valo kommunikaciot tanitjak. Akkoriban amugy 3+ eve szinte csak public sector ugyfelekkel dolgoztam, es a Kozszolgalatira jartam egyetemre, gondolom mar csak a trening hianyzott. :D

Well well. Mondjuk ez olyan mint a mostani cegnel a veglegesitesem :D Ecseteltek ,hogy mennyi szakmai kihivasom lesz meg majd adminolnom kell egy full processt es hat a tapasztalat igy meg ugy:

Mindekozben contractorkent bar nem volt meg a munkakorom resze en terveztem meg es epitettem a szoban forgo rendszert nekik nullarol SP megoldassal 9 szintu jovahagyoi lepessel automatikus notifikacioval csingilingivel meg amit a szem szaj kivan(kulonbozo role-ok, automatikus wf iranyok) user oktatassal megtuzdelve szoval mindent is lehet merni meg kimutatni meg reportolni. Szoval hjam lehet nekem is nehez lesz azt a rendszert adminolni amit en terveztem es en kalapaltam ossze a kis kezemmel :DD Na mindegy okom nincs panaszra jol fizetnek es a HR-es akadaly elgorditese utan mindenki elegedett engem is beleertve persze.

A belsos IT csapat odaig jutott el 6 honap alatt ,hogy letrehoztak egy SP listat ahol kis kezeddel beirhatod egy mezobe kinek akarsz notifikaciot kuldeni -------> listat legyartani kb 2 perc (oke bekonfolod meg letrehozod az elemeit legyen mondjuk mindennel egyutt 2 ora) ehhez ezt a WF-t megcsinalni kb megint van vagy 5 perc :D Viszont keszitettek hozza egy 24 oldalas manualt ami tenyleg profi meg minden csak hat ugye amirol szol az egesz az egy kalap szamocat nem er...