Frissítettem Oneplus 3-ról Redmi Note 5-re

RIP Oneplus. A korábban képernyő cserés Oneplus 3-am csütörtökön úgy tűnik végleg megadta magát. Korábban csak a képernyő teteje vált le egy kicsit, majd elkezdett az üzemmód váltó kapcsoló nem működni megfelelően (hiába kapcsoltam vissza némából, továbbra sem csörgött ki a telefon), végül teljesen megszűnt működni a kijelző...

Sürgősen szükségem volt egy új telefonra, ezért (persze ünnepnap előtti este) végigrohantam a plázákat, és a legjobb ár/érték arányúnak a Redmi Note 5 tűnt, ezért vettem egy ilyet. Nyilván ha több időm lett volna a beszerzésre, jobban szétnéztem volna, esetleg jobban megfelelő eszközt is találtam volna, de most így jött ki a lépés.

Itthon sikerült a Oneplust felélesztenem annyira, hogy le tudjam róla menteni a fotókat. Illetve azóta úgy tűnik mintha visszatért volna a kijelzőbe az élet, mert a backup során gond nélkül működött. Az a tippem, hogy a kijelző alá bekerült szennyeződés kavart be, amit a kijelző leszedésével kicsit megbolygattam. (Bár közben az érintésérzékeny gombok szalagkábelét az egyik oldalon sikerült elszakítani.) Tehát most tulajdonképpen van egy valamennyire működő, ámbár szétszedett Oneplusom is.

Hozzászólások

Kb. 7 hónapja használom, előtte egy Mi5 volt használatban. Azt is csak azért cseréltem le, mert ez céges (igaz a privát SIM is benne van, hogy ne kelljen 2 telefont cipelnem). Még nem volt rá panasz. Sokaknak nem tetszik a MIUI, nekem már régóta csak Xiaomi telóm van, a Oneplus One után csak azt vettem.

+1 miui(hu) -t meg kell szokni. Mi4c telót nyúztam egy ideig.. amíg egy szerencsétlen pofára eséstől nem lett szegény használhatatlan.

Most vettem helyette egy Xiaomi A2 Lite -ot (igen Lite-ot, abba került a 4ezres akksi, a simába a 3ezres.. nem is értem hogy csinálták :) )

Ez már úgymond "stock" Android One (Pie 9.0 perpill droid verzió).

Nem rég óta van meg, de vissza kellett szoknom a miui* kezelőfelületről a "pure droidra", ez meg is történt.

Őszintén szólva eddig nem bántam meg hogy a régi Mi4c-m "pofára" esett :)

Baszott jó kis teló lett ez az A2 Lite, Android One-ostól mindenestől.

+1 az A2/A2 Lite párosnak - én az előbbit nyúzom ADW Launcher 2-vel használom - nekem ezzel tökéletesen kényelmes a felület - az aksi elég naponta-két naponta töltve, mert nem telefonálok sokat a párom viszont igen, úgyhogy ő kapott egy A2 Lite készüléket (Szintén feldobtam neki az ADW Launcher-t, mert a stock Android erősen fapad, pláne a MIUI után), amivel épp ma szenvedett, hogy nem (pontosabban rettentő lassan) tölt... Ja, ha a régi, 700mA-es Samsung töltővel próbálja, akkor valóban nem lesz gyors a töltés... :-)

töltésről ne is beszéljünk.. nekem használat közben, telefon + játék + egyéb-re azt írta az akksi app hogy 44 óraja volt feltöltve... Ennyi elég is nekem :)
Mai nap 86%nál járok bár most egészen sok beszélgetés / egyéb dolog jött közbe. Ma éjjel sem teszem töltőre, had szóljon, szerintem valahogy szerda, csütörtök tájt szól majd hogy hoppá tölteni kéne :) Legalábbis remélem :)

A karcolásos és hajlításos tesztet én pl. nem érzem annyira túltoltnak. Napi használatban is simán kaphat a telefon ilyen terhelést. Inkább gyötörjön meg egy jutúber egy telefont ilyen extrém módon, minthogy a kanapéra ledobott telefonomra figyelmetlenül rázöttyenő asszonykám segge alatt roppanjon meg.