SKY for Linux - tel.red

Fórumok

https://tel.red/about.htm

Próbálta már ezt valaki Skype for Business kapcsolathoz? Van ezzel valakinek itt tapasztalata?

Hozzászólások

subs, épp most bukkantam rá. Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.

chat-re teljesen jól megy, viszont a hívás korlátozott 1-2(?) percre a free verzióban
néha nem tud kapcsolódni, de akkor valszeg van hozzá frissítés

A pidginnek is van skype for business (illetve Lync) modulja, használom is. Viszont úgy tudom, azzal nem lehet telefonálni vagy csak úgy van konfigurálva a rendszer nálunk, hogy külső hálózatból nem enged hívást indítani, belső hálózatra pedig nem aggatom a gépem. Valószínű egyébként, hogy ez van, mert Androidról is csak pötyögni tudok.

---
- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Szia,

En hasznalom ubuntun 16.04-en, licenszelve, de nem szeretem.
Van, hogy egy frissites hasznalhatatlanna teszi es osszeomlik, majd ujraindul a program es ez a loop lesz az alkalmazasbol...
Neha nehez konferencia hivashoz csatlakozni es csak sokadikra sikerul. Az okok altalaban: vagy mert nem hallanak, vagy en nem hallok semmit.
A kepernyo megosztas elofordul, hogy felbeszakad, illetve a masok altal megosztott tartalom van hogy nem erkezik meg, de ha meg is jon lassan frissul es van hogy nem tudom atmeretzni.
Vesz megoldasnak jo, ha ritkan kell rajta meetingelni, de ha ez a munkaeszkozod lesz napi szinten, akkor en a nativ kliens fele mennek es elfelejtenem a skype-ot linuxon...
Tablet vagy mobil es skype for business jobb megoldas, csak macera a tartalom megosztas.

Udv,

Z

Köszönöm a segítséget. Az alapvető probléma, hogy Skype for Business konferenciához kellene csatlakoznom. Nálunk a cégnél egy ilyesmire alkalmas Windows-os gép sincs (a W10 megbukott a biztonsági vizsgán ;^)). Megpróbálok valami Windows 7-et felrakni egy virtuális gépre, ami csak ezt a szutykot fogja tudni, hátha azzal előbbre jutok.

Még valami eszembe jutott, találtam egy hasonló alkalmazást https://jitsi.org/

Esetleg van közöttetek, akinek van erről tapasztalata? Elsőre úgy tűnik, hogy pont azt tudja, ami egy videokonferenciához kell, opensource és van SIP elérhetősége, tehát ki-be lehet vele telefonálni is.

Inkább kerüld el.. Sőt, ha teheted akkor Skype for Business-t is (nehezen tudok olyan enterprise IM / VOIP szolgáltatást mondani, ami annál rosszabb lenne)..
Amennyiben a cégednek van O365 előfizetése, akkor inkább menjetek át Microsoft Teams-re :)
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Módosítanám a kérdést. Milyen opensource meeting cuccot használjunk Linuxra? Kilőném ezt a Skype dolgot egyszer és mindenkorra, mindenhonnan. Az Office365-tel együtt.

Van valakinek ötlete, tapasztalata?

Talán viccesen hangzik, de a gamerek teamspeak megoldásai szerintem vernek mindent. Pl a Discord is baromi jól működik, egyszerű, multiplatform. Bár a videóról nem tudok nyilatkozni, én csak hangra, chatre használom őket.

A Nextcloud Talk is nagyon nyomul újabban, talán megér egy próbát.

A https://jitsi.org/ teljesen jól működik. Van olyan ügyfelünk, ahol ezzel volt az elmúlt 2 hónapban napi több órás kontinensek közötti több részvevős videokonferencia, teljesen vegyes klienssekkel (windows, linux, android, ios) és semmilyen probléma nem volt vele ameddig van sávszélesség hozzá :)

Ki tudod próbálni a https://meet.jit.si/ oldalon mielőtt nekiállsz saját szervert telepíteni. Ha nem ragaszkodsz a saját hostoláshoz, akkor akár elég lehet ez is.

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Ha nem akarsz ehhez szervert fenntartani, akkor esetleg Zoom / WebEx ingyenes verzióit is megnézhetitek (bár az ingyenes némileg limitált)
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..