Játékok időszakos korlátozása android telefonon

 ( jacem | 2019. július 17., szerda - 10:52 )

Sziasztok!

12éves kislányom túlzás viszi a telefonnyomkodást. A wifi-t már a routerrel korlátoztam neki (mobilnetje szerencsére nincs).
Viszont most átállt a telepített játékok órákon át tartó nyomkodására.

Azt szeretném kérdezni, hogy valaki találkozott már olyan beállítással/alkalmazással, amiben tudnám szabályozni telefonján a játékokhoz (alkalmazásokhoz) való hozzáférését időkorlátok közé szorítva?

Természetesen mindezt úgy, hogy maga a telefonálási funkció megmaradjon.

Köszönöm szépen segítségeteket.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

GoogleFamily?
Én még csak tervezem...
Ha jól emléxem, vigyázni kell a kor beállításokkal, mert talán 13év alatt kb nem lehet semmit sem engedni....)

Köszönöm.
Igen, erről már olvastam és hogy voltak gondok (pl asszem youtube is)

Csak a "youtube kids" alkalmazast engedi telepiteni :)
En valodi eletkort allitottam be a kislanyomnak. Ha akar youtube-ot nezni, mas eszkozokon megteheti es olyankor en is latom altalaban.

A telefonhasznalat le van korlatozva hetkoznap napi 2 orara, hetvegen 3 orara.
Ez kivaloan mukodik, SIM kartya nincs a telefonban egyelore (gyakorlatilag tabletkent hasznalja, de mondhatja, hogy van telefonja).

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Nem én intézem hanem a párom, az ESET parental control-t rakta fel. Az ingyenes változatban is bent vannak az alapfunkciók, amivel meg tudod határozni hogy melyik alkalmazáscsoporttal mennyi időt tölthet el a gyermek. Némi hiszti után nagyon hamar alkalmazkodtak hozzá (11 és 8 éves). Nem szeretek náci szülő lenni, de azt gondolom, hogy a képernyőn kívüli dolgokkal is jó ha foglalkoznak.

Köszönöm.
Ezt szerintem este megpróbálom.

+1

Tökéletesen bevált...

Este feltettem saját és lányom telefonjára is. Nem szóltam neki, de egyből észre vette. (Próbálta letörölni, de nem sikerült neki.) Semmit nem állítottam rajta, ma estére kiderül mit mutat a tesztnap.
Este még kb 20perc netje volt, amikor felkerült. Lehet emiatt nem látom a tegnapi nap használati statisztikáját.

Megteszed, hogy írsz pár gondolatot majd a tesztelt megoldásaidról? Szerintem nagyon sokan vannak, akiket blog bejegyzés formájában érdekelne (személyes tapasztalat is).

Nem vagyok egy nagy íródeák, de megpróbálom majd pár mondatba belesűríteni a tapasztalataimat.

Életem első blogbejegyzését elkövettem.

Mi Google Familyt használunk. Youtube valóban nem megy 13 alatt, de mi ennek csak örülünk. Sajnos sok olyan tartalom van ami nem neki való. Egy darabig használhatta, de egy idő után az emeletre se mert felmenni. Logokat visszanézve láttuk, hogy mindenféle ijesztgetős baromságokat is nézett, úgyhogy nálunk tiltva van.

A telefonozásra 2.5 óra van beállítva, utána csak vészhívásra használhatja.
Lehet így napi limitet állítani vagy megadhatod, hogy melyik órákban használható a telefon. Időn kívül csak vészhívás szintén.

A számítógép is ugyan így tiltva van, ott a Microsoft saját cuccát használjuk, nekünk bevált.

Szia
Én is a FamilyLink-t használom. Nálam iskola időben hétköznap 1 óra van engedélyezve. Hétvégén 2 óra. Bizonyos alkalmazásokat meg le is tiltok. Pl a Youtube is le van tiltva mert olyan tartalmat nézet ami nekem nem tetszett. Alkalmazást is csak úgy tud telepíteni, hogy jóváhagyom neki. SD kártyáról sem tud telepíteni. Plusz látszik az is mit mennyi ideig használt.

Nálam bevált. Gyerek gyorsan meg is szokta. Szeptembertől használom ezt.
-------------------------------------------

Olyan probléma még nem lépett fel, hogy másnál nézi, amit tiltasz?

Amirol nem tudsz nem faj :)

Oda akartam kilyukadni, hogy így a saját felügyelete alól kontroll nélküli zónába tolja a gyerekét. Tény, hogy ez a tiltás abszolúte jó a lelkiismeret megnyugtatására, de a nem kívánt tartalmaktól való távolmaradást legjobban a nevelés, a megfelelő nevelés adja. A tiltással csak a tetthely kerül látókörön kívülre. :) Sok sikert mindenkinek!

Nálam alapból nem az a legnagyobb gondom, hogy nézi a tartalmát. Hanem az, hogy annyira rossz hatással van rá, hogy utána mintha mérgesebb, dühösebb lenne. Egyszerűen mentálisan elfárad tőle. Így viszont kap valamennyi teret.

Viszont ezzel a gyerek viselkedése teljesen más. Kreatívan alkot, játszik a testvérével, bandázik a barátokkal. Sokkal aktívabb a telefon nélkül.

Ahogy egyre idősebb lesz tudom jól, hogy el kell engednem ezt. De addigra ő is sokat fog változni. Egyszerűen nem szeretném, hogy a telefon körül forogjon a gyerekkora.
-------------------------------------------

Ha mar van telefonja akkor miert nem butafon? Azzal is tud telefonalni/sms-t irni, a 'snake' pedig nem fogja lekotni orakig :)

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Ha SD kartyarol is tud telepiteni akkor ott mar komoly tudas van, olyankor a family link vagy akarmi mar nem sokat er IMHO :)

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Én a Samsung Kids mode-ot használom. Lehet szabályozni, hogy a napnak melyik részében, maximum mennyit lehet pl. játszani, youtube-ot nézni, stb.

Amazon Fire tableten is hasonlóan lehetett szabályozni, azt végül azért nem tartottam meg, mert ahelyett, hogy mindent tiltok és majd én egyenként engedélyezem, ami szerintem mehet a gyereknek, Amazonék a fordított megközelítést választották: minden engedélyezett (a minden az egy olyan lista, amit valószínű ők állítottak össze), és egyenként lehet letiltogatni a több ezer játékot, könyvet, filmet, hangoskönyvet, akármit.

fú de utáltam amikor kiskoromban korlátoztak. 12 éves gyerekkel már lehet normálisan beszélni. Meg szoktasd át számítógépre. Tegyél fel neki minecraftot vagy valami lego rpg-t.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Miui (7,8 talán) korábbi változatában volt direkt gyermek funkció amiben igen jól lehetett filterezni az alkalmazásokat, mit érhet el stb..

Miui 10 be már kisavazták.