Gagyi játékok

 ( kalvi | 2019. április 20., szombat - 8:35 )

Van egy csomó akár még ma is aktívan fejlesztett játék ami kinézetben a zx spectrumos időszakomat idézi. Sőt a steamen még ma is belefutok új indie játékokba amik úgy tűnnek mint ha most vették volna ki a cryoból. Ezek leírásába itt-ott belefutok az interneten és elképesztően izgalmasak. Néhányan olyan jókat és jól írnak, hogy kedvet kapok a letöltéshez. Aztán letöltöm és nem kapom el a fonalat, nem élvezem, de nem baj. A leírásokat nagyon szívesen olvasom.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

GOG.com és egyéb kisebb kiadóknak is teret adó, előválogató oldalon nagyon szép pixeljátékokat lehet találni, amik szerintem önmagukban is megállják a helyüket, nosztalgia nélkül, pl. nekem ami nagyon meglepő volt: https://undungeon.com/

Ha jól sejtem nem ezekre gondolsz, ezekben azért van rendesen grafikai munka, hanem pl. a vvvvvv (6 db "v" betű) játékra, és hasonlókra, vagy akár rengeteg dungeon crawler-re, rogue variációra, hát azok meg a képzelet nevű nagy teljesítményű grafikai rendszeren futnak.

Köszi a gog.com-ot.itt tényleg vannak ilyen játékok.

Tapasztalatom szerint kb. a legjobbak, mármint nem az összes figyelemre méló indie játék, de nincs akkora kínálat, és ezáltal szórás, mint steam-en, ahol rengeteg az amúgy jónak tűnő játék, és sok közülük unalmas. Ami itt van esélyes, hogy tényleg jó szórakozás.

Ha van kedved kísérletezni, van két indie oldal, itch.io és gamejolt.com, ahol szintén sok az ilyesmi retro hangulatú játék, nem egyszer csak kísérletek, művészi próbálkozások, de nem ritka az sem, hogy kifejezetten kerek játékok készülnek, be is fejeződnek, és sok az ingyenes próbálható, vagy becsületkasszás játék (annyit fizetsz amennyit akarsz, beleértve 0 dollárt).

Próbálj meg valami olyat játszani aminek erős storyja van. Ha elkap akkor nincs megállás :)

Köszi. Pont ezeket nézegetem. Ha van ami neked tetszett megoszthatnád.

Olyan durva backlogom van hogy nem másztam bele ezekbe.

A régi nagy klasszikusokat játszottad? Fallout, Black Isle Studios játékai?
Ami annó (tavaly nyáron) offline nagyon elkapott valamilyen oknál fogva az a Geneforge volt.

Persze ilyenkor semmi nem jut eszembe, de azt javaslom keress rá youtube-on "indie classics", vagy hasonló kulcsszavakkal, találsz biztos pár rövid bemutatót, általában pár másodpercből el lehet dönteni, hogy érdekel-e, és ami classic lett az vagy nagyon jó játékmechanikailag, vagy nagyon jó a története. Másik, hogy az iddqd.blog.hu -s srácok is gyakorlatilag az elmúlt években összeszedték az összes klasszikust, amit érdemes megnézni, sok közülük fent van gog-on.

Fallout-ot megerősítem, ha nem játszottál még vele, első résznél kezdd, nagyon jó történet, játék rendszer (3d-s részekkel nem játszottam, csak az izometrikus 1-2-tactics epizódokkal).

Másik tipp: előző humble bundle-ket megnézed, a játékok amik benne voltak nagyrészt indie classic-ok, pl. Braid.

Tegnap kezdtem el jatszani a Return of the Obra Dinn nevezetu jatekot. Elkepesztoen jo ha szereted a murder mystery tipusu jatekokat.
Raadasul most akcios aron is van: https://store.steampowered.com/app/653530/Return_of_the_Obra_Dinn/

Pont ennél a játéknál a grafikai stílus szerintem rohadt jó választás, többször rácsodálkoztam, hogy a kép olyan, mintha egy regény illusztrációja lenne, még nem tudtam a teljes játékot végigjátszani, de nagyon jókat hallok MINDENHONNAN róla.

Mellesleg a készítő oldalán van egy "demo" róla, nem a végleges játékról, de kipróbálásra alkalmas:

https://dukope.itch.io/return-of-the-obra-dinn

Papers Please: retro grafika, szuper hangulat!

Eleg jo, szerencsere van iPad-re is.

Imádom, ugyanaz készítette, aki a Return of the Obra Dint.

Hasonló morális dilemmákra épül, egy próbát megér, most pont olcsó is : https://www.gog.com/game/beholder