Ingyenes víruskereső Windows szerverre

Valaki mert már ingyenes víruskeresőt rakni éles Windows szerverre? Ha igen milyet?

Hozzászólások

Azokra nincs Windows defender ? :)

Szidja mindenki a defender, de semmivel nem rosszabb mint egy avast/avg/avira. Az utóbbiakat amúgy messzire kerülöm, tekintettel arra, hogy több velük a sz.pás mint a hasznuk.

---
az élet olyan, mint az ásás - mindig felbukkan néhány gyökér. Ásóval jól rájuk kell b@szni, és haladni tovább - amarillo

+1, érdemes azért Win Defendernél is kivétellistára pakolni a fontos folyamatokat, valamint nem biztos, hogy kell erőltetni a folyamatos viselkedéselemzést, elég lehet az ütemezett vizsgálat is. A szerverről ne akarjunk böngészni és idegen exe-ket/MSI-ket telepíteni.
Exchange és internetre kilógatott szolgáltatások esetén más a tészta, ott kellhet a folyamatos védelem.

Magán célra vagy cégnél?

Magánra azt raksz amit akarsz, üzleti felhasználásra nem igazán fogsz ingyeneset találni. Azt a kört már én is végigszívtam.

Amúgy én már néhány éve inkább hagyom Windows-on a Defender-t és nem rakok mást, mert az ingyenes Avast/AVG és társaik több bajt okoznak mint ha vírust kapnék. Defender mellé max ClamAV-t és/vagy MalwareBytes Free-t szoktam használni és futtatom manuálisan vagy ütemezve.

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Meggyőztetek :) Cégnél kéne, hogy tudjak mutatni valamit a szerveren, a defender eszembe se jutott. Az ügyfél kérte, hogy legyen valami. Szerintem egy rendesen védett szerveren, amin nincs netezés, pdf olvasás, fölösleges smb elérés ha nem kell, stb. nincs túl nagy jelentősége a vírusvédő programnak.

... írok egy jobbat C-ben, scan.c lesz a neve... rekurzív könyvtárbejárásba beleillsztek random fájlonként egy printf("!!! TALÁLAT !!!\nTisztítás...");delay();printf("OK!");
Hogy élethűbb legyen, elmentem a dátumot, és random napig vírusmentesnek mutatja a rendszet.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Ingyenest nem raknék fel szerverre.

Üzleti és magáncélúra jó rég óta F-secure –t használunk. Egyre drágább sajnos, de nagyon jól szuperál.

Bár ha az ügyfél ezen akar spórolni, az is jó. (tájékoztatod, ő elfogadja) Megcsinálod aztán meg majd mehetsz javítani, akkor majd kifizeti a 10 szeresét a lic- árának. (az sem rossz :D )