Otthonról végezhető programozói állás

Fórumok

Mik az ember lehetőségei, ha egészségügyileg le van robbanva, de otthonról tud dolgozni? Legális lehetőségekre gondolok. Pl. alkalmi melókat vállal be bel és külföldön erre szakosodott weblapokon, vagy ehhez hasonló.

Hozzászólások

Ja, azt elfelejtettem, hogy diploma nincs, csak technikusi papír.

Van ismerősöm, aki freelancerkedik, és ő azt állítja jól keres vele. Sajnos nem emlékszem melyik szájt, de azt mondta, hogy a lényeg, hogy tesztelik a dolgozókat, és aszerint a site ajánlja őket a melóra, illetve a melósoknak a megrendelőket. Így a mindent ingyen elvállaló távolkeletiek nem nyomják annyira le az árakat. Sajnos nem tudom a nevét, de én azt próbálnám meg.

Magadról van szó?

fuu bazzeg, volt vagy 15 perc mire megcsinaltam a bevallast, abbol is 6 arra ment el hogy rajojjek milyen izefx csomag kell a abevjavanak. katanak nemkell kulon szamla, a nav fele az adot meg automatan utalja a bank.

aki meg indiaiakkal versenyzik meg is erdemli ;)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

A telekomhoz toboroznak natívan. Anno jelentkeztem gyakornoknak hozzájuk, bár nem vettek fel, és volt a telekom.jobs mint telekom, a tsystems.jobs a tsystems-hez és a itsh-nek pedig külön site-ja volt. Az itsh nekem valamiért nem volt szimpi. Bár ahova jelentkeztem náluk nem kerültem be sajnos, vagy nem sajnos.

Szerk.: Csak hogy ne legyen off a multiknál van egy olyan helyzet, hogy helyszini jelenlét eléggé ajánlott, mert vannak olyan munkakörök, ahol a hatékonyság érdekében egy légtérben kell lenni, egymás közelében. De ez változó általában.

vannak olyan munkakörök, ahol a hatékonyság érdekében egy légtérben kell lenni, egymás közelében

A világ legnagyobb faszsága! Mikor az egész emeletet megcsinálják 1 légtérnek, és 60-80-100 (nem túlzok) embert összezsúfolnak ide. Az asztalok között nincs paraván, sorok között is csak valami alacsony elválasztó. Cserébe 20 ember hallja a magánéleted minden eseményét, ha néha muszáj vagy felvenni munkaidőben is a mobilodat, és nem tudsz 50-100m-t elrohanni valami kieső zugba az emeleten. Ahol remélhetőleg épp nem lábatlankodik senki és tudsz legalább nyugodtan beszélni anélkül h. ne hallgassák mások. Ráadásul elég csak 2-3 folytonpofázó, a saját hangjába szerelmes vadbarom, akit aztán lehet hallgatni egész nap, ahogy fennhangon pofázik telefonba v. a mellette ülőknek. Ergó füles kerül a fejekre, és magasabb hangerőn megy a zene, hogy elnyomja az ilyen hülyéket. Akkor pedig ugrott az egymásnak átszólogatásos húdehatékony kommunikáció!

Szóval undorító az összes ilyen open-office, hányok az ilyen helyektől. Azt az agyalágyult manager-faszt kéne ilyen helyre zárni, aki kitalálta mennyire hatékony lesz így a rabszolgák munkája. Hatékony a francokat. Persze az ilyen mánágerek meg saját 1-2személyes irodában basszák a fajtájukat.

Ez nem kis részben utólagos magyarázkodás arra, hogy miért zsúfolták össze egy légtérbe a munkaerőt: spórolnak az irodabérleten. Persze ezt már annyi ideje mantrázzák, hogy sok manager maga is elhiszi. Külön kedvencem, amikor OO környezetben bevezetik slacket és társait, hogy ne zavard a többieket beszéddel, de azért kell az egy légtér :D

Deutche Telekom AG a közös ős és a teljes cégcsoportnak közös a toborzási felülete, de ahogy a dolgok haladnak a T-Systems Hungary nem sokára lehet hogy mássé lesz (4IG).
Igazak a nagy Open Office-ra is írtak, de igen sok esetben mehet a full time Home Office, ezért is ajánlottam.

Egyébként amúgy mihez értesz? Vannak home office kompatibilis melók és vannak olyanok, ahol nem lehet megúszni a személyes jelenlétet.

--
https://iotguru.live

Lehet, csak sajnos nem tudom magam "eladni". De sok helyen kb. ez volt, hogy "mindenhez is" kellett érteni, az új dolgoknál mindig mélyvíz volt. De szerencsére eddig még mindent "megúsztam", nem volt olyan, hogy ne tudtam volna valamit megoldani, bár tény, hogy a megoldások egy részét nem nagyon tenném ki a kódvitrinbe...

Azért ez így kevés, hogy amit megfizetnek.

Ahogy olvastam, pont azokat a technológiákat lőtted ki, mint "undorító", "hányok tőle", "nem szeretnék vele foglalkozni", amelyekre amúgy iszonyatosan aktív kereslet van, megfizetik és a megbízók gyakorlatilag bármibe belemennek, csak dolgozz nekik.

A C/C++, az assembly és a Pascal vagy a kutyát nem érdekli már vagy olyan szinten kellene ismerned és ismertnek lenned, hogy már rég széttéptek volna a fejvadászok.

--
https://iotguru.live

Nem gondoltam, hogy ne tudnád. C/C++/Assembly területen főleg beágyazott cuccok vannak, azok meg sokkal inkább bejárósak érzésem szerint. De erre mondom, hogy ha van időd, akkor várd ki, biztos lesz olyan meló is.

Ha meg a divatos irányokat befogott orral bevállalod, akkor kis túlzással holnapra lesz megrendelésed. Neked kell eldöntened, hogy milyen kompromisszumot vállalsz be.

Egyébként milyen bajod van, ami akadályoz a közlekedésben? Ha nem titok?

Először is, nem szeretem != nem tudom megcsinálni, másodszor pedig, a Pascal az tényleg underground, de, hogy a C/C++ és az assembly a kutyát nem érdekli, az nettó hülyeség; majdnem az egész ipar ezekre épül valamilyen szinten.

Aztán meg, azt, hogy mi mindennel foglalkoztam, mit tudok megcsinálni, azt tételesen ideírni sok is volna, meg nem is itt a helye, hanem a CV-ben; talán jó volna nem fél mondat után ítélkezni...de ha már ítélkezés; mi a részedről ez az állandó görcsös igyekezet, hogy az én hozzánemértésemet bizonygasd? Valahányszor összefutunk, mindig ide lyukadunk ki, csak tudnám miért. De ugye nem baj, ha a múltkori menetünk után, nem nagyon veszem komolyan a véleményedet, a piacképességgel vagy úgy bármivel kapcsolatban...amúgy is, ha te annyira profi vagy, akkor miért kellett 7 évig infótanárként dolgoznod, ahelyett, hogy a piacképes tudásoddal a többszörösét kerested volna meg az iparban?

"De ugye nem baj, ha a múltkori menetünk után, nem nagyon veszem komolyan a véleményedet"

Akkor ne vedd komolyan, egyszerűen nekem nincs időm faszságokkal foglalkozni, mert van elég munkám... neked meg van időd faszságokkal foglalkozni, mert nincs munkád. Pedig elvileg az egész ipar arra épül, amit tudsz.

"ha te annyira profi vagy, akkor miért kellett 7 évig infótanárként dolgoznod, ahelyett, hogy a piacképes tudásoddal a többszörösét kerested volna meg az iparban?"

Nem kellett tanárként dolgoznom, egyszerűen szerettem volna tanítani és most is tanítanék valamennyit, ha megfizetnék. Egyébirányt több mint 15 éve az iparban dolgozom és a beérkező ajánlatok többségét el kell utasítsam időhiány miatt. Gondoltam, ha megtudom, hogy mi is az, amit esetleg tovább tudnék úgy passzolni, hogy ne kelljen szégyenkeznem miatta, de szerintem ezt felejtsük el.

--
https://iotguru.live

> Akkor ne vedd komolyan, egyszerűen nekem nincs időm faszságokkal foglalkozni, mert van elég munkám...

Megint az idő. És beszólni megint volt idő.

> neked meg van időd faszságokkal foglalkozni, mert nincs munkád. Pedig elvileg az egész ipar arra épül, amit tudsz.

Több helyen le volt írva, hogy még most is dolgozom. Csak váltanék. Nem sikerült elolvasni?

> Nem kellett tanárként dolgoznom, egyszerűen szerettem volna tanítani és most is tanítanék valamennyit, ha megfizetnék.

Miért, annakidején megfizették? 7 éven keresztül? A családban több veterán pedagógus is van, nem éppen olyanokat lehet tőlük hallani, hogy rommáfizették volna őket az elmúlt 30 évben.

> Gondoltam, ha megtudom, hogy mi is az, amit esetleg tovább tudnék úgy passzolni, hogy ne kelljen szégyenkeznem miatta, de szerintem ezt felejtsük el.

Szerintem is felejtős. Gondolom minden alkalommal, amikor ezeket a köröket futjuk le, hogy szerinted én nem értek hozzá, meg hülye vagyok, meg pancser, akkor azt te mindig csak jószándékból mondod. Már két éve, amikor regisztráltam ide, akkor is ezzel nyitottál, gondolom akkor is csak segíteni akartál.

Szia!

Nem ismerem őket, de valaki mesélte, hogy a Crossover tud ilyen állásokat ajánlani, esetleg megérheti valakivel megbeszélni. https://crossoverlocal.com/hungary
Nem akarom ide belinkelni, de a linkedin-en találtam is valakit, akit valószínűleg megkérdeznék.

Dávid

Ez az egeszsegugyi lerobbanas kb. mit takar? El tudod latni magadat legalabb olyan szinten, ahogy Hawking tudta?
Esetleg meg interjukra/meetingekre is el tudsz menni, csak nem szeretnel minden nap bejarni? Utobbi esetben eleg sok lehetoseged van.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

ebben segiteni nem tudok, de jobbulast kollega!

Két ismerősöm freelancerkedik, szintén programozóiban. Egyikük C# a másik meg PHP guru. Sajna azt nem tudom hol, de ők úgy meséltek nekem róla csak havi 2-3 személyes megbeszélésre mennek be. Munkaidőt méri a rendszer ahol dolgoznak. Nem tudom te melyik programnyelvben érzed magadat kényelmesen, de szerintem lehetséges az elképzelésed. Bár ez nagyban függ a helyzetedtől és a lehetőségeidtől.

Gurunak nem mondanám magam semmiben, mert túl homályos számomra, hogy ki számít gurunak. Kényelmesen C-ben, különféle Assemblykben és Pascalban érzem magam (főleg utóbbiban, azt közel 20 éve csinálom), de pl. webes nyavalyákból (PHP/JS/különféle SQL-ek) is majd' 15 évnyi van a hátam mögött, csak épp hányok a különféle szedett-vetett "keretrendszerektől", meg a webkettőtől. UNIX Shell scriptinget is csinálom már jóideje. A C#-om mára szerintem teljesen elkopott, 2008-ban az első munkahelyemnek írtam benne egy adatbázismotort PDA-ra, azóta semmi. C++ alap szinten. Java még alapabb szinten, két napig csináltam, amíg kísérletképpen összedobtam benne egy tetris klónt, aztán abbamaradt. (Viszont C#-pal meg Javaval nem nagyon szeretnék foglalkozni.)

Nem tudom ez így mennyire szűkíti a kört.

Esetleg érdemes lenne megkeresned pár külföldi fejvadász céget. Leírod nekik a helyzetedet, adsz nekik egy CV-t és megmondod, hogy kizárólag remote munkát keresel (persze ettől megkeresnek mással is, de azt lepasszolod...). Szerintem jó eséllyel találnak valamit előbb-utóbb. Én kicsit több, mint egy éve dolgozom távolról, eddig csak telefonon és Skypon beszéltem a kollégákkal :-). Nyelvtudást nem említettél, de - szerintem - az ilyen munkára nagyobb esélyed van külföldi cégnél.
Sok sikert és mindenekelőtt jobbulást!

Kösz a tippet, de külföldön nem ugyanaz van a fejvadász cégekkel, mint idehaza, hogy gőzük nincs az egészről és pofára osztályoznak?
Angol az írásban (kvázi) anyanyelvi szint, szóban kb. felsőfok (bár a kiejtésem eléggé "érdekes"), de papírom csak egy nagyon régi középfok van róla. Németül és oroszul makogok egy nagyon alapszinten, papír nincs. De gondolom az angol elég a nemzetközi piacon.

Persze, a fejvadászok itt sem mások, de alapvetően - én úgy látom, hogy - a CV alapján csinálnak egy skillset-et rólad és a hozzájuk befutó munkák leírásában ezekkel keresnek. Ha - akárcsak részleges - egyezés van (és nincs másik 100 sokkal jobban illeszkedő), akkor megkeresnek, aztán ha neked mégsem megfelelő akkor mennek a következőre a listán. Nincs sértődés, vagy ilyesmi, hogy lepasszoltad, ha jön a következő meló, akkor keresnek újra. Nyilván ez akkor működik, ha piacképes a tudásod és ezt a CV-ben is ki tudod domborítani.
Nyelvtudásról papírt nem kérnek, ha tudsz kommunikálni velük, akkor ez nem lesz gond.
Azért javasoltam a fejvadászokat, mert a munkák vagy elmennek ismeretségi alapon és meg sem jelennek hirdetésként (gondolom neked még nincs ilyen "ügyfélköröd", akik neked szólnának, ha van valami munkájuk, különben nem érdeklődnél itt), vagy - általában - ők kapják meg elsőnek és ha tudnak embert küldeni rá, akkor abból válogatnak a cégek.

A fő problémám a hazai fejvadászokkal, hogy úgy akarják a megbízó cég helyett felmérni a programozói szaktudást, hogy egy egyest nem tudnak megkülönböztetni egy nullától. Nem egy állást buktam el így annakidején, hogy nem azt írtam le a papírra, ami nekik a "megoldások" papíron rajta volt és nem érdekelte őket, hogy ugyanannak a problémának számos megoldása van.
Ügyfélköröm egyáltalán nincs, mindvégig alkalmazott voltam/vagyok.

Linkedin profil legyen és egy egyéni vállalkozás legalább.
Katával teljesen jól el lehet lenni.
Aztán jöhetnek a mindenféle freelancer site-ok, meg a linkedin-es kapcsolatépítés.

--
Gábriel Ákos