Könyvajánló

 ( kalvi | 2019. július 10., szerda - 10:11 )

Mielőtt elolvastam volna azokat amiket korábban ajánlottatok ezt még gyorsan...

Brandon Hackett: Az ​időutazás napja


Kicsit szokatlan volt az angol és orosz nevek után, hogy magyar helyszíneken és szereplőkkel játszódik a történet, de kis ráhangolódás után nagyon élvezetes volt. Keresni fogok hasonlókat.

"2021. ​november. Amikor az első időgép működésbe lép, kétszázmilliárd időutazó jelenik meg a Földön. Az időutazás napját ünneplik, az első pillanatot, ameddig vissza lehet utazni a jövőből.

Az esemény eltörli az ismert világot: megszűnik a pénz, működésképtelenné válnak a kormányok, bárki számára hozzáférhető lesz minden jövőbeli technológia, köztük az időutazás. Tetszőleges jövőbeli évbe utazhatunk, egészen az időfolyam végéig. Ennek azonban hatalmas ára van, ugyanis az idő veszélyes játékszer.

Beregi Ádám él-hal a családjáért, ám az időutazás napján valaki a jövőből elrabolja a kisfiát és a feleségét, Enikőt. Ádám a kaotikus és folyton változó időfolyamban, őrült technológiák, valamint mesterséges mikrouniverzumok birodalmában próbálja megtalálni őket.

Az időgép feltalálója, Neil Jarrison különös, magának való ember. Bár 2612-ben kivégzik, mégis sokan szeretnének a nyomára bukkanni, mert olyan tudás birtokosa, amely megmentheti a világot. Vagy el is pusztíthatja. Csakhogy a feltaláló mindig egy lépéssel üldözői előtt jár, és úgy tűnik, kizárólag egyvalaki érdekli: egy Rebeca nevű titokzatos nő, aki minden rejtély kulcsa lehet.

A Brandon Hackett néven író Markovics Botond sodró tempójú, eredeti ötletekkel teli regénye egészen újfajta megközelítése az időutazás témájának."

https://moly.hu/konyvek/brandon-hackett-az-idoutazas-napja

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Van amugy folytatasa, lesd meg azt is :)

Ez volt az első könyv, amit olvastam tőle. Majd nem sokkal utána gyorsan elolvastam a második részt is. Jövőre pedig jön a legújabb könyve, egyelőre Transzhumán háború munkacímen fut.

Nemrég olvastam tőle a Xeno-t.

Hát...


[új] - No rainbow, no sugar - [új]

Én az Isten gépeit olvastam tőle, nem volt rossz, de annyira jó se, hogy keressek tőle mást is. Maradok szerintem OSC-nál, Scalzinál. De amúgy van nagyon jó magyar scifi élményem is, Görgey Etelka Csodaidők regényfolyama nálam nagyon ott van.
--
Csaba

Az Isten gepei szerintem sem sikerult olyan jol.

> Görgey Etelka Csodaidők

+1, heavily recommended

nekem az Isten Gepei volt ami berantott Botond regenyei koze, az egyik kedvencem a mai napig :)

A leggyengébb könyve szerintem az Az Ember Könyve c. műve, az egyszerűen történetileg szétesett. Volt amikor rendesen felfordúlt tőle a gyomrom, émelyegtem tőle. Olyan volt mint egy hallucináció. Isten gépei és a Poszthumán Döntés nekem nagyon tetszettek. A Xeno pedig zseniális mű, megállja a helyét még nemzetközi viszonylatban is.

A Xeno egy egyértelmű Mass-Effect nyúlás... abból is a gyengébb fajtából.

Ami egyedül tetszett benne az kommunikációs problémák taglalása, de végeredményben olyan mint egy Romana regény csak sci-fi köntösben.


[új] - No rainbow, no sugar - [új]

A korai (A poszthumán döntés előtti) könyveiből olvastál már? :)