Weida HI-Tech Cooltouch Plug & Play Controller random eldobja a kapcsolatot Ubuntu Trusty rendszer alatt

Fórumok

Sziasztok!

Adott egy érintőképernyős terminál, ami egy eGalaxy touch rs232 controllerrel üzemelő érintőképernyőről kapta az utasításokat.
Ez szépen üzemelt, a betekintési szöge nem volt tökéletes, de elfogadható volt, azonban pár hete megadta magát, és kicseréltük egy beépített usb-s controlleren keresztül kommunikáló Weida Cooltouch controllerrel vezérelhető érintőképernyőre, amelynek a betekintési szöge már lényegesen jobb.

A terminálon egy Ubuntu Trusty fut, 3.13.0-32-generic kernellel, csak egy belső lan kapcsolattal, net nincs még a közelben sem, tehát 2014 óta nem volt frissítve, és rengeteg csomag ki is van szedve a rendszerből, az akkori fejlesztő által.

A terminál tökéletesen működött Plug & Play alapon kezelte a touch controllert, így nem telepítettünk hozzá drivert sem, viszont másfél hét múlva random elkezdte eldobálni a touch controllert, ami abban nyilvánul meg, hogy érintést nem érzékel, billentyűzet és egér viszont működik és a gép sem fagy le, de ahogy a touch controllert lehúzom az alaplapról és vissza csatlakoztatom, azonnal elkezdi újra érzékelni az érintést.

Amit próbáltunk:

Cseréltünk monitort, de pár nap múlva újra előjött a hiba.
Cseréltünk monitor / pc tápegységet , ez sem segített.

A monitor értékesítője szerint az usb port egy idő után megtelik "szeméttel" mert a táp, amit használunk nem megfelelő, így egységes földéssel kellene ellátni az egész terminál házat. Megtettük, nem segített.

Az értékesítő kiküldte az általa alkalmazott informatikust, akivel közel 10 órán át terheltük a rendszert , és egyáltalán nem jött elő a hiba, de szerinte nem driver probléma, mert a dmesg-ben szerepel a controller pontos tipusa, és az érintést is tökéletesen érzékeli.

A syslogban semmi bejegyzés nincs, sem amikor eldobja a touch controllert, sem akkor , amikor újracsatlakoztatjuk azt.

Legvégső esetre azt ajánlották, hogy egy usb-ről rs232-re átalakító konverterrel csatlakoztassuk a kontrollert rs232 porton, hátha az kevésbé lesz érzékeny túl sok adatra.

Őszintén mondom, szerintem ami eszünke jutott, már kipróbáltuk, de semmi nem segített.

Kernel frissítésen kívül, milyen egyéb lehetőségeket láttok még esetleg arra vonatkozólag, hogy a hiba okát megtaláljuk egyáltalán?

A választ és a segítséget előre is köszönöm!