Robomow RM toolkit

Fórumok

Sziasztok,

Került hozzám egy Robomow City 120 típusú robotfűnyíró amit szeretnék kicsit megpimpelni.

Van benne egy kivehető vezetékes kéziterminál ami UART-on beszélget a robottal. A terminál helyére/mellé akarok valami saját elektronikát patkolni.

Már tudom mozgatni meg vágást indítani az interfészen keresztül azonban telhetetlen vagyok: jó lenne a robotból kiolvasni az akkufeszt, bumpereket, fence detection állapotát, stb.

Szóval az van, hogy a terminál faék egyszerűséggel működik: a robot felé csak a gombok állapotát küldi le (plusz minimál header checksum), visszafelé meg csak a megjelenítendő szövegek jönnek csak a robottól.* Tudom lehetne a szervizmenüben kapcsolgatva a kijelzőre felküldött adatok alapján nézni a kívánt adatokat de az azért mégiscsak egy hekk.

Viszont! Az interneten elérhető szervizdoksik* alapján létezett valaha egy RM-toolkit nevű szoftver ami nem pont ilyen de hasonló szériájú fűnyírókhoz lehetett használni. Sajnos eddig csak újabb (Robomow Toolkit) szoftvereket sikerült beszereznem, azok egyrészt nem működnek a fűnyírómmal, másrészt megrevengeltem őket és totál máshogy kinéző protokollt használnak.

Szóval ha esetleg lenne valakinek betárazva egy ilyen tool megköszönném ha megosztaná velem!

Ha minden kötél szakad akkor kiszedem a flasht belőle és kiolvasom aztán azt kellene megnézni, hogy egyátalán kezel-e a gomb csomagon kívül mást az UART RX-en keresztül. Akkor majd az IDA - H8S/2000 revengben/asm-ben otthonosan mozgó kollégák segítségét fogom kérni, de ezt inkább kerülném.

[1]https://github.com/martonmiklos/robomow_city120_reveng
[2]http://www.fedal.it/doc/prova1.pdf

Hozzászólások

Hali, találtam egy ilyet:

ftp://sw.robomow.com:2120
user_id : software_client
password : teststation

Azt nem tudom BTK-s e, de vannak fenn cuccok "Robomow Toolkit"-ből is úgy tűnik az összes verzió.
(jó lassú az FTP :()