Ubuntu custom install iso készítése, kérdezgetés nélkül

Fórumok

Kedves szakik, érdekes feladatot kaptam és elég hülye vagyok hozzá:

Ubuntu aktuális LTS desktop verzióját használnánk több gépen, a desktop vasakban szinte ugyanaz a hardver.
A szokásos live cd helyett egy olyan megoldás kellene, ami nem kérdez. Bebútol pendriveról vagy pxe-ről, és már magában az isoban előre lenne definiálva az ország, a keymap, a root usernév jelszavastól, az LVM kötet kialakítása (mehet minden egybe, nincsen külön igény több partícióra, extra igényként jó lenne ha a LUKS-ot is bele lehet gyógyítani jelszavastól, titkosítás végett).
Egyáltalán lehet ilyen nagyon spéci install médiát csinálni, vagy bash scriptet kellene írni és belerakni az isoba a scriptfile-t, ami tartalmazza azt, amit szeretnék? A lényeg a minél gyorsabb, gépelés és kattintgatás mentes installer létrehozása, hogy a majdani usernek minél gyorsabban felépüljön egy tökalap desktop rendszer GNOME felülettel...
Próbáltam már live creator megoldásokat (pinguy builder, és hasonlók), de nem váltak be, mert kérdezgetnek install során.... :(

Hozzászólások

Ha ennyire egyformak, egy sima dd (vagy kibontas+dd) nem jo? Az biztos nem kerdez.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Mindenképp a "usernek" kell feltelepíteni a cuccost? Mert ha nem, akkor felraksz egy gépre egy ubuntut, belövöd, clonezilla image belőle, azt hajrá.

(bár ott lehet gondok lesznek az UUID* fstabos csatolásokkal, de fixme)

(troll on) vagy használj blackPanthert! az fenn van 5 perc alatt! (/troll off) :D

Ha cégről van szó, akkor szerintem PXE-ről indítva egy spec scriptes image-t, ami klónozik (dd szerintem itt nem jó), majd chrootol, itt futtat pár dolgot (pl grub meg ami még kellhet) és kész.
Bár így is gond a felhasználó(k) felvétele. Ugye mindenképpen külön kell őket kezelni, mert össze fognak akadni a hálózaton. (szerintem)
De ez már semmiség.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Köszönöm a tanácsokat, tanulom az egészet :)
Alapvetően dd-re gondoltam, de a cél mindenképpen egy iso file. Amennyiben elkészültem a feladattal, akkor egy step-by-step leírást fogok alkotni, szóval hagyjuk élni ezt a fórumot!