RIP Hableány, in memoriam Drina, Zrínyi

https://24.hu/belfold/2019/05/29/felborult-egy-hajo-a-dunan-2/
https://www.youtube.com/watch?v=3vqpWuc4WDU
A videó alatt a lényeg az egyik hozzászólás: "A szállodahajó elbaszta, mert rossz hídnyíláson akart átmenni és az utolsó pillanatban rájött, ezért bedobott egy hirtelen jobbkanyart kishíján nekimenve a hídpillérnek, közben meg legázolta a Hableányt."

A rendőrség nem osztotta a kommentelő véleményét: https://www.lokal.hu/2019-05-dunai-hajobaleset-a-hableany-fordult-a-vik…

Majd pont 100 éve volt egy hasonló járvány a Dunán, amiről családi érintettségből tudok:
http://elsovh.hu/hajokatasztrofa-szaz-eve-64-haltak-meg-a-dunan/
http://www.huszadikszazad.hu/1918-aprilis/bulvar/a-drina8221-gozos-kata…

Hozzászólások

A videon elso blikkre valoban a szallodahajora terelodik a gyanu

Marmint, hogy nem vagy biztos a nemzetkozi vitorlazasban, vagy pedig az elozott hajo iranyt kell tartson az amelyik elozik pedig biztonsagos oldaltavolsagot?

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Hát igen, sajnos most már csak holttesteket keresnek...
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Történések a GPS infó alapján: https://66.media.tumblr.com/bbb2361830c03f450946d4ae96ce8c89/tumblr_inl… (a fotók alapján kicsit fentebb történt a baleset)

Számomra eléggé káosznak tűnik az egész (valószínű ez csak a látszat), de úgy tűnik, hogy a Viking nagyobb sebességgel érkezett és nem vette észre a Hableányt (vagy már nem tudott lassítani), aki a szemből érkező, CMB jelzésű, kissé elsodródott hajó miatt akár lassított is.

A legegyszerűbb megoldás (mint már máshol is írták) az lenne, ha a legforgalmasabb esti órákban nem engednék a nagy hajókat közlekedni.

A nagy szállodahajó bedarálta a hozzá képest pici magyar városnézőhajót.
Alább a nagy szállodahajót darálja meg egy még nagyobb víziszörny: https://twitter.com/beanotownphoto/status/1135088763904962560

Veszélyes ha ugyanabban a vízben más nagyságrendbe eső hajók vannak. A sokkal kisebb hamar bedarálódhat.
https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--KJOvQ7Cp--/w_1160/7JSIMIe1RRyEuA…