Mail szolgáltató, akinél nagy a napi mail send limit mennyisége?

 ( m.informatikus | 2019. június 13., csütörtök - 21:01 )

vmi effélére gondoltam mint kültéri vadkamera:
https://vadkamera.arukereso.hu/uovision/um595-3g-p329144435/
(afaik 400 KByte max/kép és max 5 sec-enként tud küldeni)

h. mozgásra küldene fényképet mailben (nem vadakat figyelnénk, hanem lakatlan ingatlant, nem sűrűn járunk ki).

https://www.google.com/search?q=gmail+500+max+send+24+hours
-> free Gmail-el naponta 500 mailt lehet küldeni.

Ismertek mail szolgáltatót, akinél nagyobb ez a limit?

Ha napi 500 mail lenne, az azt jelentené h. legfeljebb átlag 3 percenként küldhetne csak képet.

Ha kimaxolnánk a vadkamerát, azaz 5 sec-enként menne kép, akkor 17 280 darab/24h-ra lenne. De ennyit úgyse érne el soha imho.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

nincs ennek valami streamje, amit le tudsz menteni?
ha el is küldöd a napi 2000-3000 emailt 1-1 képpel, akkor egyesével fogod megnyitni, megnézegetni?

egyébként free Google VPS-n tudsz valami docker alapú saját szervert futtatni és azzal annyit küldesz, amennyit a fogadó bír fogadni

mailgun.com. Pont erre való, hirlevélküldő. A free plan havi limitje 10k mail. De ha jól van beállitva a kamera, akkor nem kellene annyi mozgást rögzítenie, hogy ennyi mailt küldjön...
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Otthoni e-mailszerver. De neked a riasztásról kell kép, vagy a rögzített képfolyamról készült videóról link, nem? Pakolj fel egy zonemindert, oszt' kész.

Elismerem hogy csak átfutottam a leírását, de nem találtam olyat, hogy lehetne állítani SMTP szervert. Tuti lehet?

Koncepcionális hibát érzek. Ezeket FTP szerverre szokták felnyomni, nem mailben.
Ha nem tud a cucc FTP-t (csodálkoznék), akkor rakj utána te mail szervert, szadizd magad vele és a kiszedett csatolmányt told ftp-re. A képeket összerakhatod stream jellegre.
Egyébként a tömeges mail küldést úgy hívják, hogy hirlevélküldő szolgáltatás. Shared hosting szerveren nem nézik jó szemmel, ha ennyi levelet küldesz, főleg szép csatolmányokkal.
Egyébként megha riasztásra játszol, miért nem jó neked egy mezei szolgáltató? Az idő nagyrészében semmit nem küld a cucc. Mondjuk hetekig. Ha balhé van, akkor meg kinyom max 500 levelet és ennyi. Miért kell több? Abban bőven benne van minden. A többi mehet FTP-re. Neked egyébként is az kellene, hogy riasztás van? Oké, kérem az első képet és ennyi. Abból el tudod dönteni, hogy az asszony jött haza vagy valaki más. Meg ugye ezt illik távvezérelni riasztóval, bármivel és offolni ezt a szolgáltatását, különben az jövés-menést is küldeni akarod magadnak, amikor bent vagytok?

+1

Az ilyet FTP-re szokták inkább rakni. Ezt a kamerát nem ismerem, de az aldiban kapható olcsó IP kamerák mindegyike tud az e-mail mellett FTP-t is kezelni. Ráadásként csak akkor küld képet, ha mozgás van. Ezek mellett bármikor rá tudsz nézni távolról az élő képre, és messze nem kerül ennyibe.

Maginon IPC-1A akcióban 10, akció nélkül 15 ezer (beltérre),
MAGINON IPC-25HDC használtan apróhírdetések közt általában kapható 15 ezer körüli áron, de boltban is 30 alatt szokták hírdetni. (kültérre)

Mindkettőre rá tudsz nézni online streamként, riasztásról tud képet küldeni mailben, és FTP-re is fel tudja tenni. Ingyenes DynDNS szerű szolgáltatás is jár hozzá, így még fix IP sem kell. (De IP cím változásról küld e-mailt is)
A képeket 5-ösével csomagolja e-mailbe, normál használat mellett egy sima free gmail account is elég neki, órákon át tud a riasztásról folyamatosan képeket küldeni.

Nagy Péter
www.ddo.hu

Hozzám egyszer törtek be. ...én videot rögzítettem ftp-re. Megjelent a képen a cigány, és 17s telt el, amíg hatástalanította a kamerát. Ez alatt a 17s alatt nem jött össze egy olyan képkocka sem, amivel egyértelműen bizonyítható lett volna, hogy ki az... persze a rendőr az felismerte, de ez nem volt elég ahhoz, hogy intézkedjenek.
... úgyhogy ha ilyen dolog miatt van a vadkamera, használj inkább HD videot.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.