Excel-online Thunderbirdhöz

Fórumok

Van arra valami megoldás Ubuntun, hogy a Thunderbird üzenet mellékletnél az xls és xlsx fájlkiterjesztéshez az Excel-online verzióját társítsam? Namegúgyegyáltalán, lehet a Linuxon valamilyen fájlkiterjesztéshez Office365 online app-ot társítani?

Hozzászólások

Közel 300 olvasás és senkinek semmi nem jutott erről az eszébe. Pedig valószinüleg nem lehetetlen, de el nem tudom képzelni milyen böngészővel lehetne megcsinálni.

Tehát ha jól értem azt szeretnéd, hogy ha lenne egy olyan app amivel meg lehet nyitni xls(x)-et az feltölti neked O365-be majd megnyitja a browserben?
Mivel ez ilyen újhullámos téma én a githubon keresgélnék, aztán ha nem találnék semmit akkor megnézném nincs-e API valami tetszőlegesen kényelmes szkriptnyelvhez és tákolnék valamit.

"Tehát ha jól értem azt szeretnéd, hogy ha lenne egy olyan app amivel meg lehet nyitni xls(x)-et az feltölti neked O365-be majd megnyitja a browserben?"

Hajszálpontosan erre gondoltam. Az Office365 Excelje használhatóbbnak tűnik mint a LibreOffice. Tkp. nem is értem, hogy miért nem terjedt el, annyira kézenfekvő lenne az ilyesmi.

Vagy nem értik a kérdést, ahogy én se, az online officenak is ugyanaz a formátuma mint ami a desktop verzionak, le is tudod tolteni a filet ha akarod, de alapbol a onedriveodba ment vagy a sharepointba. Ha elküldöd valakinek a doksit akkor az azzal nyitja meg amije van.