Bank Of China

 ( bzs | 2019. április 14., vasárnap - 14:05 )

Sziasztok.

Feladnám nagyon szívesen az összes magyarországi bankkal való kapcsolatomat, amolyan cseberből vederbe módszerrel.
A Bank Of China talán egy jó megoldás, van lerakatuk Budapest közepén, azaz ez is "magyarországi", de talán nem annyira erőteljesen adják a gyomrosokat, mit a többi.

Van ezzel kapcsolatosan valakinek tapasztalata?
Rosszul vagyok az összes banki témától, de ígérem, közvetlenül a válaszok elolvasása előtt nem fogok étkezni.

Legalább az inflációt tartsa, amit beraktam. Külföldön is felvehető legyen pénz -- átutalni sem akarok, a többi "szolgáltatás" nem érdekel. Biztosítás sem.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

subscribe, erre kíváncsi leszek

Én is! :)

+1

+1

Van más is. Pl KDB, alapvetően sokan vannak, de kétlem hogy bármelyik is jobb lenne.

Bank Of China magyar lakossági piacon eléggé marginális szereplő. Nem látom azt a felhasználási módot amiben ők jönnének ki győztesnek.

Infláció tartás: Folyószámla egyenlegedre általánosságban sehol se várj 0%-nál nagyobb kamatot. Ha alacsony a kockázatvállalási hajlandóságod, akkor válassz bankbetéteket, pénzpiaci alapokat, hazai állampapírokat. TBSZ-re.

A külföldön pénzfelvételt bankkártyával, ATM-ból mindenki teljesíti, de itt tényleg nagy a szórás az alkalmazott profitkulcs kapcsán. Itt nálam a Transferwise vezet, de ez nem váltja ki a magyar folyószámlát csak kiegészíti.

" Nem látom azt a felhasználási módot amiben ők jönnének ki győztesnek."
Beszélik egy jelenlévő kisebbség nyelvét?

Az mar fejlodes, ha van lakossagi reszleguk. Nem igazan tartom realisnak, hogy celjuk lenne a kis elmus, vizmus polgar dolgaival nyuglodni, ha csak nem kotelezo mutatni ilyet. Ezen esetben meg azon csodalkoznek, hogy nem cig-pannonia gkfb style lenne.

"Legalább az inflációt tartsa, amit beraktam."

Neked nem bank kell, hanem befektetés.

"Külföldön is felvehető legyen pénz -- átutalni sem akarok, a többi "szolgáltatás" nem érdekel. Biztosítás sem."

Ez olyan sűrűn fordul elő? Számold ki, mennyit vesztesz rajta egy évben, és ahhoz mérten döntsd el, mennyi idődet éri meg erre pazarolni.

Bankok helyett ma már jobban jár az ember az olyan új típusú pénzügyi szolgáltatókkal, mint pl. CurrencyFair és Revolut. Utóbbi jó KP-hoz, de ennek is lesz díja: https://www.revolut.com/business/help/transactions/atm-withdrawals/will-i-be-charged-for-cash-withdrawals . Hasonlítsd össze az utcai pénzváltókkal. Szerintem nem lesz nagyságrendekkel rosszabb, mint egy bank. Olcsóbb lehet talán a WeSwap vagy hasonlók.

Ha olyan sűrűn jársz külföldön, egy adott országban, akkor nyiss ott számlát. Akkor csak a számla fenntartását kell fizetni, vagy azt se, és a KP többnyire ingyen lesz. Utalni tudsz rá olcsón az előbb írt szolgáltatókkal.