WorkCentre 3025 hálózati scannelés

Fórumok

Sziasztok!

A tárgyban említett nyomtató/scanner eddig (pár hete kellett utoljára) teljesen rendben működött a xerox linux driver-rel a hálózaton keresztüli scannelés. Aztán most meg sem debian sem ubuntu alatt nem akar a lapadagolóból egy lapnál többet beolvasni. Beolvassa az elsőt, majd behúzza a többit, de nem olvassa be csak áthúzza.
Ez mind gscan2pdf, simplescan, xsane esetén így van. Windows alatt és a vuescan-nel is hibátlanul megy. Windows-t nem szívesen telepítenék a random szükséges több oldalas szkennelésekre a vuescan meg ugye fizetős.
Több helyen ajánlották a samsung M2070-es drivert. Ezt letöltöttem feltettem. Felismerte, hogy egy régebbi driver van fent, lecserélte és nem változott semmi :/
Van valakinek erre ötlete vagy tapasztalata?

Köszi!

Hozzászólások

Scan to email-t nem tud? Szerintem messze a legkényelmesebb megoldás, ráadásul OS független.

Esetleg valami log, hibaüzenet, terminál kiment lenne?
Nem piszkálta valaki a szkennert? Előfordulhat, hogy a win driver automatikusan alkalmazkodik, a linuxos nem.
De csak ötletelek, nem ismerem a típust, bár láttam már ilyet - igaz nem szkennernél.

Log nem volt, csak áttolta a papírt... Viszont most azzal sikerült megoldanom problémát, hogy feltettem a suld-ot és azzal feltettem az M2070 samsung driver-t.

bash -c 'echo "deb https://www.bchemnet.com/suldr/ debian extra" >> /etc/apt/sources.list

Ezután ismét kezeli a gscan2pdf az adf-es hálózati scan-t.
Vélhetően "összeakadt" valamelyik driver. Mindenesetre elég gányolás ez így...
üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Sajnos volt hasonló csörtém, igaz, winfos alól. Hosszú napokon keresztül gyakoroltam vele, de egy átmeneti megoldás született csak, a nyomtatón beállított tartományi felhasználó törlése, új létrehozása, beállítása. Így ment 1 (vagy 2 napig) utána kakukk.
Azóta az előttem említett email scan megy.

Bár elég régi a szál, de milyen hardver ez a nyomtató? Egy szervizt kiszolgálna? Linux kompatibilitása, konfigurálása mennyire értelmes? Van valami buktató?
Ami lényeges azt mind tudja ahogy olvastam. Másolás, Nyomtatás, Szkennelés, wifi, és lézer. Ez mind működik Linuxban is?

Sose volt wifis nyomtatóm. Hogy működnek ezek? Mint a bt, wifi egerek?

Nekem azóta is megy, bár pl. a legújabb linux mint alatt pl- nem ment a lapadagolós scan (pont ugyanaz a hiba, mint a nyitó posztban), mivel a nejemnek tettem fel frissen, nem volt kedvem debuggolni, ezért simán legyalultam és feltoltam egy debiant. A debian alatt meg a xerox szoftverrel gyönyőrűen megy minden, ahogy a 20.04-es ubuntu alatt is.

Azt, hogy kiszolgálna-e egy szervízt nem tudom, nyilván az a kérdés mennyire lenne igénybevéve. Egy rendelőbe vettek 2 éve ilyet, ott még pl. bírja. A toner sem vészes, utángyártott 10K Huf, de töltheted is, akkor 1 kg belevaló por 6-7K HUF, a chip meg az aliexpressről 200-300HUf/db.

Remélem tudtam segíteni.

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt