Oktatas a kobon....

Fórumok

Unokahugom pasija rendszerkisgazadi vizsgara keszul, ilyenekkel tomik az agyat:

Egy vállalkozás a növekedése miatt saját rendszergazda foglalkoztatása mellett dönt. Olyan helyiséget szeretnének számára biztosítani, ahol a javítási és karbantartási feladatok szakszerűen elvégezhetők. Fejtse ki, hogy milyen munkakörnyezetet és környezeti feltételeket célszerű a helyiségben kialakítani, illetve milyen eszközökkel és szerszámokkal célszerű a javítóműhelyt felszerelni.
Kulcsszavak, fogalmak:
–megfelelő bútorzat, alkatrészek rendszerezésére alkalmas tárolóeszközök
–kéziszerszámok
–diagnosztikai műszerek (tápegység teszter, alaplapi teszter kártya, multiméter, kábelteszter, stb.)
–ESD védelmi eszközök
–tisztítási eszközök, anyagok
–tűzvédelem, oltókészülék
–környezeti feltételek (hőmérséklet, páratartalom, EMI)

Ez nem inkabb HR/Munkavedelem/kutyafasza/whatever?

Hozzászólások

Mert miert lenne kulonb mint egy raktaros ?

IT is ugyanolyan, mint a nok, vezetes, politika, foci, mindenki ert hozza. is.

Oreg vagyok, de tolem meg kerdeztek "Na, de mi a munkad ?" mert a "fejleszto" az nem szamitott annak. Szerintem ma sem nezi tobbre az atlag. Pont mint a csatornaszerelo, de IT s t tobbet talalsz.

Pontosan jol tukrozi, hogy egy "tesztosszeallito" minek is "lat" egy "rendszergazdat" - Szamitastechnikai es periferia karbantarto.

Szerintem nem baj, ha a leendő rendszergazda tudja, hogy mik lehetnek az ideális munkakörülmények. Képzeld el, hogy ez a vállalkozás felvette unokahúgod pasiját, megkérik, hogy adjon le egy listát arról, ami kell, akkor mit csinál? Utánakeres interneten? :)

Szerintem nagyon attol fugg, hogy mi a feladata.

Egy felhos rendszergazdinak csak netkapcsolat kell, meg valami szamitogep.
Ha a hupos allashirdetesekbol indulok ki, akkor utvefuro, kabeldob, kavefozo tisztitasahoz valo szerszamok, meg emelo, eszterga, CNC maro, tisztaszoba, atomeromikroszkop is kelleni fog.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin