Youtube frontend beta3

Nem tudom, hogy hányan használják (emlékeim szerint kevesebb, mint öt ember), de azért jelentem, hogy megint kiadtam ebből a micsodából egy eresztést. (Előző részek: #1, #2)

Először is fixáltam egy bugot, ami a beta2-vel (egészen pontosan a trayiconnal) került a programba: ha a trayiconon play gombot nyomtunk, amikor nem volt kinyitva egy tab sem, a program egy gyönyörű crash-sel jutalmazta vitéz tettünket. (Szép volt trécéhá... *pat-pat*)

Aztán, újdonságok:

- (Illetve ez inkább bugfix.) Innentől, ha a program SIGTERM, SIGINT, SIGQUIT (Sz*rk 2019.05.20: és SIGHUP) signalokat kap, akkor rendesen bezárja a programot és menti a session-t. (Azt hittem a Lazarus ezt magától csinálja, de nem.)

- A program innentől a főablak méretét is megjegyzi.

- A keresőmező és a streamválasztó most már átméreteződik az ablakkal, eddig mindig 800 pixel széles volt a három szakasz együtt (kereső, gombok, streamválasztó).

- A programnak innentől meg lehet mondani a prefsben, hogy mit csináljon, ha bezárjuk a főablakot: minimalizálja, zárja be tényleg, vagy kérdezzen rá, mit akarunk. (Utóbbi esetben van lehetőség visszavonásra is.)

- A beta2-vel bevezetésre került saját paraméterek ugyan működtek, de rohadt kényelmetlen volt őket használni, mert nem minden videónál van minden fajta streamre lehetőség. Ennek orvoslására vezettem be egy új - youtube-dl és mpv függő - opciót: a prefsben be lehet kapcsolni, hogy azt a bizonyos legördülő menüt ne a saját paramétereinkkel töltse fel, hanem minden videónál rántsa le a youtube-dl -F paranccsal, hogy milyen elérhető streamek vannak és töltse bele. (Ehhez értelemszerűen kell a youtube-dl.)
Az utána kiválasztott stream-et automatice a --ytdl-format argumentummal adja át a programnak, viszont ez - tudtommal - csak az mpv-ben van, úgyhogy a többi playernél hiába használjuk. (Fixme.)
Természetesen a streamadatok ugyanúgy cachelve vannak, ahogy a HTML és a képek.

Itt vannak az új verziók:

FreeBSD - AMD64
Linux - AMD64
Linux - i686
Solaris 10 - AMD64

SHA1 ellenőrzőösszegek

Frissült a manual is.

Ugyanitt Mac Mini 2009-es kerestetik, hogy buildelhessek OSX verizót is. (Mindegy, hogy early, vagy late, csak legyen benne 2 GB RAM, hogy fusson rajta a 10.11.)

Update 2019.05.18.: Fixálva két bug: rossz helyre pakolta (indító könyvtár) a fő form letárolt geometriáját (működni működött, csak baromira nem ott a helye), valamint az ablakok állapotának (minimalizált, stb.) tárolása/visszatöltése sem működött minden esetben.

Hozzászólások

Eddig nem használtam csak kipróbáltam, de mostanra teljesen beteltem a reklámokkal. Sőt túltelítődtem, úgyhogy újra kipróbáltam.

Nálam a logot ilyenekkel szemeteli tele:

[2019-05-05 21:47:43]@ProcessURLQueries()
[2019-05-05 21:47:43]/ProcessURLQueries()=0

És valamiért nem indul el VLC-vel a lejátszás, pedig be van állítva, és parancssorból a Copy URL-t kimásolva ezzel a paranccsal elindul:

$ vlc {URL}

Meg is néztem a mai Pew Newst.

Szerk: bocs, mégis működik az elindítás is, csak rosszul emlékeztem, hogy hogy működik. Félreérthető, hogy a kacsacsőrre kell kattintani, ami máshol lapozást jelent. Egy popup felirat is jól jönne rá.

Köszi, király a program!

> Nálam a logot ilyenekkel szemeteli tele:

Persze, az jelzi, hogy gond nélkül lefutott az URL kéréseket feldolgozó timer. Normál esetben nincs a belépés/kiszállás között semmi, csak akkor, ha épp feldolgozás alatt van egy URL. Ha zavar, kapcsold ki a logot, az amúgy is csak hibakereséshez van.

> Félreérthető, hogy a kacsacsőrre kell kattintani, ami máshol lapozást jelent.

Hát az lehet... Majd rakok rá "|>" szöveget. Sajnos nincs non-unicode karakter, ami hasonlítana a play-re. Ikonokat rajzolgatni meg eddig nem volt érkezésem...

> Egy popup felirat is jól jönne rá.

Az van. Mindegyiken. Neked nem jelenik meg?

> Köszi, király a program!

Köszi a dícséretet.

A lapozásnál persze, hogy nem jelent meg, hiszen egy sima lapozógombnál minek jelenítse meg lebegőben ugyanazt az egy karaktert? Egyébként a manualban le van írva, hogy melyik gomb mit csinál.

De most gyorsan beleraktam, hogy a lejátszógombok innentől nem >, hanem I> felirattal vannak "szerelve". Frissült a manual is, meg az összes bináris is.

Kipróbáltam a Linux64-est. Failed to load. Éjjel-nappal :)

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!