Autocad - régebbi laptop

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy a megadott témával kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata?

Konkrétan : az újabb autocad-ek (2018, 2019) gond nélkül elfutnak-e azokon a laptopokon, amiken mondjuk a 2015-ös verziók szépen elketyegnek? Váltás előtt állunk, és érdekelne, hogy szoftveren kívül hardverben is kell-e gondolkodnunk?

Előre is köszönöm a konstruktív hozzászólásokat!

Hozzászólások

6GB disk space :D)
a mai diszkmeretek es szoftverek mellett mar eleve mokas helyfoglalas.

Display Card Recommended: 4 GB GPU with 106 GB/s Bandwidth and DirectX 11 compliant

ez valami legalja NV vagy Radeon zsuga. a 4GB-s RX560 -ra van megadva 112 GB/s

fejlesztettek egyaltalan valamit a szoftveren ??? :D)

--
HUP te Zsiga !

Modell függő. Átlag magyar KKV projekthez elég a sok RAM + dedikált VGA, sima AutoCAD-ben nem volt jó ideje nagy hardware ugrás, az az alap API az Autodesk-nél, a többi persze jól megszaladt. Amíg ilyet fejlesztettem, láttam olyat is, ahol nagy gépnek is az isten irgalmazzon. (Disclaimer: 2012-ig foglalkoztam ezzel, de addig nagyon.)
--
https://naszta.hu

Na hát itt vagyok én is meglőve... Minimum 12 gb, de 16 jobb memóriából, proci nem baj, ha izmos, de nem kötelező. Viszont ez a dedikált vga, ami piszkálja a fantáziám. Merthogy ami jó volt régen, az nem biztos, hogy jó az újaknak, főleg az informatikában...Ezért kérdeztem, körbe, hátha...

HP Probook 650G2, i5-6200U, 8 GB RAM, Intel HD 520, nem mondanám, hogy marha gyors lenne a 2019. Egy nagyobb fájl, 10 xref-el pl. rendesen megakasztja. Görgetni a rajzban... 10-12 másodpercet várok, mire megjelenik az új rajz részlet. Lehet egy combosabb dedikált VGA segítene rajta.

Ha meglévő lapotopkról van szó, akkor a free-trial új verzióból nem jó kipróbálásra?

3-4 verzióugrást már mindenképpen meg fogtok érezni teljesítménybeli különbségben, asztali gépen is érződik, laptopon még jobban.

Ettől még lehet használható, ha a rajzok tisztán vannak tartva (purge, audit, nincs teleszemetelve), átlátszóság ki van kapcsolva, aktuális munkához nem kellő xref-ek nincsenek betöltve, elkülönítést használtok amikor lehet (fólia és vagy blokk szinten), ívek felbontása (ha lehet..) a lehető legalacsonyabbra van véve, felesleges tárgyraszter nincs használva, mutató kereszt nincs 100%-ra véve, vonalvastagság ki van kapcsolva amikor nem kell, poláris követés nincs bekapcsolva amikor nem kell, dinamikus adatbevitel nincs bekapcsolva amikor nem kell, esetleg szerkesztő állományok vannak, hogy ne a teljes rajzban kelljen szerkeszteni és még sorolhatnám.
A tapasztalat az, hogy ezekkel nem élnek az emberek, mindent is akarnak egyszerre látni, még ha az adott munkarészhez felesleges is, nem képesek a gyorsaság érdekében a beállításokon változtatni. Inkább ülnek és várnak a homokórázásra.
Persze biztos van olyan terv/modell amihez minden kell egyszerre, ahhoz sajnos erőgép is kell de még azon is akadhat.

---
A kürtőskalács egy nagy lyuk, tésztával faszán körbetekerve.