Ingyenes víruskereső Windows szerverre

 ( gyuri23 | 2019. június 26., szerda - 16:53 )

Valaki mert már ingyenes víruskeresőt rakni éles Windows szerverre? Ha igen milyet?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Azokra nincs Windows defender ? :)

Végül is az is valami :)

Szidja mindenki a defender, de semmivel nem rosszabb mint egy avast/avg/avira. Az utóbbiakat amúgy messzire kerülöm, tekintettel arra, hogy több velük a sz.pás mint a hasznuk.

---
az élet olyan, mint az ásás - mindig felbukkan néhány gyökér. Ásóval jól rájuk kell b@szni, és haladni tovább - amarillo

+1, érdemes azért Win Defendernél is kivétellistára pakolni a fontos folyamatokat, valamint nem biztos, hogy kell erőltetni a folyamatos viselkedéselemzést, elég lehet az ütemezett vizsgálat is. A szerverről ne akarjunk böngészni és idegen exe-ket/MSI-ket telepíteni.
Exchange és internetre kilógatott szolgáltatások esetén más a tészta, ott kellhet a folyamatos védelem.

Microsoft mérnöktől hallottam, hogy az még szerintük is kétes megítélésű termék volt, ezért új névvel folytatták a termék fejlesztését. Állítólag már Microsoft Defender-nek hívják :D

Magán célra vagy cégnél?

Magánra azt raksz amit akarsz, üzleti felhasználásra nem igazán fogsz ingyeneset találni. Azt a kört már én is végigszívtam.

Amúgy én már néhány éve inkább hagyom Windows-on a Defender-t és nem rakok mást, mert az ingyenes Avast/AVG és társaik több bajt okoznak mint ha vírust kapnék. Defender mellé max ClamAV-t és/vagy MalwareBytes Free-t szoktam használni és futtatom manuálisan vagy ütemezve.

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Meggyőztetek :) Cégnél kéne, hogy tudjak mutatni valamit a szerveren, a defender eszembe se jutott. Az ügyfél kérte, hogy legyen valami. Szerintem egy rendesen védett szerveren, amin nincs netezés, pdf olvasás, fölösleges smb elérés ha nem kell, stb. nincs túl nagy jelentősége a vírusvédő programnak.

le kell tolteni android store-bol azt a #1 legnepszerubb viruskereso appot, ami csak honapokkal kesobb derult ki, hogy egy statikus kepfajlt mutatott egy nagy zold pipaval

vagy ha nincs ilyen windows-ra, kell csinalni egyet, ezek szerint igeny lenne ra :D

:D

az egész jó, az ember a #1tól azt várná, hogy a háttérben vigyen is adatot, ha már vírusirtóként mindenhez hozzáférést kért :)

Hagyjátok abba, már zavarom a többieket a hangos röhögéssel :D:D:D

Nem tudjuk helyetted abba hagyni a hangos röhögést, ezt neked kell megoldani.

... írok egy jobbat C-ben, scan.c lesz a neve... rekurzív könyvtárbejárásba beleillsztek random fájlonként egy printf("!!! TALÁLAT !!!\nTisztítás...");delay();printf("OK!");
Hogy élethűbb legyen, elmentem a dátumot, és random napig vírusmentesnek mutatja a rendszet.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

ponosan, tobbet esszel, mint erovel :)

avast csúnya disznóságokat tud csinálni win10 alatt. pölö ha leszeded rakhatod újra a win10-et, mert úgy összebarmolja hogy utána nem indul el.

Ugyanezeket teszem én is.

total 360? :D
https://www.360totalsecurity.com/

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

+1 én is ezt használom akinek win van a gépén ;)

Nekem úgy rémlett, hogy ez kínai termék. Jól rémlett, az:

https://www.360totalsecurity.com/en/about/

Beijing Qihu Keji Co. Ltd. (Qihoo 360) is a leading Chinese Internet platform company with a large and active user base.

Ingyenest nem raknék fel szerverre.

Üzleti és magáncélúra jó rég óta F-secure –t használunk. Egyre drágább sajnos, de nagyon jól szuperál.

Bár ha az ügyfél ezen akar spórolni, az is jó. (tájékoztatod, ő elfogadja) Megcsinálod aztán meg majd mehetsz javítani, akkor majd kifizeti a 10 szeresét a lic- árának. (az sem rossz :D )