A nap híre

 ( kalvi | 2019. június 22., szombat - 12:11 )

https://origo.hu/itthon/20190621-kejbarang-mukodik-a-magyar-tudomanyos-akademia-kutatointezeteben.html
"A Ri­post in­for­má­tora sze­rint csak a be­ava­tott pro­fesszo­rok kap­hat­nak spe­ci­á­lis kódot, hogy igénybe ve­hes­sék a kü­lö­nös módon be­ren­de­zett intim ta­lál­ko­zó­he­lyet."

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mivel ez egy szemenszedett hazugság, gondolom, hamarosan láthatjuk a cáfolatot az érintettek részéről, amit pl. úgy valósítanak meg, hogy minden oldalról - kománypárti és kormányellenes - hívnak újságírókat és beengedik az épületbe őket, hogy láthassák, ott ilyen nincs.

--
trey @ gépház

Pedig ha lenne humoruk inkább kitennének egy névtáblát a palkónak (egyrészt: igen, névelővel, állatoknál lehet; másrészt: ugyebár tag, lehet irodája) az egyik ajtóra (mondjuk valamelyik WC-re) és közzétennének egy nyilatkozatot, hogy megyünk az ajtó felé... itt az ajtó.
Itt pedig az ajtón belülről - és linkelve az eredeti videót :)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Képzeld, ha minden alja bulvárfos hírre az általad leírtak szerint kellene reagálni...

--
"You can't convince a believer of anything;
for their belief is not based on evidence,
it's based on a deep seated need to believe."
Carl Sagan

+1

Jaja, csak hát menet közben kiderült, hogy a szoba tényleg létezik :D

100%, hogy igaz a hír. Mondjuk a bizonyító fotókon egy ablak van a videón kettő. Arra is volt pénz, hogy gyorsan becsinálják.

Na, meg van a nyilatkozat :D

https://444.hu/2019/06/22/reagalt-a-sztaki-a-kejbarlangos-lejarato-cikkre

Volt, de nem ott, nem arra, és az előző vezetés volt... azért ez gáz, még ha ez a vezető is, aki a palkó szerződését is aláírta...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

"„Szexuális együttlétekre berendezett helyiség nem létezik és soha nem is létezett a SZTAKI egyik épületében sem. Tény, hogy évtizedekkel ezelőtt a kutatóintézet egy korábbi vezetője a sajtóban megjelent videófelvételnek megfelelően rendeztetett be egy szobát, de ez soha nem működött »kéjbarlangként«."

Azért az erősen érdekelne, hogy ha nem kéjbarlangként, akkor miként működött? A videót megnézve, elég egyértelműnek látszik a célja.

Egyébként a berendezési tárgyak nem így néztek ki "évtizedekkel ezelőtt". Kicsit olyan elkummantás szaga van a dolognak.

"így a megjelent valótlan információkat cáfoljuk és nyomatékosan kijelentjük,"

Inkább a "tagad" a jó szó, mert a cáfolathoz bizonyíték is kellene. Bemondásra kevés lesz.

--
trey @ gépház

Ez egyébként full érdekelne engem is, hogy
- mikor épült?
- ki írta alá a teljesítésit róla, hogy kifizethető?
- milyen pénzből?
- büntetőeljárás?
- etc.

Kár, hogy ezekre valszeg nem lesz válasz...

Kik tűrték el a meglétét, miért hallgattak róla, mikor szűnt meg és MI VOLT A CÉLJA?

--
trey @ gépház

> Kik tűrték el a meglétét

Csak azok, akik tudtak róla.


> miért hallgattak róla

... mert különben jól seggbe lettek volna... rúgva


> mikor szűnt meg

A hírek szerint valamikor 2015-ben.


> MI VOLT A CÉLJA?

Természetesen a rekreáció :)

A rekreáció szabadidőben, a tevékeny pihenés érdekében végzett minden olyan kulturális, társas, játékos és mozgásos tevékenység, melyet a napi fő elfoglaltság által okozott fáradtság, feszültség feloldása, a testi-lelki-szellemi teljesítőképesség helyreállítása, fokozása érdekében tesz az ember.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Rekre%C3%A1ci%C3%B3

Nem lenne a közvélemény ellenére, ha a tényleges felelősök nevét nyilvánosságra hoznák, de ennek az esélye attól is függ, hogy ki és mikor intézte el ennek a szobának a létrejöttét - ha valóban több évtizede történt, ahogy azt az egyik hírben olvastam, akkor az akár 1998 és 2002 között is lehetett :)

Az mondjuk baromi vicces lenne, ha kiderülne, hogy Palkovicsnak volt valami köze a dologhoz (1994-től SZTAKI-s) és direkt most szólt a lakájmédiának, hogy az MTA-s törvénymódosítás előtt kicsit keltse a hangulatot. A következő tüntetésen meg megjelenne pár fizetett troll szívecskének öltözve. :D Hát, hogy őszinte legyek, nem is lennék annyira meglepve.

> Az mondjuk baromi vicces lenne, ha kiderülne, hogy Palkovicsnak volt valami köze a dologhoz (1994-től SZTAKI-s) és direkt most szólt a lakájmédiának, hogy az MTA-s törvénymódosítás előtt kicsit keltse a hangulatot.

Azt nem hiszem, hogy Palkovics ennyire "bátor" lenne, hogy egy ilyet megkockáztasson.

Most frankon a sziv alaku agyon van a fennakadas?

Az enyem punci formaju, es nagyon is jol korbeolel.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Miből gondolod, hogy azon van? Rajtad kívül senki sem említette az ágy formáját.

Mindenesetre a korábbi "még WC papír sincs" és társai sirámtengert kissé más megvilágításba helyezi. Gondolom ezt is adófizetők pénzéből valósították meg.

--
trey @ gépház

Vagy pályázati pénzből... Azt szeretik sokan elfelejteni, hogy vezírünknek kedvenc hobbija, hogy az eleve is eléggé alul finanszírozott intézményeket nem engedi költeni (ha már HUP, szakmai példa: az öt éve érvényben felejtett IT beszerzési stop...), ahol meg nem tudják törvényileg tiltani, ott olyan bürokratikus faszkodást találnak ki, hogy az valami hihetetlen...

Ami meg a WC papírt illeti: pár éve volt, hogy valamelyik tenderbe bekerült az egyrétegű WC-papír... és ugyebár az intézmények kötelesek (*) a legolcsóbb ajánlatot elfogadni. Aminek az eredménye az lett, hogy mindenki ipari mennyiséget kezdett használni belőle, úgyhogy volt egy pár hét, amikor két naponta jött hozzánk (darabonként pár tízezerért) a duguláselhárítás... mert valaki tekercsenként spórolt kb. 5 forintot.

(*): disclaimer: lehet, hogy ez önként vállalt marhaságunk, amennyi lófasz rendelet szabályozza a beszerzést, nem állítom teljes bizonyossággal, hogy országos központi kretén agyszüleménye volt, lehet simán egy helyi központi kreténé.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Azért azt se felejtsük el, hogy pár évig abból a "bizonyos" havi 800.000Ft-ból (illetve többől, mert a bérnek vannak egyéb terhei) is lehetett volna venni néhány guriga WC-papírt...
https://index.hu/techtud/2019/04/02/semmi_nyoma_palkovics_kutatoi_tevekenysegenek/

A nyolcszázezret "árnyalja" egy kicsit ez is:

„Az Akadémiai Dolgozók Fóruma értetlenül áll az MTA SZTAKI-ban létesített rekreációs szoba ügye előtt.
Bár az egyes kutatóközpontok nagyon eltérő gazdálkodási modell szerint működnek, álláspontunk szerint minden esetben elfogadhatatlan az ilyen öncélú pénzköltés, különösen egy olyan hálózatban, ahol a kutatók átlagos bére alig éri el a nettó 190 ezer forintot.

https://168ora.hu/itthon/kemenyen-beszolt-az-akademiai-dolgozok-foruma-az-mta-sztaki-nak-a-sziv-alaku-agy-miatt-170112

> különösen egy olyan hálózatban, ahol a kutatók átlagos bére alig éri el a nettó 190 ezer forintot.

Pedig egész jó módszer lehet egy kéjszoba az alulfizetett dolgozók motiválásához:

- Mennyit keresel?
- Nettó 190-et.
- Hülye vagy, a te tudásoddal? Háromszor ennyit kapnál az iparban!
- Tényleg? És kéjszoba is van?

Hát nem tudom te hogy vagy vele, de én nem szívesen használnám más kéjszobáját. :) Rendes fizetésből épít magának egyet otthonra az, akinek igénye van rá.

Otthonra? :)


- Van barátnőd?
- Nincs.
- Miért nincs?
- Az asszony nem engedi.

Jo, akkor az alap definiciokat tosztazd legy szives.

Mirol ismerszik meg egy kejszoba?
Az, hogy tetoterben van?

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Buddha szobrok, gyertyák, ezoterikus zene.

... hú eccsééém! ...
most villant be, hogy miért is járnak annyian tibetbe ...
:):):)
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

Teljesen mindegy mi volt a szoba célja. Egyszerű kúrószoba vagy pihenőszoba. Egy olyan munkahelyen, ahol jakuzzis szoba van a "rekreációra", ott nekem ne káráljanak, hogy nincs pénz. Szerinted egy ilyen szoba általános a magyar munkahelyeken? Ha nem, akkor mit keres egy kutatóintézetben? Volt ott pénz, csak nem arra baszták el, amire kellett volna? 800 ezer forintos kifizetések? Jakuzzi?

Akkor ezek ellen is ki kell(ett volna) mennie (még most sem késő) a kedves dolgozóknak az utcára tüntetni. Hogy ilyenekre síbolták el a pénzt.

Nem igen hallottam, hogy az elmúlt években kinn lettek volna az utcán emiatt. Most azért, az elmúlt idő rinyálásai mellett elvárnék egy olyat, hogy kimennem az utcára és számon kérik azokat a saját berkeikből, akik tudtak erről (nyilván vannak, mert megerősítették, hogy volt ilyen), hogy miért szartak bele a levesükbe.

Gondolom, addig álljak fél lábon, amíg ez meg fog történni?

--
trey @ gépház

Valahol a jogos az elvárásod, másrészt viszont az átlagos munkatárs az ilyenekről nem tud. Nálunk pár hónapja járta be a sajtót, hogy egy erősen miniszterelnök-közeli "munka"társ a kb. a negyedik legnagyobb fizetésért (ismerve az átlagos béreket, a vezetői béreket és az ő bérét) van/lesz itt majd egy évig... leginkább mert csak (oké, mert jönnek az önkormányzati választások). Ja, ezt egy közel tízezres dolgozói létszámú intézménynél...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

De most már tud, úgyhogy várom az önérzetük feltámadását. Például magyarázat várása azoktól, akik tudtak róla. Egyébként meg, ki a faszom az a "SZTAKI elismerte"? Gondolom neve is van az illető(k)nek.

--
trey @ gépház

Valaki azt hiszem már a topicban is linkelte az Akadémiai Dolgozók Fórumának a levelét, amiben pont számon kérik, hogy mi a fasz ez.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ja, most látom! Ez valahogy kimaradt. Helyes. Kíváncsi vagyok a válaszokra.

BTW: ez miért lejárató cikk egyébként a 168 óra szerint? Ez a másik oldal "tényfeltáró", "oknyomozó" cikk szokott lenni.

--
trey @ gépház

Mert továbbra is objektíven hazudtak a jelenlegi infók szerint (a Ripost végig jelenidőben írt róla, az MTA nyilatkozat szerint 4 éve szüntették meg ezt az állapotot a szobában)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Mondjuk eddig csak a letezesre kaptunk bizonyitekot, a megszuntetesre nem...

Mert hogy bizonyítod, hogy valami nem létezik? (btw, a korábbi létezését is csak az MTA közlemény támasztja alá, az eredeti "bizonyíték" minden, csak nem bizonyíték)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

> ...hogy bizonyítod, hogy valami nem létezik?

https://hup.hu/node/164775#comment-2360671

Idézet:
hogy láthassák, ott ilyen nincs.

Kiemelés tőlem.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Na, akkor ez egy gordiuszi csomo...

Elég nagy baj, ha követelmény, hogy egy bulvárlap kb. kis színes faszság kategóriában megjelenő szerző nélküli meséjét cáfolni kell.

Ez nem gordiuszi csomó.
Ennyi erővel leszel szíves mindenkit beengedni a lakásodba, hogy lássák, te ott nem üzemeltetsz kuplerájt. Bármikor. Hiszen azért, mert most épp nem, holnap még megteheted. Ha nem engedsz be holnap hajnali kettőkor, hogy saját szememmel lássam, hogy nem, akkor te ott kuplerájt üzemeltetsz.

Ugye így világos, hogy miért nem lehet bizonyítani valami nem létét vagy meg nem történtét, és nem kell egy alapvetően informatikai portálon ezt tovább ragozni?

Nem a bulvarlapot kell cafolni, hanem a sajat allitasukat (volt -> mar nincs) igazolni.

"Ugye így világos, hogy miért nem lehet bizonyítani valami nem létét vagy meg nem történtét, és nem kell egy alapvetően informatikai portálon ezt tovább ragozni?"

Nem latom be, hogy a Szamitastechnikai es Automatzalasi kutatointezet hirei miert ne lennenek egy alapvetoen informatikai portal tematikajaba vagoak.

Erre lennének az oknyomozó újságírók. Gondolom nem a professzorok kötötték ki a masszázskádat és nem azok cipelték el onnan a hátunkon. Munkások végezték az elbontást, gondolom számlát is kértek róla. A szoba pedig vagy megvan és meg lehet mutatni vagy értékesítették, akkor annak is nyomának kellene lennie egy szervezet gazdálkodásában.

--
trey @ gépház

> Erre lennének az oknyomozó újságírók.

... és a Ripostnál ilyenek nincsenek? Azt ki tudták nyomozni, hogy van (volt) ilyen szoba, de azt nem, hogy ki építtette és mikor, kinek a felelőssége, kik használták, ki bontatta el és mikor? Erre már nem kaptak "fentről" engedélyt? A feladat csak arra szólt, hogy dobják be a köztudatba a dolgot, hogy a Pista bácsik meg a Mari nénik rögtön le tudják vonni a megfelelő következtetést: "ezek pofáznak, mikor nekik kéjszobára is telik?"

Ezeket nem kinyomozni kéne, hanem az intézmény vezetésének azonnal kivizsgálnia és nyilvánosságra hoznia.

--
trey @ gépház

Hát jah - szoktam is mondani, hogy ha bárhol *nagy* a baj azt jobb személyesen szétkürtölni, azonnal. Persze az épp kezdődő ellenintézkedésekkel egy hírben. Tűzoltásra még mindig ez a legszerencsésebb. Hááát.. itt nem volt egyik sem, emiatt meg duplán kiváló táptalaj az irányított hangulatkeltésre.

Hihetetlen, hogy mennyire inkompetens emberekre lehet bízni a kommunikációt: az "elbaszás" már nem is elég, utólag azért lehet még rontani is egy kicsit a helyzeten. Ha most üzennék valamit azoknak az alkalmazottaknak akik egyáltalán nem érdemlik meg ami történik, az ez a híres sor lenne "Tetszettek volna forradalmat csinálni".

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Most akkor kell "oknyomozni" vagy nem kell? :)

Ilyen esetben kell, ha előtte tisztázódik minden akkor pedig nem kell. Azt írta "kéne".

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Azt hogyan döntöd el, hogy tisztázódott minden?
A jelenlegi vezetés azt állítja, hogy 2015-ben megszüntették azt a szobát.
A Ripost ezt nem nagyon hiszi, ezért továbbra is "oknyomozni" próbál:
https://ripost.hu/cikk-7-kerdes-az-akademiai-kejbarlang-ugyeben
A hét kérdésből hatot nem a jelenlegi vezetésnek kell megválaszolnia, a 7. kérdés pedig feltételezést tartalmaz: "eladták a szív alakú ágyat", de az egyáltalán nem biztos, hogy a szoba megszüntetéskor bármit eladtak volna, akár le is selejtezhették az ott lévő tárgyakat - több mint húsz év alatt csak elhasználódik egy ágy egy kéjbarlangban, nem? :) Persze még az is lehet, hogy kideríti valaki, hogy az ágy már többször cserélődött...
Arról egyébként bárhol jelent meg információ, hogy a Ripost által közölt "kisfilm" mikor készült? Azt már talán lehet tudni, hogy nem ott, amit ők megjelöltek helyszínnek...

Itt nem tisztázódott, tehát kell.

Más esetben nem kéne, pl. ilyenkor sem (fikció, pl. a híradás első napjára): "Sajnálatos módon tudomásunkra jutott, hogy X épületünkben intézményünkhöz, tagjainkhoz, elveinkhez és a belénk fektetett eddigi bizalomhoz méltatlanul Y működött. A feltételezett cselekményben bármilyen módon részt vevő személyektől elhatárolódunk. A körülmények tisztázására mindenre kiterjedő vizsgálatot indítottunk, melynek eredményéről és következményiről tájékoztatni fogjuk a teljes közvéleményt. Ezúton is elnézését kérjük azon kollégáinknak, akiket méltatlanul egy ilyen sajnálatos esemény nyomán ítélnek meg, illetve elnézését kérjük a működésünk finanszírozásában megjelenő adóforintok befizetőinek. Egyúttal köszönetet szeretnénk mondani azoknak, akik ilyen körülmények között is objektíven igyekeznek átlátni az elmúlt hetek történéseit. Türelmét kérjük minden érintettnek".

^^ Ilyesmi után én egy ideig nem oknyomoznék, és ha tisztának látnám az ügy lefolyását utána sem. Akkor sem, ha az lenne az eredmény, hogy full kamu az egész - de azt átláthatóan bebizonyítva. Sőt, utána már bármilyen kéjszobás hasonló hírt fullkamunak vennék azonnal. Egy percet nem ölnék bele továbbra. Csak ahogy sejtem nem lesz bizonyítva a fullkamu jelleg.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Azért, mert a cikk össze volt ollózva:
Történt, de nem ott.
Történt, de nem az.
Történt, de nem akkor.
Valakik szerint ez, ennek ellenére oknyomozás.

Nem láttam még olyan oknyomozó riportot, amit név nélkül írtak, de valszeg én nem olvasok eleget.

Meg mintha egy oknyomozónak nevezett riport általában ennél több kérdésre próbálna válaszolni (amiket fentebb már feszegettünk is), nem csak egy hétmásodperces videoval operál...

Mert biztos a Soros-blogot olvasod a Tűzfalcsoport oknyomozó portál helyett. :D

Pont annyi név szerepelt a riportban, mint amennyi azt MTA SZTAKI eddigi közleményében.

Az informátort sehol sem adják ki. A whistleblower védelem pont erről szól. A nagyobb lapok külön platformot üzemeltetnek arra, hogy az ilyen kényes infókat anonim módon be lehessen jelenteni.

Az, hogy újságíró nem tett mellé egy nevet? Egyelőre nekem nem hiányzik. Amúgy sem mondana semmit.

--
trey @ gépház

Ez egy házirend a MÚOSZ tagok számára. Mit szeretnél mondani?

--
trey @ gépházs

Hogy az újságírásnak vannak alapvető etikai szabályai? Pl., hogy nem mocskolok másokat névtelenül?

Ja, egyetértek, hogy jó lenne, ha mindenki vállalná azt amit leír. Pl. kommentelők is névvel kommentelnének. Az internet se lenne ekkora pöcegödör, ráadásul valószínűleg kevesebbet is engednének meg maguknak az emberek.

Mindezek mellett, olyan egy kicsit, mintha a SZTAKI által elismert kummantást most a cikket íróra próbálnád hárítani. Ismerem ezt a dolgot. A rossz hír hozójának lelövetését, pedig nem ő volt itt a hunyó. :(

--
trey @ gépház

"Pl. kommentelők is névvel kommentelnének"
Névvel kommentelnek, legalábbis nem hiszem, hogy mindenki minden kommenthez új nevet regisztrál. Újságírók is használ(hat)nak írói álnevet.

"mintha a SZTAKI által elismert kummantást most a cikket íróra próbálnád hárítani"
Ezt miből sikerült kiolvasni?
Mindössze egy korábbi kommentre adott válaszodra reagáltam. Az oknyomozó újságírás általában egy felelősségteljes, nagyon komoly munka. amire büszkék szoktak lenni. A Ripost cikke(?) egy (mint mostanra kiderült) féligazságon alapuló besározás. Oknyomozás az lett volna, ha minimum azt kiderítik, mikor készült a szoba, kinek az utasítására, egyáltalán létezik-e még stb. Ezzel szemben a cikk jelen időben kb. „lekuplerájozza” a SZTAKI-t.
Szóval nem, nem a SZTAKI sarát akarom a „cikk” írójára kenni, de az újságírásnak vannak alapvető etikai szabályai. Pl.: ne hazudj!

Te meg mindig ugy beszelsz, mintha mar bebizonyosodott volna, hogy a szoba nem letezik, es erre alapozod, hogy az ujsag sarozik. Holott eddig meg mindig csak a letezesere lattunk bizonyitekot, a megszunesere nem.

> Az informátort sehol sem adják ki.
mondjuk a ripost mintha pont szarna ebbe bele.

> Ehhez képest információink szerint az Origo, a Ripost, a Lokál, a 888.hu és még az MTI is azt indítványozta, hogy Sz. P.-t hallgassák meg, mert ő tudja alátámasztani az állításaikat.
via

de ha nem menne a különbség felismerése, itt megvan, hogy Gergely Zsófia írta a cikket.

> Az, hogy újságíró nem tett mellé egy nevet? Egyelőre nekem nem hiányzik. Amúgy sem mondana semmit.
aha.

azért van különbség aközött, ha az adott újságírónak ez a tizedik, többezer karakteres cikke, amikből felelősségrevonások, meg megálló sajtóperek lettek, vagy ha ez ugyancsak a tizedik cikke, amit eddig tizenöt bukott sajtóper, meg helyreigazítások tömkelege követett. de gondolom, ha holnap név nélkül én is kibüfögök a hírhugóra valamit név nélkül, azt is pont ugyanennyire elhiszed, meg felháborodsz rajta.

"(...) ahol jakuzzis szoba van a "rekreációra" ott nekem ne káráljanak, hogy nincs pénz."

Ennek annyi értelme van, mintha azt mondanád, hogy "tavaly sokat esett itt az eső, miért kárognak ma a sivatagban vízhiány miatt?!" Attól, hogy valaki évekkel ezelőtt létrehozta a SZTAKI-ban azt a wellness részleget még lehet ma forráshiány. Nem egy szívecskés ágy egyszeri ára miatt nem volt rezsire pénze az év elején a teljes MTA-nak, hanem mert a kormány a törvényben meghatározott alaptámogatást egyszerűen nem utalta át. Ha ezt képtelen vagy megérteni, az elég szomorú.

A részletek hidd el mindenkit érdekelnek, de az is biztos, hogy nem véletlenül most lett bedobva ez a csont a köztudatba. Ezen megint lehet egy jót csámcsogni, amire egyből rárepülnek a felszínes emberek és általánosítanak, hogy munka helyett csak wellnesseznek a kutatók, közben meg sírnak, hogy negyed évig rezsire se kaptak pénzt. Meg vicces, hogy pont Palkovics 800 ezer Ft-os fizetését hozod fel negatív példaként. Szerinted mennyivel több ilyen kutatómunka nélküli, Palkovicsos "tanácsadói" 800-as kifizetés lesz, miután teljes állami kontroll alá vonják a hálózatot az összes intézet élére egy politikust neveznek ki?

+1

Szerinted mennyivel több ilyen kutatómunka nélküli, Palkovicsos "tanácsadói" 800-as kifizetés lesz, miután teljes állami kontroll alá vonják a hálózatot az összes intézet élére egy politikust neveznek ki?

Van már ugyan szép számmal "kifizetőhely", de így eggyel több lesz...

Nem akartalak kioktatni, de finomabban nem tudom már leírni, hogy hibás a következtetésed. A szál elején írtad, hogy "Mindenesetre a korábbi >>még WC papír sincs<< és társai sirámtengert kissé más megvilágításba helyezi.", tehát visszautaltál az év eleji eseményre, amikor Kadlecsik Józsi leállította a magyar Ubuntu mirrort, mert arra nem volt pénze az egész intézetnek, hogy vegyen egy nyomorult HDD-t. Az egész szálban arra utalgattál, hogy ez azért van, mert az MTA wellness központokat építget a kutatásra kapott pénzből, ezért nem jut semmi másra. Én csak erre írtam, hogy ez hibás következtetés. Az Ubuntu mirrort azért kellett leállítani, mert a kormány év elején nem utalta át a törvényben vállalt alaptámogatást és nem azért mert a SZTAKI-ban évekkel ezelőtt épült egy wellness részleg. Ezzel nem a SZTAKI-s ügyet akarom kisebbíteni, csak azt mondom, hogy ha nem épült volna egyáltalán wellness részleg, akkor se lett volna év elején pénz csere HDD-re.

Azert ha egy intezmenyrol ilyen dolgok derulnek ki akkor nem az szokott az eszembe jutni, hogy hu de faszan gazdalkodhatnak ott.

Ha en a munkahelyen itt letrehoznek egy ilyen szobat arrol tudnia kellene a fonokomnek meg nyilvan az o fonokenek is es el is jutottunk az europai kirendeltseg vezetojehez. Ha lebukunk a szobaval akkor azt fogjak e mondani ,hogy hat mennyire szuperul gazdalkodott az EU reszleg vezetoje? Azert ez nem egy elkummantott printer kozbeszerzese volt. Ez egy kibaszott helyiseg berendezve butorokkal :D

Persze, emellett én nagyon kíváncsi vagyok arra egyébként, hogy Palkovics hogy kaphatott kutatói fizetést, amikor nyilvánvaló, hogy politikusi munkája elvitte minden idejét. Most nem mennék bele találgatásokba, de az azért látszik, hogy nem jó, ha politikusok vannak kutatóintézetekben.

"az azért látszik, hogy nem jó, ha politikusok vannak kutatóintézetekben"

Ezzel 100%-ig egyetertek.

Bazz akkor te minden ejjel ujjaszuletsz? Ha a nyakad korul fog korbe akkor tuti!

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nekem már az is meglepő, ha heteroszexuálisok. Kiderült a cikkből? Legalább felnőtt nőket futtattak odabenn?

Nehogy még a végén pizzagate is legyen ebből!

A tudományos kutatás témakörébe akár az is beleférne, hogy szigorúan tudományos céllal az MTA azért alkalmazott volna ebben a szobában hölgyeket, hogy a pedofil papokra kifejtett esetleges "gyógyító" hatásukat vizsgálják.
https://24.hu/kulfold/2019/03/12/pedofil-papok-lelkeszek-nemetorszag/

Sztem műbalhé az egész. Aki szerint egy jó kefélés nem segíti a kreatív munkát, az vagy sosem volt kreatív vagy sosem kefélt egy igazán jót. A társadalom prűd, irigy és álszent, ezért aztán az igazán produktív megoldásokat elveti. És hangolja az ilyesmivel a közvéleményt...

> Aki szerint egy jó kefélés nem segíti a kreatív munkát...

One manifestation of energy is sexuality. Creative people are paradoxical in this respect also. They seem to have quite a strong dose of eros, or generalized libidinal energy, which some express directly into sexuality. At the same time, a certain spartan celibacy is also a part of their makeup; continence tends to accompany superior achievement. Without eros, it would be difficult to take life on with vigor; without restraint, the energy could easily dissipate.

https://www.psychologytoday.com/us/articles/199607/the-creative-personality

szemelyes tapasztalat alapjan is ala tudom tamasztani :)

Szoval +1

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....