Frissítettem Oneplus 3-ról Redmi Note 5-re

 ( KoGa | 2019. március 17., vasárnap - 16:08 )

RIP Oneplus. A korábban képernyő cserés Oneplus 3-am csütörtökön úgy tűnik végleg megadta magát. Korábban csak a képernyő teteje vált le egy kicsit, majd elkezdett az üzemmód váltó kapcsoló nem működni megfelelően (hiába kapcsoltam vissza némából, továbbra sem csörgött ki a telefon), végül teljesen megszűnt működni a kijelző...

Sürgősen szükségem volt egy új telefonra, ezért (persze ünnepnap előtti este) végigrohantam a plázákat, és a legjobb ár/érték arányúnak a Redmi Note 5 tűnt, ezért vettem egy ilyet. Nyilván ha több időm lett volna a beszerzésre, jobban szétnéztem volna, esetleg jobban megfelelő eszközt is találtam volna, de most így jött ki a lépés.

Itthon sikerült a Oneplust felélesztenem annyira, hogy le tudjam róla menteni a fotókat. Illetve azóta úgy tűnik mintha visszatért volna a kijelzőbe az élet, mert a backup során gond nélkül működött. Az a tippem, hogy a kijelző alá bekerült szennyeződés kavart be, amit a kijelző leszedésével kicsit megbolygattam. (Bár közben az érintésérzékeny gombok szalagkábelét az egyik oldalon sikerült elszakítani.) Tehát most tulajdonképpen van egy valamennyire működő, ámbár szétszedett Oneplusom is.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

oneplus """quality""". xDDD

erre legalabb mer vallalni a gyarto 2 ev jotallast :D

mert melyik gyártó nem mer vállallni 2 év jótállást? :) számomra a 2. évben is vállalt az apple ingyenes szervizelést szavatosság idő alatt. sose volt ezzel gond. ha nem te baszod széjjel nem hajtanak el.

Kulfoldon elsz? Magyarorszagon a Ptk ket ev szavatossagi jogrol rendelkezik.

nem külföldön él, csak fogalom nélkül mint mindig. :D

ki emlitette a szavatossagi idot?

én. én említettem, akinek már van ezzel tapasztalata. én, aki sajnos/nem sajnos ebből kifolyólag tisztában vagyok vele, hogy ugyanúgy foglalkoznak veled a 2. évben is.

amig leirjak, hogy 1 ev jotallas, 2 ev szavatossag, addig sajnos/nem sajnos a te tapasztalataidnak igen keves (0) jelentosege van egy vitas helyzet rendezesenel.

te csak tudod. :D

idézőjelbe raktad az idézőjelet. xDDD

nem akartam beszállni (meg nem is igazán ájfón hanem csak úgy apple generally) de nem bírom ki na :D
Louis Rossmann
https://www.youtube.com/watch?v=AUaJ8pDlxi8
*mic drop

Felesleges érvelned neki, csak a szentalma létezik és sérthetetlen. :-D Legalább van aki szórakoztat. Szerintem vicces ez a vergődés amit csinálnak az egyetlen, az igaz, a csodálatos, és még sorolhatnám márkájuk védelmében. (Lehet fizetést kapnak érte?)

> Lehet fizetést kapnak érte?

Nem ugy tunik, hogy az Apple olyan bokezu lenne...

https://www.cultofmac.com/612268/today-apple-artists-compensation/

Azert valami Apple Store kupont igazan adhatnanak ~100 tamogato komment utan, vagy ilyesmi.

Az Oneplus védelmében, azért kapott rendesen az eszköz... volt leejtve számtalanszor, eláztatva, stbstb.

Hagyjad, komplexusa van, ha megérzi a lehetőséget az apple mellett, android ellen kampányolni, megteszi, akár van teteje a mondanivalónak akár nincs.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Mert az iphone-okat aztán nem kell szervizelni, mi? Hagyjad már... :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

.

Nézz rá a xiaomi.eu projekt-re. Global ROM helyett egy jó félhivatalos alternatíva:
https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Köszi, de nem vagyok a custom ROM-ok híve semmilyen eszközön.

Nézz rá a miui.hu -ra, ott a hivatalos ROM-okat "magyarosítják" + kigyomlálnak belőle egy rakás kínai szemetet*

Az a baj hogy echte, eredeti, hamisítatlan Kínai terméket vásároltál. A többit a fantáziádra bízzuk.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Minden sz@rral összerondított szoftver sokkalta jellemzőbb a csamcsung telefonokra, mint a sómi készülékekre.

Te egyébként használtál már Xiaomi telefont?

Milyen előnye van? Utoljára azt hiszem a Redmi 1S-en volt miui.hu ROM, de azóta nem kellett ilyet használnom. A hivatalos ROM teljesen megfelel, szerintem egyáltalán nincs tele kínai "szeméttel".

Kb. 7 hónapja használom, előtte egy Mi5 volt használatban. Azt is csak azért cseréltem le, mert ez céges (igaz a privát SIM is benne van, hogy ne kelljen 2 telefont cipelnem). Még nem volt rá panasz. Sokaknak nem tetszik a MIUI, nekem már régóta csak Xiaomi telóm van, a Oneplus One után csak azt vettem.

+1 miui(hu) -t meg kell szokni. Mi4c telót nyúztam egy ideig.. amíg egy szerencsétlen pofára eséstől nem lett szegény használhatatlan.

Most vettem helyette egy Xiaomi A2 Lite -ot (igen Lite-ot, abba került a 4ezres akksi, a simába a 3ezres.. nem is értem hogy csinálták :) )

Ez már úgymond "stock" Android One (Pie 9.0 perpill droid verzió).

Nem rég óta van meg, de vissza kellett szoknom a miui* kezelőfelületről a "pure droidra", ez meg is történt.

Őszintén szólva eddig nem bántam meg hogy a régi Mi4c-m "pofára" esett :)

Baszott jó kis teló lett ez az A2 Lite, Android One-ostól mindenestől.

+1 az A2/A2 Lite párosnak - én az előbbit nyúzom ADW Launcher 2-vel használom - nekem ezzel tökéletesen kényelmes a felület - az aksi elég naponta-két naponta töltve, mert nem telefonálok sokat a párom viszont igen, úgyhogy ő kapott egy A2 Lite készüléket (Szintén feldobtam neki az ADW Launcher-t, mert a stock Android erősen fapad, pláne a MIUI után), amivel épp ma szenvedett, hogy nem (pontosabban rettentő lassan) tölt... Ja, ha a régi, 700mA-es Samsung töltővel próbálja, akkor valóban nem lesz gyors a töltés... :-)

töltésről ne is beszéljünk.. nekem használat közben, telefon + játék + egyéb-re azt írta az akksi app hogy 44 óraja volt feltöltve... Ennyi elég is nekem :)
Mai nap 86%nál járok bár most egészen sok beszélgetés / egyéb dolog jött közbe. Ma éjjel sem teszem töltőre, had szóljon, szerintem valahogy szerda, csütörtök tájt szól majd hogy hoppá tölteni kéne :) Legalábbis remélem :)

Szerintem Androidból a következő elfogadható: LoS, OmniROM, Android One. A többi hátborzongató.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Ugyan a Note 5 Pro-t tesztelte meg Zack, de majdnem sikerült mellényúlnod :D

Irigylem azokat az embereket akiknek ennyi pénzük van elb@szni dolgokat. Legalább valami metodikus teszt lenne, de nem, nekiesik snicerrel.

tudtad hogy a youtube fizet a videó feltöltöjének a nézettségért?

Persze, sőt el is mondja hogy szponzorált videó, nyilván kifizetik neki az eszközt is, de azért egy ilyen teszt nekem mégis kicsit túltolt. Mondjuk gondolom a nézőknek ez kell, nyilván egy IKEA féle 10000x kihúzunk egy fiókot teszt kevésbé látványos :D

azt ugye érted, hogy az ilyen videók megmutathatják neked, - leendő tulajdonosnak - hogy mennyire strapabíró az adott készülék?

már egy ideje azt hittem túl vagyunk azon, hogy minek cisnálnak ilyen videókat, ahelyett hogy az etióp kisgyerekeken segítenénk.

A karcolásos és hajlításos tesztet én pl. nem érzem annyira túltoltnak. Napi használatban is simán kaphat a telefon ilyen terhelést. Inkább gyötörjön meg egy jutúber egy telefont ilyen extrém módon, minthogy a kanapéra ledobott telefonomra figyelmetlenül rázöttyenő asszonykám segge alatt roppanjon meg.

Van ebben metodika, mindegyik telefont ugyanúgy teszteli, a kijelzőt pl. különböző keménységű anyagokkal karcolja.