Grafana / MySQL - 2 ora eltolodas

 ( sza2king | 2019. július 17., szerda - 14:35 )

Hali,

Van egy Grafana szerver (6.2.2, RPi-on fut, bar gondolom ez mindegy) ami egy MySQL adatbazisbol szedi az adatokat (5.5.60, szinten RPi, ugyan masik).

A problema az, hogy a Grafana grafikonjain 2 oraval korabbi adatok latszanak (szoval a legutolso meres helyett a t-2h van a jobb szelen) - viszont a megjelenitett idopontok helyesek (azaz a grafikon jobb szele a valos (es lokalis) ido. Az egeret a grafikon fole huzva megjelennek az adott idoponhoz tartozo ertekek (az ido itt is helyes, csak az ertekek 2 oraval korabbiak).

Erdekes viszont, ha tovabb huzom az egeret es megyek ki a grafikonbol (tehat tovabb mint a grafikon jobb szele) az aktualis erteket megjelenito keretben latszodnak a "jovoben levo" adatok (ezek a grafikonon mar nincsenek rajta, kivul esnek a megjelenitendo intervallumon. Hogy konnyebben ertheto legyen:

Szoval latszik, hogy a lekerdezes leszedi az adatokat egeszen az adott idopillanatig, az x tengelyen es a szamszeru erteket megjelenito keretben is a helyes ido van, csak a grafikon gorbei vannak eltolva a jovobe 2 oraval.

Az osszes eszkozon jo a local time (a Grafana alatti, a MySQL alatti, es a bongeszot futtato gep oraja is jol jar (egyebkent a "BIOS" time mindegyiken UTC).

Probaltam mar a Grafanaban allitani, alapban a bongeszobol vett idot hasznalja, de atallitottam local time-ra (igy nem volt valtozas), illetve UTC-re is, ekkor ugyan a vonalak a grafikonon helyesen jelentek meg (nem volt elcsuszva) de az ido viszont a masik iranyba 2 oraval rossz volt.

Probaltam az adatbazis ido oszlopat timestampre atrakni (alabol datetime volt), mert azt olvastam, hogy van kulonbseg az ido kezeleseben, de ha egy select-tel lekerdezem az adatokat, mindket esetben jo idot mutatott az adott rekordokhoz.

Van esetleg valakinek otlete, mi lehet a gond es esetleg hogyan lehetne megjavitani?

Koszi

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha a Last 2 days helyett bármi mást állítasz be jobb felül akkor nem javul meg, pl. last 6 hours vagy akármi?
Dashboard /settings / general / time options ott mi van?

Timezone most Local browser time, de mint irtam a tobbit is kiprobaltam (Default es UTC), nem jo egyik sem.

Akkor sem valtozik a helyzet, ha rovidebb intervallumot adok meg, sot (vagy inkabb igy logikus, csak nem jo), ha <2h akkor semmi nincs a grafikonon.

/sza2

--
Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Próbáltad mysql-ben kiadni azt, hogy select now(); ? Az pontos?

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Korabban nem, de most, hogy irtad megprobaltam, megfelelo idot (lokalis, tehat Budapesten reggel 8-kor, reggel 8) ad vissza akar a desktopon inditok egy MySQL klienst, akar a RPi-on ahol maga az adatbazis van.

/sza2

--
Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Mi a query a grafanaban..? (vagy egy hasonloan eltotlt eredmenyu)

SELECT
  sensor_data.sample_ts AS "time",
  sensor_properties.location_description AS metric,
  sensor_data.value
FROM sensor_data
INNER JOIN sensor_properties ON sensor_data.id = sensor_properties.id
WHERE
  $__timeFilter(sample_ts) AND
  attribute = 'voltage'
ORDER BY sample_ts

Szerk: https://github.com/grafana/grafana/issues/13769

/sza2

--
Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Szoval ez egy ismert hiba _volt_ regebbi verzioknal..? :D Szep regresszio. Annak fenyeben kulonosen, hogy a 6.2.x egyik minor ujitasa a user timezone support. :DDD

5.1.4, 5.4.3 es 6.1.3-al nem latom a hibat, mariadb10.2 backenddel, random szamokkal feltoltott ketoszlopos teszttabla, timestamp mezo automatan toltve, a query egyszeru select a data-ra.