Gmail és a SPAM

Vajon mi értelme van Gmailben a "Nem SPAM" gombnak?

Pontosan 150 napja, naponta kétszer kattintok egy mentési értesítőre, hogy nem spam. Ez 300 megerősítés.
Ugyanakkor, ugyanonnan, ugyanolyan tartalommal érkezik, hogy sikeres volt. Nincs benne link, semmi csak az összefoglaló. De mindig a SPAM mappába kerül. A kísérlet folytatódik...

A másik érdekesség, hogy POP-pal gyűjtöm be a gmail DMARC riportokat(mind postmaster@ címre érkezik).
Úgy havonta 15 ilyen levelet is a SPAM-be pakol. A szöveg a szokásos, hogy ezek valamikor spamnek lettek minősítve a csatolmányuk pedig veszélyes lehet.

Tegnap pedig egy aktív levelező partnerem oda-vissza levélváltásunkat a napon belül a negyedik-ötödik körtől elkezdte a SPAM-be rakni. A levelezés közben. :)

Nem igazán jövök rá, mikor mi miért történik nála.

Hozzászólások

Elsőtől eltérő élményem van, nem sokkal jobb, de: hírlevél, amire feliratkoztam, tényleg, GDPR, minden, megkapom, pár hetente spam-be kerül egy pár napig minden példánya, ha kiveszem onnan folyamatosan pár napon át, akkor pár hétig megint jó. "Sokan kaptak hasonló levelet" az indoklás, de szerintem esélyes a sok nyomorult által leiratkozás helyett spam-be rakás esetére.

Második esetében van egy domain-em, amivel spam-elnek, még nem jutottam el odáig, hogy utánanézzek, az autoreply-okat én kapom meg ugye, azok viszont valid levelek, mégis spam-be kerülnek (gmail-re csak forward-olva van minden bejövője a domain-nek). Kiveszem onnan őket kézzel, de itt nincs javulás mint az első esetben, mindig odakerülnek.

Harmadik esetet totál meg tudom erősíteni, ügyfél, saját domain-je, ami lehet nincs megfelelően beállítva, de levelezek vele, és 5., néha 10. email után nem kapom meg a válaszát, spam-ben van. Volt aki jelezte, hogy az én levelem nem kapta meg, gmail-es címről gmail-es címre ment, reply-ként, kézzel írt szöveg, zéró csatolt tartalom.

Mára gyakorlatilag valós spam-et nem kapok az aktív címemre, így tudom, ha benne van valami, az ilyen "csemege inbox" valójában.

Lassan en is rendbehozom a levelezesemet, oket meg kukazom. A masik mailcimemrol ha a gmailesre kuldok, az magatol mindig a spamben landolt. (nyilvan nem jeloltem magamat spamkent)

Egyebkent a webes feluleten fel lehet venni szabalyt, es akkor fixen bekerulhet az inboxba a spam helyett. Az elsodleges mailcimemre csinaltam ilyen szabalyt, ezt ajanlom az automatikus levelekhez is. (ill. hosszu tavon egy normalis levelezot)

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

A fontosakra nálam is megvannak a szabályok. Azt már januárban megszüntettem, hogy gmail-re továbbítsam külső címekről a leveleket. Ezeket alakítottam úgy át, hogy POP-pal szedje le. Tehát azt gondolnám, hogy ez elég gmail szabályos, ha már ők is ezt javasolják.
De hogy a gmail beleköt a saját DMARC riportjába is időnként, az fura. :)

Hogy képzeled, hogy okosabb akarsz lenni a Csodálatos Google által írt AI-nál!?

Én szűrőt hoztam létre ilyen esetekre:

Találatok: from:(nagios@monitoring)
Művelet: Csillagozás; Soha ne legyen spam; Megjelölés fontosként

Így valóban nem mennek spambe.