rsync bug?

Fórumok

Szeretnék rsync-et mélyebben használókkal körbejárni egy jelenséget, amibe most botlottam bele.
Egy szerver teljes mentése évek óta stabilan és megbízhatóan zajlik az rsync programmal.
Ám az éles szerveren egy letörölt mappa a backup területen továbbra is elérhető.
Az rsync root joggal fut, a következő kapcsolókkal:


rsync -aHvz --delete --numeric-ids root@{forrás} {cél}

Az rsync a másolás során a "cannot delete non-empty directory" hibaüzenetet adja, vagyis észleli, hogy a mappát törölnie kellene, de nem tudja, mivel annak tartalma van. A tartalma azonban csak két normál fájl, és innentől nem igazán értem a jelenség okát. Főleg azért, mert a teljes szerver mentésében ez az egyetlen ilyen hiba. Általában le tudja szinkronizálni a mappák törlését. A jogosultságok sem zavarhatják, mert root joggal fut.
Egyedüli érdekesség, hogy a törlésre került mappa szülőmappája az éles és a mentés szerveren is azonos dátumú. Pedig, ha egyszer törlésre került a szerveren a mappa, akkor a szülőmappa dátumának meg kellett volna változni. Vagy lehet, hogy azt leszinkronizálta az rsync, annak ellenére, hogy a benne lévő mappát nem tudta törölni?

Hozzászólások

Szia, nem lehet, hogy az rsync futása pillanatában éppen nyitott fájl volt, és ezért nem tudta törölni? Te le tudod törölni?

A file rendszer rendben van, futtattál check-et?

Sakk-matt,
KaTT :)

Köszönöm, az ötlet jó, de sajnos nem. Egyrészt én le tudom törölni. Le is töröltem. Másrészt ezek csak archív fájlok, amik régen elkészültek már. Egyébként évek óta zajlik így a mentés, és évek óta nem sikerül szinkronizálnia ennek a mappának a törlését. Minden alkalommal ugyanez a hibaüzenet.
Szerintem már fájlrendszerellenőrzés is volt, de azt azért még meg fogom próbálni.

MEGOLDVA
A tömörség kedvéért a nyitó postban nem soroltam fel az rsync --exclude paramétereit.
Ha az rsync --exclude paraméterei között van olyan mappa, amit törölni kellene a szinkronizációhoz, akkor a --delete kapcsoló nem tudja törölni.
És lőn, valóban a kérdéses mappa benne volt az --exclude paraméterek között.