Új építésű mobilház eladó

 ( Petya28 | 2019. május 28., kedd - 6:16 )

Rendkívül stabil fémalvázra épített, négy évszakban lakható, 22 nm alap területű igényesen megépített mobilház eladó.

A ház kivitelezése során minden munka folyamatot fotókkal dokumentáltunk, hogy a leendő vevő azokat ellenőrizni tudja.

Az alvázat IPE 200 -as illetve 80x40x4 -es szelvényekből állítottuk össze. Az alvázba beépítésre került 10 cm vastag szendvicspanel, mely az asló hőszigetelés egy részéről gondoskodik, mivel felette még egy 15 cm -es kőzetgyapot szigetelés is van.
A falszerkezetek és a tetőszerkezet, a rábatamási HD Natur Haus Kft. telephelyén készültek, az Ő általuk biztosított anyagokból a már régóta jól bevált technológia szerint. Külső falak vastagsága 20 cm, a válaszfalaké 12 cm. A külső és válaszfalakba, prémium kategóriás nyílászárók lettek beépítve.
A házikó bútorok, fűtő és világító testek kivételével teljesen felszerelt. Kiépítésre kerültek pára és szagelszívó, valamint mosogatógép és légkondicionáló csatlakozási lehetőségei. Továbbá kiépítésre került egy leendő terasz világítás, mozgásérzékelő, antenna csatlakozás.
A külső vakolást készre színezés nélkül készítettük el, mert úgy gondoltuk, hogy a vevő saját ízlése szerint oldja meg.
A ház emelése az alvázra rögzített emelőfülekkel történhet.
A ház önsúlya kb. 4 tonna.

Letelepítéséhez a sarkokon elhelyezett 4 db betontuskóra van szükség. A villamos energia földkábelről, a szennyvíz és a víz szokványos módon csatlakoztatható. A házikó Zalaegerszeg mellett Kiskutason található.

képek itt: https://drive.google.com/open?id=1GLe5qhdCUCpW1jWrLZ7ekR0atGTRRkEq

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Vételi szándékom nincs, de azért kiváncsi volnék, hogy mennyi az ára?

5.800.000 JMF

5.500.000 JMF -re olcsósítottunk!

Uhh. ..

hát, ha megnézed a hollandiából importált, igaz nagyobb, de széthasznált 2-3 évszakos házak jóval magasabb, néha 2x ekkora árát, annyira nem is sok.

Ti ilyet csináltok (sokat) vagy most van egy amit el szeretnél adni és egyben elvihető Xm Ft-ért? Miért raktátok oda, ha mégsem kell?

nem, ez egy egy darabos, de megrendelésre határidővel lehet hogy elvállalná Apám, minden attól függ. Ez egy mobilház, ezen a helyen készült, oda viszi az ember ahová akarja. Közmű kell legyen a telken, és kész is. Ha érdekel szívesen adok egy telefonszámot és kifaggathatod fatert :)

Ideális pl. egy balatoni üres telekre, horgásztó mellé horgászoknak...stb. 22nm lakótér, fürdő, külön wc, étkező/konyha, és egy hálószoba, képeken a méretekkel. Aztán ha megunod a helyet ahol vagy jöhet a darusautó :)

télen is lakható brutál leszigetelt a kis ház, nem a holland ránézel és összedől konténerház, aminek recseg az alja ha lépkedsz... :)

A koncepció az volt, hogy Apámnak nagyon tetszett a mobilház ötlete, és gondolta csinál egyet. :)

Értem, bravúros így hallgatni. Tudom miről beszélsz amikor a nyeklo nyakló fajtát említed. Brutal masszív lehet, nem is sok érte.

Azért ez nem ilyen egyszerű. Ha rácsatlakozol hivatalosan a közműre már nem mobil.

nem tudom pontosan a jogi oldalát, de ha jól rémlik a lakókocsival van egy kalap alatt.

Addig amíg nincs fixre kötve a közmű.

hogy érted, hogy fixre? bármikor lecsatlakoztatható, úgy lett megcsinálva.

" Ha rácsatlakozol hivatalosan a közműre már nem mobil."

ezt nem találom sehol... a gyik szerint a közműre csatlakozástól nem függ semmi, sem engedélyeztetés se más. Konkrétan meg sem említi.

Ezt a kitételt máshol találtam, de most nem lelem. Viszont a linkelt oldal egy olyan cég oldala aki ezt főállásban tolja és azt állítja kell engedély rá. Hiszek nekik.

nem állította senki, hogy nem kell. Valami biztos kell, magyarisztánban élünk. :D

"Egy dolog azonban biztos, huzamos emberi tartózkodásra alkalmas építményt felépíteni, elhelyezni, annak anyagától, alapozási módjától, talajjal való kapcsolatától függetlenül csak építési engedélyezési eljárással lehet létrehozni. Tehát, ha állandó lakhatás céljára vásárolnánk mobilházat mindenképp szükségünk lesz építési engedélyre, és beköltözés előtt használatbavételi engedélyre is."

innen idéztem:
https://www.ingatlantajolo.hu/blog/mit-kell-tudnom-ha-mobilhazat-kontenerhazat-szeretnek-3420.html#.XO4i0hYzYdU

Olvastam. Az ilyenekre rá kell fogni, hogy szerszámos vagy állattartás. Budapest mellett több olyan rész van ami mezőgazdasági területre épített villa igazából (hivatalosan) mezőgazdasági épület. (Lásd Csömör, Törökbálint mezőgazdasági területei)

A földterület nagyságától és mezőgazdasági besorolásától függően lehet rá lakóépületet építeni hivatalosan.

Mezőgazdasági terület beépítését a 253/1977. XII. 20. Kormányrendelet OTÉK. 29§ szabályozza

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99700253.KOR

- Mezőgazdasági terület 29. §

1. * a 720 m2-t el nem érő területű telken épületet elhelyezni nem szabad,

2. * a 720-1500 m2 közötti területnagyságú telken - a nádas, a gyep és a szántó művelési ágban nyilvántartottak kivételével - legfeljebb 10%-os beépítettséggel elsősorban a tárolás célját szolgáló egy gazdasági épület és terepszint alatti építmény (pince) helyezhető el,

3. * az 1500 m2-t meghaladó területű telken építmény legfeljebb 10%-os beépítettséggel helyezhető el.

4. * A mezőgazdasági területen - a (8) bekezdés kivételével - lakóépület szőlő, gyümölcsös és kert művelési ág esetén 3000 m2, egyéb művelési ág esetén 6000 m2 telekterület felett helyezhető el úgy, hogy az a megengedett 10%-os beépítettség felét nem haladhatja meg. A különálló lakóépület beépítési magassága legfeljebb 7,5 m lehet.

5. * A mezőgazdasági területen több önálló telekből mezőgazdasági birtoktest alakítható ki. A birtoktest esetében a 10%-os beépíthetőség a birtoktesthez tartozó összes telek területe után számítva csak az egyik telken is kihasználható (birtokközpont), ha a telek területe legalább a 10 000 m2-t eléri, és a beépítés a szomszédos telkek rendeltetésszerű használatára nincs korlátozó hatással, vagy azt nem veszélyezteti. Ebben az esetben a birtokközpont beépítettségének meghatározásakor beszámításra került telkeken épületet elhelyezni nem lehet. A birtokközpont telkén a beépítettség a 45%-ot nem haladhatja meg.

6. * A birtokközpont telkén az (1) és a (4) bekezdésben foglaltakon túl a mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó szállás jellegű épület, vendéglátó épület elhelyezhető.

7. Indokolt esetben a birtokközponthoz tartozó más telken kiegészítő központ alakítható ki, ha a központ beépítettsége a központhoz tartozó összes telek területe után számított beépíthetőségi mértéket nem éri el. Ilyen esetben a telephely beépítettsége a bejegyzett korlátozás szerinti beépíthetőségi mértéket nem haladhatja meg.

8. * Mezőgazdasági területen lévő, zártkerti művelés alól kivett telken építmény legfeljebb 10%-os beépítettséggel helyezhető el. A különálló lakóépület beépítési magassága legfeljebb 7,5 m lehet.

https://sg.hu/kep/2017_05/0514airlander2_640x282.jpg

Az Airlander 10 a maga 92 méteres hosszával egyébként a legnagyobb repülő alkalmatosság, ez a tervek szerint 6 km magasságban, legfeljebb 150 km/h-s sebességgel közlekedhet majd, mégpedig 10 tonna hasznos teherrel.

Akkor ez a gép 2 óra alatt idehoz nekem 2.5 mobilházat.

> Sol omnibus lucet.

sajnos igen, de fogd fel úgy hogy két gép ötöt. fél ház nem nagyon van, ha elfelezed vagy nem lesz hová wc-re menni vagy aludni nem lesz hol...

:D

két ilyen gép raid-be elbír 5-öt sztem :D

jó lenne még a nyáron elkelne, hup.

Akkor ajánlom az ingatlan.com-ot. De várhatod a sült galambot itt is persze :D
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Pontosan. Ez nem a legcélravezetőbb fórum. De egy csomó dolgot megtudtunk a mobilházakról.

+1

This is why I like hup.hu.

Ez egy tök jó offtopik :)

Tankönyvi! :D
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház