Mikor érjük már utól a nyugatot? NSFW

Vigyázó szemetek nyugatra vessétek! Lássuk hol tart a nyugat!

"In Their Own Words: Parents of Kids Who Think They Are Trans Speak Out"

https://www.thepublicdiscourse.com/2019/02/49686/

"My daughter, at age fourteen, spontaneously decided that she is actually a male."

Az anyának segítségre volt szüksége. Kapott is segítséget: "At age sixteen, my daughter ran away and reported to the Department of Child Services that she felt unsafe living with me because I refused to refer to her using male pronouns or her chosen male name."..."they forced me to meet with a trans-identified person to “educate” me on these issues"

Nem volt hajlandó fiúnak szólítani a 16 éves lányát, ezért továbbképzésre kényszerítették egy transz-lény által. Mit tanulhatott tőle? Véletlen sem a lányt próbálták eltéríteni attól, hogy tönkretegye a testét, nem ám.

"without my knowledge, a pediatric endocrinologist taught my daughter—a minor—to inject herself with testosterone" - Férfiak bezzeg nem nagyon kapnak tesztoszteronpótlást, akkor sem ha kellene.

"My daughter then ran away to Oregon where state law allowed her—at the age of seventeen, without my knowledge or consent—to change her name and legal gender in court, and to undergo a double mastectomy and a radical hysterectomy."

Tizenhét évesen a szüleit megkerülve, az akaratuk ellenére megcsonkította magát. Állami segédlettel!

Másik eset: "Where did she get the idea she was transgender? From a school presentation—at a school where over 5 percent of the student body called themselves trans or nonbinary, and where several students were already on hormones, and one had a mastectomy at the age of sixteen. In my daughter’s world—in real life and online—transgender identities are common, and hormones and surgeries are no big deal."

Honnan jött az ötlet, hogy transzgender legyen? Egy iskolai prezentációból. Az iskola jó, mkay!

"In only one visit, and with just a little bit of blood work, Planned Parenthood will cheerfully enable young women and men to pursue their “authentic” selves through cross-sex hormones."

Egyetlen alkalom a sátán intézetében, és már meg is kezdik a nemátalakító hormonterápiát! Nehogy esetleg meggondolja magát! Ha már telenyomták hormonokkal, akkor biztosan nem fogja.

"All that’s needed is a few bucks" azért ingyen nem _dolgoznak_ LOL "and signing a form that the risks have been disclosed and understood." Nyilván a megborult elméjű gyerekek felmérték a kockázatokat. Hát persze.

Következő:

"As a federal employee, I could not find health insurance that does not cover hormones for self-declared gender dysphoria." Gyenge próbálkozás: olyan biztosítást keres a lányának, ami nem finanszírozza a nemátalakítást. Hoppácska, olyan nincsen.

"on testosterone for a year, and has made an appointment for a consult about a double mastectomy—all this, even though she can’t legally buy an alcoholic drink." Két éve tesztoszteron kúrán van a lány, és éppen melleltávolító műtétről konzultál. De alkoholt még nem kaphat.

"Parents like me must remain anonymous ... Parents who do not support their child’s gender identity risk being reported to Child Protective Services and losing custody of their children." Aki nem támogatja a gyermeke nemváltását, attól elveszik a felügyeleti jogot. És gondolom odaadják a gyereket egy toleráns transz-személynek.

Na, ezért kell betiltani a genderszakot. A lejtő csúszós, már az első lépések is veszélyesek. Ha nem állunk ellen a degenerációnak, ide juthatunk mi is.

Hozzászólások

Sajnos idióták mindenhol vannak. Ha lenne megfelelő szabályozás és mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznának (gyakorlatban is és nem csak elméletben), akkor sokkal jobb világban élnénk. Azonban amíg deviáns csoportokat pozitívan diszkriminálunk, a többségi társadalmat pedig negatívan, addig ilyenekkel fogunk találkozni.

Ha én kimegyek az utcára és a fa**omat lengetem, akkor engem elvisz a rendőr. Ha ugyanezt egy bizonyos csoport tagjaként teszem, akkor még megvédenek azoktól is, akiknek ez nem tetszik.
Ha én életveszélyesen megfenyegetek vagy/és megütök valakit a rendőr előtt, akkor letartóztat. Ha ugyanezt egy bizonyos csoport tagjaként teszem, akkor nem csinál semmit.
Ha én megverek egy embert egy pozitívan diszkriminált csoportból, akkor annyi bűntetést szab rám ki a bíróság, mint amennyit a pozitívan diszkriminált csoportban gyilkosságért szoktak adni.

Volt valamilyen mondás (most nem jut eszembe), aminek a lényege az:
akikről nem mondhatsz rosszat, nem mondhatsz nekik ellent, szavukat nem kérdőjelezheted meg, azok uralkodnak feletted.

Ha emiatt be akarod tiltani a genderszakot, akkor a gyógyszerész/orvos/vegyészmérnök képzést is tiltsd be, hiszen vannak oltásellenesek. (kb annyi köze van hozzá)

Én sem hiszek a dolgok tiltásában. Egyszerűen nem kell támogatni.
Nálunk sincsen tiltva, csak nem ismerhető el tudományos tevékenységnek, így magyar diplomát és állami támogatást nem kaphat, aki ilyen szakot végez. Elvégezheti, kaphat oklevelet, akármit, de egy magyar állam által szabályozott elismerést nem.

Ez kb olyan mint hogy nincs tiltva az, hogy Kossuth-díjat kapj azért, hogy elrappeled a Himnuszt, de nem fogsz kapni, mert nem érdemled meg.

Szerintem elég nehéz azt tagadni, hogy a társadalmi/nemi szerepek változnak. Ha pedig elismerjük ennek tényét, akkor kutatni/mérni is érdemes.

Pl. a topicindító témához kapcsolódva megvizsgálni, hogy mi vezetett a történésekhez, mennyire gyakori, mik a lehetséges megoldások stb.

megint egy idiota, aki anelkul pofazik, hogy tudna mit is szeretne betiltani.
a "genderszak" a tarsadalmi nemekkel foglalozik, nem a biologiaival.

Nem, kretén barátom.A biológiai nem a genetikától függ.

Az elsődleges és másodlagos nemi jellegek kialakulása úgyszintén a genetikától. Viszont a nemi jellegek kialakulására a külső tényezők (hormonális terhelések a terhesség különböző szakaszaiban, különféle sérülések a terhesség ideje alatt, fejlődési rendellenességek) legalább oly mértékben hatnak, mint a genetikai prediszpozíció. Sőt, hormonális kezeléssel a másodlagos nemi jellegek a serdülőkorban megváltoztathatóak. Pl. ha egy leánygyermek 12-18 év közötti életszakaszában tesztoszteron kezelést kap, a te péniszednél nagyobb csiklót fog növeszteni. Ez a korai hormonális fogamzásgátlóknak egyik ismert mellékhatása volt.
Hozzájön a képhez, hogy hála a fejlett orvostudománynak, képesek vagyunk műtétileg megváltoztatni a nemi jellegét bárkinek. Felhívnám a figyelmedet, hogy nemi jellegről beszéltem, nem biológiai nemről. Nem illik keverni a szezont a fazonnal.

A társadalmi nem, ami ugye egy faszkalap műfogalom, azt a nemet próbálja leírni, amit az egyed mutat a társadalom felé vagy azt a nemet amit a társadalom akaszt az egyedre. Mivel ennek semmi köze a biológiai nemhez, a társadalmi rendszertől kezdve, a holdállásig bármi befolyásolhatja.
Hogy egy magyar példát is mondjak, ott van Pipás Pista esete. Az egész társadalom férfiként kezelte, mindaddig, míg ki nem derült, hogy hiányzik a himbilimbi a lábai közül. Ugyanis az akkori magyar társadalomban az számított férfinek aki férfiként öltözködött és férfiként viselkedett. A környezete ugyan tisztában volt a valódi nemével, de nem fért bele a társadalmi normákba, hogy ezen rugózzanak. De ettől még Rieger Pálné Fődi Viktória és nő volt. Érdekes adalék, hogy az akkori konzervatív társadalomban, nem is a nemi identitásával volt a gond, hanem azzal, hogy bérgyilkosként tevékenykedett.

Összefoglalva, a társadalmi nem, egy az illető biológiai nemétől, sőt(!) biológiai jellegétől független fogalom. A nemváltó kretének, az általuk behalucinált társadalmi nemhez faragtatják korcs testüket, abban a hiú ábrándban, hogy majd a társadalom is azonos társadalmi nemű kategóriába sorolja őket. De mindettől függetlenül, marad ugyanaz a biológiai nemük.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ő erre gondolhatott: https://hu.wikipedia.org/wiki/Ivart_meghat%C3%A1roz%C3%B3_XY_rendszer
Ezt semmilyen hormonkezeléssel vagy műtéttel nem változtatják meg.

Az emberek női és férfi mivoltának más jele is van a nemi szerveken kívül. Attól, hogy levágják a pöcörőt és a hormontól mellei lesznek, még nem válik valaki férfiból nővé.

Megint egy hasznos idiota, aki azt hiszi, hogyha tudomanykent allitjuk be az ideologiat, akkor az maris legitim.

Mar egyszer bizonyitottak, hogy az egesz axiomakent kezeli a "ferfiak buntetteit a tarsadalom ellen". De nem baj, mert az axiomat nem kell bizonyitani, amirite?
Igy en is tudok tudomanyagat alakitani.

https://m.youtube.com/watch?v=As8h2ZCfIPs
---
Lambda calculus puts the fun into functional programming

A kitalacio reszre reflektalva itt a wikipedia cikk a tarsadalmi nemek "tudomanyarol":
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/T%C3%A1rsadalmi_nemek_tudom%C3%A1nya

Mar az alapmuvuk patriarchatusrol beszel:

Robert Stoller 1968-ban kiadott művében jelent meg, mely mai értelmében azokat a kulturális elvárásokat írja le, amelyeket a patriarchális (apajogon, férfijogon alapuló) társadalom egy adott társadalmi nemhez rendel, többek között, hogy az adott nemű embernek hogyan kellene viselkednie, beszélnie, öltözködnie és gondolkodnia

---
Lambda calculus puts the fun into functional programming

* Valahogy senkinek nem kellett bizonyitania, hogy patriarchalis az emberi tarsadalom. Ezt axiomakent tuntetik fel
* Ebben a tarsadalomban vannak elnyomottak, akiket a ferfiak nyomnak el, mert elso pont.
* A ferfiak megmondjak, hogy ki mit gondoljon, hogy oltozkodjon

Gratulalok, sikerult a ferfiakat mint nacikat feltuntetni.

Annyi problema van az elmelettel, hogyha az emberek csak a tarsadalmi elvarasok miatt (vagy a patriarchatus miatt) viselkednenek ugy, ahogy, akkor sikeres lett volna az alabbi kiserlet:
https://www.bbc.com/news/health-11814300

Quick rundown:
* ikerparbol az egyik fiunak veletlenul eltavolitottak a szaporitoszervet
* doki kapott az alkalmon. Mostmar lany
* gyereket kikozositik a lanyok
* szulo megsajnalja szegeny gyereket
* lanyom te fiu vagy
* boldogan elt amig mindket iker ongyilkos nem lett
* dokik tapsikolnak, hogy igy kell ezt csinalni

De miutan te mar ideologiai kikepzest kaptal, nem latod a problemat
---
Lambda calculus puts the fun into functional programming

sajnos olyan eloiteletes vagy, hogy minden ami egyenes azt szognek nezel.

"A ferfiak megmondjak, hogy ki mit gondoljon, hogy oltozkodjon
Gratulalok, sikerult a ferfiakat mint nacikat feltuntetni."

ezt te ferdited. a tarsadalomnak (amibe a nok is beletartoznak) vannak ilyen elvarasai. egyebkent ez a wikipedia cikk is tele van cafolhato dolgokkal. pl. a kek-rozsaszin ( https://index.hu/tudomany/til/2015/03/16/rozsaszin_a_fiuknak_kek_a_lany… )

a horror sztorid ideemelese, meg megint annak a teljes beismerese hogy fingod nincs az egesz vitarol, sot valahogy a tudomanyossagrol sincs semmi.

A wikipedia cikk azert emliti, mert ez egy marketing dontes, es igazoltatni akarja vele az elmeletet.
Nem azert fog fiukent viselkedi a gyerek mert keket aggatok ra.

A "horrorsztorim" cafolja a kovetkezo kijelentest:

A genderelmélet szerint a női és férfi sztereotípiák nem alapozhatók meg a biológiával, ahogyan a nemi szerepekre való determináció sem igazolható a testi felépítés által: ha empirikusan, azaz a tapasztalat szintjén adott esetben beigazolódik közülük néhány, annak hátterében nem biológiai meghatározottság, hanem a nemiséggel kapcsolatos normák elsajátítása, internalizálása áll.

A gyerek meg magarol sem tudta, hogy fiukent szuletett, megis ugy viselkedett, es sejtette, hogy problema van.

De nem baj, mert a bizonyitek nem szamit!
---
Lambda calculus puts the fun into functional programming

A genderelmélet szerint a női és férfi sztereotípiák nem alapozhatók meg a biológiával, ahogyan a nemi szerepekre való determináció sem igazolható a testi felépítés által: ha empirikusan, azaz a tapasztalat szintjén adott esetben beigazolódik közülük néhány, annak hátterében nem biológiai meghatározottság, hanem a nemiséggel kapcsolatos normák elsajátítása, internalizálása áll.

Szerintem ez így, ahogy van, ostobaság. A sztereotípiák empirikus úton alakulnak ki, így véleményem szerint statisztikailag igazak. Nyilván nem minden egyedre, de általánosíthatóan igazak. És igen, én jól tájékozódom sötétben is, míg a barátnőm nem, de van egy rakás dolog, amelyben ő jobb nálam, s ez nemi sajátosság. Nem azért, mert elém gyakorlati ismeretek órán térképet toltak volna, neki meg cérnát és varrótűt. Mert nem így volt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

ez a tajekozodasi kepesseg nemi(biologiai) alapon szerintem megint csuszos talaj. mi van a szuletett vak nokkel? szerintem mind jobban tajekozodik nalad a sotetben. :)

sok esetben az egyes kepessegekbeli kulonbsegek nem az objektiv biologiai okok miatt leteznek, hanem a neveltetesbeli vagy ugy is mondhatnank tarsadalmi elvarasbeli okok miatt leteznek.

pl. az az autobuzi apuka aki fiut szeretett volna, de kislanya szuletett es a kislany mindig vele volt a garazsban es eltanulta es megszerette apuka hobbijat, majd autoszerelonek ment es jobb volt mint sok ferfi tarsa akivel egyutt dolgozott ott is megdol a biologiai alapu altalanositas.

Sokkal inkább arra gondolok, hogy amíg egészséges volt az emberiség, s a természetes nemi szerepeikben érezték jól magukat, azok a készségek fejlődtek elsősorban, amelyeket a nemi szerepek megkívántak, s ezeket a képességeket örökítették tovább mind biológiai, mind tanított formában. Ugyanakkor én nem úgy emlékszem, hogy a fiúknak és a lányoknak eltérő módon tanították volna a földrajzot, környezetismeretet. Ezen felül nem raktak ki a szüleim gyerekként a prérin azzal, hogy ez egy túlélő túra, ha hazatalálok, akkor nyertem. :)

Amúgy miért is volna kínos vállalni a tradicionális nemi szerepeket? Mi velük a baj? Az, hogy egy feminista trampli képtelen normálisan hordani egy női cipőt, nem érv. Sok nő jól érzi magát benne, mert vonzóbb, nőiesebb lesz általa.

Meglátásom szerint a nőiségben és férfiségben is rengeteg potenciál, az életöröm megélésének lehetősége van. Férfiként is és nőként is lehet boldog az ember. Mi lesz a következő? Valakinek megtetszik a leguánok élete, s leguánnak műtteti magát?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

neha vicces, neha meg szomoru nezni amikor a tobbseg szamonkeri egy kisebbseg tagjat, hogy ne merje befolyasolni oket, ne merje _fenyegetni_ az o tobbseguket. :DDD

miert vagy beszarva amikor par no maskepp eli az eletet, mint azt te elkepzeled neki? ha szar trampli, akkor a tobbseg ugy sem akar majd hasonlitani ra.

egyebkent mint irtam a tortenelemben volt matriarchalis kozosseg is.
akkor es ott az volt az "egeszseges".

Ez nem a nemi szerepkörökről szól, hanem az előnyszerzésről. Nagyjából 30 éve jött divatba, ha nem tudsz érvényesülni a többségi társadalom játékszabályai szerint, akkor nem az erőfeszítéseidet sokszorozod meg, hanem a szabályokat próbálod megdönteni. Az összes ilyen történet az előnyszerzésről, marginalizált nyomorult bosszújáról szól.
Feminizmus -> Előnyszerzés a tehetségtelen, sikertelen nőknek.
Transzszexualitás -> Előnyszerzés a párkapcsolatoknál, a perverziók kiélésében.
Transznyomorékság -> Előnyszerzés a munka, megélhetés területén.
Mindegyik a szánalomra, összefogásra, társadalmi segítségre apellál, hogy ezáltal juttassa előnyhöz a csoport tagjait a többségi társadalommal szemben. Nagyon sokszor ez az előny nem tűnik annak egy átlag embernek, miközben a beteg logikája szerint az. Ki nyomorítaná meg magát szándékosan? Pl, az aki ezáltal figyelmet, szeretetet és a szociális védőháló által nyújtott előnyöket szeretne elérni. Van akinek megér egy végtag elvesztését, csak utána kedvesek, előzékenyek legyenek az emberek és ne egy élhetetlen, lusta szarcsimbóknak tartsák. Megfigyelhető, hogy ezek a beteges jelenségek, a jóléti társadalmakban erősek, mert más társadalmakban egy ilyen státusz nem jelent előnyt.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"Az összes ilyen történet az előnyszerzésről, marginalizált nyomorult bosszújáról szól."

Biztosan?

(Kicsit távolról kezdem majd !-lel jelzem a konkrét ide szóló részt.)

Valószínűleg te is láttál az utóbbi hónapokban olyan (valóban gyakorivá váló) cikkeket ahol leírják, hogy nagyon régen is előfordultak olyanok akik mást gondoltak magukról mint amit a tükörben láttak volna ha akkoriban lett volna tükör. Vagyis a dolog több mint egy hirtelen hóbort.

A fenti cikkekben elő szokták hozni az észak-amerikai indiánokat (akár korai fényképekkel is dokumentálva), az arab- és egyes távolkeleti kultúrákat ahol szintén voltak ilyenek.
Akkor nagyon kis számban és ma is -ugyan talán a hype/"divat" miatt valamelyest nagyobb-, de még most is erősen kis arányban.

!És akkor végre valami az "előnyökről" is:
akkor is voltak ilyen emberek amikor a dolog konkrétan életveszélyes volt ha kiderült. De minimum a páriává válás garantált volt.

(Thaiföldet szokták a tökös lányok mennyországának emlegetni de még 10-20 éve is inkább csak megtűrtek voltak, a szülők ott és akkor sem repestek az örömtől ha a gyerek ilyesmivel jött elő.)

A mai világban divatnak tűnő dolog nekem nem tűnik most sem valami rengeteg előnnyel kecsegtetőnek.
Aki nem passing (olyan akiről csak akkor tudhatod, hogy nem adott neműnek született ha megmondja neked vagy orvosként meg tudod vizsgálni), szóval aki nem passing, az tuti, hogy kevés előnyt lát benne. Akkor is ha a törvények védik.

És MÉGIS "sokan" belevágnak. Pszichésen és más módon nem terhelt, érett személyiségű és korú emberek is, nem csak ADHD-s, részben vagy teljesen autisztikus spektrumon lévő- vagy egyszerűen traumatizált, félig vagy még teljesen gyerekek.
Utóbbiakat természetesen mindenképpen meg kellene védeni akár önmaguktól is.

A valóban transzokat meg engedni mert egyes valódi statisztikák szerint kb. 50 %-ban öngyilkossági kísérletet fognak elkövetni. Ez pedig még alacsony számuk ellenére is luxusnak tűnik a társadalom részéről.

Kb. 50 évvel ezelőttig a melegek (LMB) voltak ilyen helyzetben. Ma pedig a TQI*.
Nem ismerem a statisztikákat (nem is igen létezik olyan amire a saját fejemet fel merném tenni) de még nem olvastam olyat amiben a melegek arányát jelentősen 5 % fölé tippelnék.
Most pedig fényre került egy olyan (legalábbis részben és szerintem is) valósnak tűnő csoport (T*) amiről kevés becslés szokott 5 %-os arányt emlegetni, míg a gyakoribb becslések 0,1-2 %-ot vélelmez. (Az usákokban az utolsó népszámlálás valami 0,5 %-ot mért, ennél valószínűleg többen vannak.)

Teljesen és mélységesen megalapozatlan érzésem szerint a teljes LMB... nem-igen több kb. 7 %-nál. Ez pedig egy majdhogynem törpe kisebbség. De ha 10 %-ot veszünk az is azért nem egy brutál nagy kisebbség. (Ismétlem: a teljes LMBT*-ról van szó.)
Ha jönnek is még betűk azok szerintem egyre kisebb és kisebb százalékot jelenthetnek csak, várhatóan inkább csak a már ma is meglévő betűk részleges differenciálódásával.
Ha ugyan lesznek még betűk mert logikailag már nemigen soknak maradt hely...

A tisztá(bba)n látás kedvéért validnak tűnik az igény a téma tudományos vizsgálatára (álá dzsender szak vagy bármi más tudományosan megalapozott dolog).
Emiatt a dzsenderboszorkányüldözés nem tűnik jó iránynak.

Ha lenne tudományos háttér akkor talán könnyebb lenne elválasztani a magot az ocsútól.
Vagyis a valós "rossz testbe születtem" egyéneket azoktól a jellemzően fiatal vagy éretlen személyiségű emberektől akik csak beálmodják magukról a transzságukat.

(Elsősorban a hozzászólás jelzett részét írom neked, a többit meg azért, hogy meg legyen a hozzászólásomban egyfajta egység, mondjuk úgy "gondolatmenet" ami valamennyire folytatása a korábbi hozzászólásoknak is.)

Basszus de hosszú lett...

A szomorú valóság, hogy a homoszexualitás nagyjából nagyjából 3 és 5% körül fordul elő a társadalomba. (Összefoglaló:https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_sexual_orientation)

Igen. A jelenség létezett. Sőt valószínűleg mindig is létezett. Lévén a természetben a madaraktól kezdve a tintahalakig elég sok állatnál játszanak hímek nőstényt és a nőstények hímeket a sikeres szaporodás érdekében. És még ebben sem tartanék kivetni valót, de az emberi transzszexualitás nem a szaporodásról szól. Nem az utód létrehozása a cél, hanem a vágyainak a kiélése és társadalmi előny szerzése. És különösen veszélyes, ha ezen vágyak kiélése közben másokat nyomorít meg. És itt meg kell húzni a jelenség társadalmi hasznosságát vagy károsságát. A társadalomnak nem érdeke, hogy egy marginális, veszélyes és káros csoportnak előnyöket biztosítson.
A thaiföldi szülők is csak azért néztek hülyén a gyerekükre, mert a nők a távolkeleti társadalomban másodrendű állampolgárok voltak. Ha egy fiú lány akart lenni, akkor kapásból kiállította magáról a retardáltsági bizonyítványt és okkal voltak szomorúak az ősök. Bár ez a szomorúság csak addig tartott, míg egy pénzes kereskedő farkát nem kezdte szopogatni a fiúcska és az ebből kapott pénz már felszárította a könnyeket. Később egész kis üzlet alakult ki erre.

A transzszexualitás mostanság ugyanazért került előtérbe, mint jó 15 évvel az Asperger szindróma. Azért mert minden kretén ebből akar előnyt kovácsolni.
A cégek felszopják a nőket a genderkvóta nevében. A cégek felszopják a homoszexualitásokat a nagy esélyegyenlőség nevében. Jön a félautista, sikertelen programozó akit sehova nem vesznek fel és már csak 4-5 sminkvideót kell megnéznie, hogy máris top girlcoder legyen. A világ ilyen. De a helyes reakció nem az ilyenek támogatása.

Kérdés, mi a nagyobb luxus, hagyni meghalni egy tized százaléknyi csoport felét, vagy hagyni egy 10+%-os csoport 2/3-át leépülni és meghalni? Mert bizony az alkoholisták manapság épp akkora vagy kevesebb támogatást kapnak mint a tranyók. És valahogy az alkoholizmust sem érezzük ennyire égető problémának. Vagy a cukorbetegséget...
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"A szomorú valóság, hogy a homoszexualitás nagyjából nagyjából 3 és 5% körül fordul elő a társadalomban."
Eszerint nagyjából hasonló adatokat tudunk mindketten.
Kösz a wikipédiás linket, ezt még nem olvastam. (Érdekesen nagyok amúgy a szórások de ezeket okozhatják a kultúrák különbségei és a módszertani eltérések is.)

"szomorú valóság" (a fenti idézetben)
Érdekes kérdés, hogy van-e értelme szomorkodni ezen. Csak mert ezen alapvetően nemigen lehet változtatni. Hacsak valaki nem akar nagy kényszerátnevelő táborokat létesíteni.

"de az emberi transzszexualitás nem a szaporodásról szól. ... hanem a vágyainak a kiélése és társadalmi előny szerzése (a cél)."
- vágyak kiélése: Szerintem is a vágyak kiélése a céljuk, de lehet hogy nem ugyanarról beszélünk.
Én úgy értelmezem a vágyak kiélését, hogy annak a vágynak a kiélése, hogy a másik nem szerepében élhessen de nem kizárólag és nem is elsősorban szexuálisan értelmezem hanem sokkal kiterjedtebb scope-pal.
- előnyszerzés: Én ezt nem esetükben nem igazán érzem. Legalábbis nem jobban mint a ciszeknél.
Hogy jobban értselek: opportunizmusra gondolsz?
Ha igen, akkor itt vita van köztünk. Nem gondolnám, hogy opportunistábbak bárki másnál.
De hogy egyet is értsek (?): az opportunizmus bármely embernél szerintem (is?) negatív tulajdonság.

"És különösen veszélyes, ha ezen vágyak kiélése közben másokat nyomorít meg."
Mondanál példát? Mert így általánosságban nem tudom hová tenni a megnyomorítást.
Mindenféle megnyomorítás büntetendő.
De hogyan és kiket nyomorítanak meg a transzok általában vagy másoknál jellemzőbben?

"A társadalomnak nem érdeke, hogy egy marginális, veszélyes és káros csoportnak előnyöket biztosítson."
Előnyök biztosítására csak védendő csoportok esetén van szükség és ott is csak korlátozottan.
A transzok és a többi hasonló csak annyiban védendő csoport, hogy a létezéshez való joguk biztosítása illetve a transzfóbia elleni fellépés szempontjából védendőek. Minden másban nekik is ugyanúgy kell helytállniuk mint bárki másnak.
Vagyis néhány példával: munkahelyre felvételnél ha szakmailag ő a legjobb akkor a transz volta miatt ne legyen elutasítható. Viszont felvétel után neki is be kell illeszkednie és dolgozni az elvárt módon. Ha nem tud beilleszkedni vagy a teljesítménye nem megfelelő akkor ugyanúgy eltanácsolandó mint bárki más.
Másik példa: lakhatáskereséskor identitása miatt ne legyen elutasítható (jó, tudom, ezt gyakorlatilag lehetetlen bizonyítani), de lakhatása során az együttélés szabályai pont ugyanúgy vonatkoznak rá is. Ha viselkedése, életmódja nem megfelelő, akkor más helyet kell keresnie.

"A thaiföldi szülők is csak azért néztek hülyén a gyerekükre, mert a nők a távolkeleti társadalomban másodrendű állampolgárok voltak."
Érdekes meglátás, erre nem is gondoltam.
Bár valamennyire éppen a döntése komolyságát mutathatja, hogy ezzel együtt is át akar igazolni a másik csapatba. (Most az egyszerűség kedvéért azt kizárom, hogy valaki egyszerűen hülye és önveszélyes. Ilyenek minden csoportban vannak.)

A thai prostitúcióra vonatkozó részre inkább nem reagálok.

"A cégek felszopják a nőket a genderkvóta nevében."
A kvóták jó téma. Ez egy másik valódi előnybiztosítás, elismerem.
A kvóták támogatói ismereteim szerint nem örök kvótákat akarnak, csak addig tartanák meg ezeket amíg kialakul a támogatott csoport egyfajta kritikus tömege, onnantól a kvóták eltörlése a kívánatos.
Amiről hallottam, hogy elérte célját és a támogatott csoport önjáró vált: a nők aránya a finn parlamentben. Elérték a 35 % körüli arányt és innen már kvóták nélkül is meg tudnak maradni. Hogy végül eltörölték-e már a pozitív megkülönböztetést az esetükben azt már nem tudom.
A lényeg, hogy a kvótáknak csak időlegesen van létjogosultságuk. Szerintem.

Az elsődlegesnek _hosszú_távon_ a rátermettségnek és a teljesítménynek kell lennie.

"Kérdés, mi a nagyobb luxus, hagyni meghalni egy tized százaléknyi csoport felét, vagy hagyni egy 10+%-os csoport 2/3-át leépülni és meghalni?"
Jelszó: kockázatelemzés és a társadalmi haszon maximalizálása.

Többször is írtál a transzság veszélyes és káros voltáról.
Milyen veszélyekre és károkra gondoljak?

------

Részben offtopicnak érzem a két felhozott példádat (alkohol és diabétesz) a mostani transzos témában mert ezt a konkrét vitát félre viszi.
Azt elismerem, hogy a transz témájú nagyléptékű kockázatelemzéskor sokkal nagyobb horizonttal kell szemlélni a társadalmat és a transzok problémáját a teljes társadalom minden egyéb jelentős problémájával szemben kell vizsgálni. Ennyiből mindenképp jogos a felvetés még ha a mostani vitát már nagyon szétfeszítené.

De röviden ezekre is reagálok.

Társadalmi szinten az alkohol és az alkoholizmus legalább egy nagyságrenddel nagyobb megoldandó probléma mint a transz téma. Egyértelműen magasabb a prioritása mivel a veszély és az okozott kár is sokkal nagyobb.

Cukorbetegség: nem teljesen értem hogyan is kerül ide.
A magyar egészségügy megadja a tőle elvárható primer segítséget.
Elsősorban az egyének életvitele és döntései amik a (kettes típusú) cukorbetegség növekvő arányára hatnak. Amin javítani lehetne (mondjuk így szekunder segítség): a felvilágosítást fel kellene turbózni. Itt még sokmindent lehetne és kellene tenni.
Ha viszont a tendenciák folytatódnak akkor a cukor téma valóban alig kezelhető problémává és teherré fog válni.

De mint írtam ha lehet ne hozzunk be ilyeneket a vitába mert átláthatatlannná válik.

Azért szomorú a valóság, mert a hűdeprogresszív megmondóembereknek a nedves álma a 10% feletti homoszexuális népesség víziója. Aztán születnek olyan tanulmányok, ahol 100% népességhez 108% szexuális preferencia tartozik...

Az opportunizmus egyén céljai érdekében előnyös, de káros a populációban, mert feszültséget szül. A legtöbb szocializációs szabály pont az egyén opportunizmusának próbál gátat szabni. Ezért nem erőszakolhatsz meg egy nálad gyengébbet büntetlenül. Ezért nem veheted el a gyengébb vagyonát. stb.
Az opportunizmus bármiféle dekriminalizációja, pozitív diszkriminációja ezen szabályok felpuhítása, ami kapukat nyit az erőszaktevőknek. És ez az ami a legtöbb embert kiakasztja. Pl. Ez is volt az oka, hogy az Aspergeresek bírói megítélése gyökeresen megváltozott az utóbbi 10 évben.

Hogyan nyomoríthat meg egy transzszexuális másokat? Úgy, ahogy bármelyik másik szexuális ragadozó. Szerinted, hogyan hat egy kislány szexuális fejlődésére ha egy nőnek öltözött szörny a női WC-ben molesztálja? Serkentőleg? Milyen lesz a további élete annak a serdülőkori zavarokkal küzdő tininek, akit egy ilyen szörnyszülött rábeszél a nem váltásra? Milyen lesz a normál szexről a képe annak a serdülő fiúnak, akinek egy nőnek öltözött, bariton hangú férfi ecseteli a "belső vaginájának megélését"?

Mert ne feledjük el, ezek a transzszexuálisok valahogy állandóan gyerekeket akarnak felvilágosítani. Vajon, miért? Szinte majd minden második amerikai iskolában van már transzszexuális genderszakértő.
A társadalom nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy egy magas kockázatú szexuális ragadozó is báránybőrbe bújva játszhasson farkast.

Innen kezdve elég egyértelmű, hogy ez az egész transzjelenség propagálása, pozitív színben történő feltüntetése igencsak káros folyamatokhoz vezet. Lásd: nyugaton, már a propedofilok is kinyitották a szájukat.

Az alkoholizmus és diabetesz sokkal súlyosabb probléma, mint egy marginális, szexuális deviáns csoport megsegítése. Kapják meg ők is a segítséget és foglalkozzunk velük, ha már megoldottuk az annál égetőbb problémákat. Apró megjegyzés, jelen pillanatban, sanda gyanúm szerint, csak a közel-keleten több egészséges nő él elnyomás, fizikai és lelki terror alatt, mint ahány transzszexuális van az egész földön.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ok, akkor ugy mondom, hogy
Jozan paraszti esz vs. Tarsadalmi nemek tudomanya:
1:0

Miutan ez az egyetlen eset, amirol tudunk.

Btw a majmoknal valahogy ez genetikus. Fura nem?
https://index.hu/tudomany/til/2019/02/13/a_fiuk_genetikai_okokbol_vanna…
---
Lambda calculus puts the fun into functional programming

Ha így haladunk inkább az új-zélandi lövöldőzős szintet fogjuk elérni. Politikai háttér, felvonulások, túrák, amin Európa náci söpredéke is részt vesz már vannak, innen csak egy lépés már.

Húha, ez nagyon csúszós talaj!

Igen, ezek a példák biztosan valósak, de 320 millió ember él az USA-ban. És most már megtehetik ezeket a dolgokat.
200 éve nem is tehették meg, egész életüket élték le boldogtalan szenvedő emberként. Jobb volt? Ki tudja?

Mindenesetre most az egyéni boldogság felé van terelve a csorda.

A bevándorlókra is azt szoktam mondani, hogy bejön 1 millió, abból százezer gazember. Na, és az őslakosság? 1 millió magyarból százezernek ugyancsak furán áll a szeme és vaj van a füle mögött.

Nincsenek egyszerű dolgok a világban, minden összefügg mindennel, minden extrém bonyolult.

Az emberi agy meg szeret egyszerűsíteni. Így van huzalozva.

Megoldás? Az nincsen. Hogy is lehetne? Amíg 7 milliárd nézőpont van, hogy akarunk abból egyet kiválasztani? Amit a többség úgy-ahogy támogat? Még ha a 90% is támogat valami az USA-ban, akkor is ott van durván 30 millió ember, aki ellene van. És nincs is nagyon olyan dolog, amit 90% támogat!

"Megoldás? Az nincsen."
Pontosan azt szeretik terjeszteni. De van megoldas. Fontosabb kerdesekben meg kell kerdezni az embereket. Semmilyen velemenyt nem szabad tiltani, mint peldaul nyugaton/eszakon ahol a munkadat is elveszited, ha mondjuk a bevandorlok ellen szolsz. Ha pedig egy szavazason az emberek dontottek valamirol, akkor azt ugy kell erteni ahogy van es nem kibuvokat keresni.

Ahogy London polgarmesterenek az "egyutt kell elni a terrorizmussal" velemenye is marhasag. Van megoldas, csak ebben a rank kenyszeritett PC vilagban nincsen. Falun is gyorsan megoldodnanak a dolgok, ha a rendorseg nem bunfenntarto szervezet lenne vagy egyaltalan nem is lenne. Regen eleg volt, ha megjelent egy kakastoll es mar vigyazban alltak a bunelkovetok. Nem volt magyarazkodas, ott sem volt, nem beszamithato, oregezes, lakasfoglalo, stb..

Nem szabad elhinni mindent, amit a media terjeszt, minden oldalnak megvan a maga tamogatoja. A tortenelembol lehet csak tanulni, de sajnos azt is hamisitjak (mar az okori gorogok is). Ugye a tortenelmet a gyoztesek irjak, lasd USA a tortenelem egyik legnagyobb civil nepirtoja es ok papolnak erkolcsrol.

"De van megoldas. Fontosabb kerdesekben meg kell kérdezni az embereket."

De hogy lehet az embereket megkérdezni valamiről, amire sokuknak fogalmai vagy akár szavai sincsenek?
Akár olyanoknak sem akiknek tfh végtelen az empátiájuk de egyszerűen nem értik/érzik mi hajthatja a véleményezendőket. Mert a kérdezendők világában az adott kérdés nem is létezik/létezhet, felfoghatatlan és érthetetlen számukra.
A véleményezendők életében pedig kézzelfogható valóság.

Ilyen a transzoknál a diszfória, hogy nem bír kiegyezni a saját testével.
Nem pont ilyen de hasonló: arc- és kézátültetetteknél már előfordult, hogy idegen maradt a páciensnek a kapott szerv és utólag részben vagy egészben vissza kellett csinálni a beavatkozást.
Valami ilyesmit érezhetnek egyes transzok kisebb vagy nagyobb erősséggel. Legalábbis az elmondásuk alapján ilyennek képzelem a dolgot.
De iyesmi lehet egy heterónak a homoszexualitás: egyszerűen érthetetlen, hogy létezhet olyan.
És létezik.

"Van megoldas, csak ebben a rank kenyszeritett PC vilagban nincsen."
No, igen, a vérpíszíség valóban ultragáz.
A Trump előtti időszak PC-je a ló egyik oldala, a most elharapódzó ellentétes nézetek meg a másik oldal.
Egyik sem valami jó.
Néha álmodom, hogy mindenki nagy, de nem birka empátiával rendelkezik.
Na ekkor beleér a bilibe a kezem és felébredek. :-)

"Regen eleg volt..."
Igen, de a régen az régen volt.
Az emberek alaptermészete nemigen változott de nagyon sok apró dolog igen. Akárcsak a világ.
Szóval a régi receptek nem feltétlenül működnek ma.
Sokszor és sok dologban ezért nem érnek az idősebbek tanácsai a mai fiataloknak semmit.

"minden oldalnak megvan a maga tamogatoja"
Nem csak a támogatói vannak meg az egyes oldalaknak hanem mindegyik oldalnak VALÓS, respektálható es respektálandó IGAZSÁGAI is vannak.
Annyi igazságot kellene összeházasítani kompromisszumokkal amennyit csak lehet.
Csak hát annyira összetett a világ, hogy komoly akarat hiányában sokkal egyszerűbb és könnyebb homokba dugni a fejünket, buborékban maradni vagy nevezhetjük ezt bárhogy.
Ebből a szempontból mindegyik oldal szélsősége egyformán elbaszott és majdhogynem reménytelen.

Túl nagy, túl részletgazdag és túl zajos lett a mai világ a már jó régen kifejlődött agyunknak.

Pedig a kompromisszumkeresés az egyetlen vállalható út.
A másik az egymás torkának esés de azt már sokszor kipróbáltuk.

Az élet folyamatos, munkás egyensúlykeresés.

Ezvan.

Ezt pont a pár napja néztem ( Mindig alig várom, mikor jön ki Daubnertől új videó ) és pont témába vág.

https://www.youtube.com/watch?v=3G2wiFECJmA

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Lehet, nem a tizeneveseknek valo hormonterapia az idealis megoldas, de attol meg kezdeni kell valamit a helyzettel. Nem az iskolai oktatas/eloadas miatt jon ra, hogy valamin valtoztatni akar, inkabb amiatt meri kimondani. En ennel rosszabbnak tartom a vallasi nevelest, ahol nem csak a nemi beallitottsagot eroltetik az emberre, de meg az intoleranciat is normalisnak tartjak. Az abuzus papokat kinevelo rendszerrol nem is beszelve.

Ez egy kisfilm arrol, hogy genetikailag milyen sok atmenet es elteres van a ket nemtol:
https://youtu.be/GjNp7rui8eM

Latom nem olvastad el a cikket, amit belinkelt. Az autista spektrumon helyezkedtek el ezek a fiatalok. Szerinted milyen konnyen lehet elhulyiteni oket, foleg, ha azt hiszi, hogy authorativ szemellyel beszelget?
Eleg egyszeruen, miutan nem illett bele a tarsasagba (az autista hajlam miatt), ugy gondolta, hogy a gender identitas jobban megmagyarazna mi tortenik vele.
Az orvos meg nagyon nem foglalkozott a problema megoldasaval, mert a mai ultraliberalista elvarasok kozott mit mondja meg o, hogy miet vagja le a gyerek. Igy legalabb nem fogja lefejezni a csurhe.
---
Lambda calculus puts the fun into functional programming

+1
Plusz a hibás "problémamegoldás" miatt, ezen fiatalok sokkal nagyobb számban lesznek öngyilkosok. 19x-es öngyilkossági ráta a nemváltók közt? Jó, hogy nem adnak egy töltött pisztolyt a szerencsétlen tinédzser kezébe...
Forrás:
https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.00168…

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Valoban nem olvastam a cikket, de asch leforditotta amit fontosnak tartott, es elolvastam, amit irt. (En egy videot linkeltem.) De arra nem vallalkoznek, hogy minden esetben emiatt dont igy a gyerek (abban sem vagyok biztos, hogy ez nem a szulo belemagyarazasa). Siman lehet valaki autista es transzgender (nyilvan ritka), de lehet valakit a transzgendersege miatt diagnosztizalnak autistanak. A high funtioning autism foleg szorongast, introvertaltsagot es ebbol is eredo alkalmazkodokepesseget/rejtozkodest jelent. Ennek az elfogadasa/kezelese, masok altali toleranciaja sem igazan kiforrott ma (legalabbis nekem, magyar szemmel ugy tunik, ez elegge gyerekcipoben jar). Nyilvan a kes ala fekvest ilyen korban erosnek tartom, de a hormonkezeles leginkabb ilyenkor hatasos. Vannak gyerekek, akik ongyilkosok lesznek, mert behulyiti oket egy facebook csoport, lehet itt is hasonlo tortent, de nekem megis az jon le, hogy a szulo azert aggodik, mert a gyerek nem olyanna valt, amilyennek o 16 eve eltervezte. Most jon ra, hogy a vilagnak nagyobb a hatasa a gyerekere, mint neki, de ez ketelu dolog. A gyerek hoz egy dontest az o tajekozodasi kepessegeinek megfeleloen. Lehet beigertek neki, hogy eljon a paradicsom, ha ezt/azt vegrehajtja magan, es van orvos is, aki a penz miatt nem mond el mindent, de ettol meg a donteseit elobb vagy utobb illene elfogadni.

A gyerek nem dönthet, mert gyerek. Egy felnőtt dönthet. Egy gyereknek nincs meg a megfelelő fejlettsége, hogy a teljes életére kiható döntést hozzon. Ezt meg kell hagyni neki, mikor már elég felnőtt lesz.
A hormonkezelés legalább annyira roncsol pszichésen, mint amennyire a sebészi beavatkozás fizikálisan.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

16 evesen mar siman el tudja valaki donteni, hogy milyen a szexualis beallitottsaga. Nyilvan valtozhat ez meg, nem is kotelezo donteni, de sokaknal ez egyaltalan nem korai. Lehet, nincs meg a fejlettsege, hogy tarsadalmilag megfontolt, felelos fontoseket hozzon (szavazzon), de sok orszagban mar vezethet, ihat, szakmat valaszt. Meg mindig jobb 16 evesen onkent hormonkezelesre menni, mint atnevelo taborokba, kigyogyito tevemusorokba vagy gyontatoszekbe kenyszeriteni valakit. Igen, a hormonkezeles, mutet radikalis beavatkozas, de nem is minden esetben alkalmazzak. Nem relativizalni akarok, de meg mindig jobb, ha ezt valaki 16-17 evesen szabad elhatarozasbol teszi, mint ha ujszulottkent valakit korulmetelnek (ami az USA-ban konkretan nagyon gyakori), a gyerek megkerdezese nelkul.

Nem. 16 évesen még sehol nincsen. Ha 26 évesen túl van min 3-4 párkapcsolaton, 50-60 dugáson, és betonstabil a hormonháztartása, akkor gondolkodhat azon, hogy lesz-e kretén vagy sem. Addig meg menjen pszichoterápiára, derítsék ki, nem-e skizó vagy autista a szentem, és ha bármelyik gyanúja is felmerül, akkor kapjon gyógykezelést.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

+1
hihetetlen, hogy ez a téma máig hetente előkerül a hupon is, és ugyanazokat a köröket futják le a hozzászólók.
(mi lesz itt 100 év múlva, ha már az egyszerű testi átalakításokon így ki van borulva mindenki?)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

100 év múlva? Közepesen sivatagos terület, citrusfélékkel, cukornáddal az ártereken, és gyapottal a déli területeken. Ha leáll a Golf áramlat, akkor méteres hó és hűvös, csapadékos időjárás, forró nyarakkal.
Valószínűleg müezzin, félholdas mecsetekkel és német akcentusos arabokkal. A testátalakítás meg kimerül a péniszhosszabbításban és a fejlevágásban.
Nézd, a többségi társadalomnak nem kötelessége eltűrni a pszichés betegek ámokfutását és nem köteles ezen emberekhez igazodni, pokollá tenni a saját életét. Erről szól a történet. Ha kedvezményeket adsz egy beteg csoportnak, idővel élhetetlenné teszed a többség életét.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ne haragudj de képtelen vagyok komolyan venni a hozzászólásaidat, mert mindenkit kreténnek és betegnek nevezel, akivel nem értesz egyet valamiben. Én nem látom sem a poklot, sem az erőltetést - a pánik keltését viszont annál inkább.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Te minek nevezel egy kóros, kezelés nélkül az adott személy életminőségét komolyan rontó állapotot? Továbbá, hogyan kellene viszonyulnia a társadalomnak egy cca: 1:8000-es előfordulású betegséghez, mikor ennél magasabb előfordulási arányú betegségekben szenvedők kezelése sincs megoldva? Miért kellene egy szexuális devianciákat elfedő állapottal rendelkező betegeknek olyan előnyöket biztosítani, ami kockázatot jelent a társadalom többségére?

Végül, de nem utolsó sorban, hogy nevezed azt az embert aki, feltételezve, hogy 11.-es biológia tárggyal tisztába lévén, ideológiai okból, szándékosan keveri a biológia jelleg és a biológiai nem fogalmát?

A cukornád pilotprojektünk a haverokkal már szépen zöldell, májusban megy ki szabad földre. A gyapottal kísérleteztek az 50-es években, akkor a teljes éréshez hiányzott 3-4 hét 20 fok feletti idő. Ez az utóbbi 10 évben kezd meglenni. Ha stabilan meleg marad az október, akkor lehet kezdeni a telepítést.

A Golf áramlat leállásával számoló modell elég régi, ha be is jön akkor, kb 50-70 év múlva fogja a hatását éreztetni. Ez utóbbi, geopolitikailag nagyon előnyös jelenség lenne, mert a középafrikai régióban magasabb termésátlagokat eredményezne. (Hint, az alacsonyabb sókoncentráció, és lokálisan magasabb tengerhőmérséklet magasabb párolgást eredményez, ami az áramlás kiesése miatt helyben realizálódik.)

A nyugat keleti irányú muszlimizáció 25 éven belül reálissá fog válni. Az első hullám, a nyugateurópából "hazaindulók" lesznek, akiket a mostani német migránsok első és második generációs leszármazottai fognak követni. Ha figyelembe veszem az átlag magyar és az átlag arab családmodell születésszámát, akkor elég reális a 10-15% körüli muszlim jelenlét 100 év múlva. Ez 8-10%-ot eltérhet még felfelé amennyiben a sikeres a leszakadó, alacsony műveltségű csoportok radikalizációja.
Ezzel párhuzamosa megjelennek a hitéleti helyek és velük együtt a radikalizáció is (aka. fejlevágások). Mivel ezen csoportra jellemző leginkább a férfias, maszkulin énkép, ezért ebben a csoportban a legnagyobb az igény a férfi korrekciós sebészetre. Ha a transszexuálisok és muszlimok projekciós társadalmi arányát veszem figyelembe, belátható, hogy a péniszhosszabbításra jóval magasabb piaci igény lesz, mint a nem változtatásra.
A fentiekben nincs semmi pánik keltés, pusztán mutatók interpolálásából felállított koncepciók.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nézd nekem nincs energiám úgy vitatkozni, hogy eleve alapvéleményről indulsz amit nem vagy hajlandó feladni. Thomas Szasz munkásságát lehet például átnézni, hogy egy kicsit megkérdőjelezhesd egyáltalán helyes-e betegségnek nevezni egy viselkedésformát és milyen körülmények között. Annyi mindennel nem értek egyet veled, hogy a stilus miatt nem áll szándékomban megbeszélni ezeket hosszabban.

Szerintem a biológia nincs kőbe vésve, nem a transzneműség és nem is feltétlenül a kezelés hiánya rontja az életkörülményeiket ezeknek az embereknek, mások szexuálitása nem az én dolgom, mert a szaporodás nem az élet célja, és nem értem miért az iszlamizációról beszélnek állandóan az emberek, amikor minden régi és új vallás gombaszerűen terjed, és valószinüleg meg fogják határozni a következő évtizedeket.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Mindenkinek van alapvéleménye. Neked is, nekem is. Könnyen meggyőzhető vagyok. Fejts ki az álláspontodat, én kérdéseket teszek fel és ha megfelelő válaszokat adsz akkor megváltoztatom az álláspontom. Csak ne filozófiai, meg pszichés, beleérzős bullshittel gyere.

A biológia örökítőanyagba van vésve. Az élet célja a szaporodás. Ha nem az lenne, akkor nem lenne ivarszervünk. Amit előszeretettel kevernek össze az okosok, hogy nem a szexualitás és a dugás lényeg, hanem a szaporodás. Nem az számít kivel, hányszor, miképp dugsz hanem, hogy lesz-e utódod és annak lesznek szaporodóképes utódai. Minden más csak ennek a komplikálása.
Transzneműeknél igen sok hiba lehet a dobozban. Ezek többsége pszichés és szexuális hátterű. Egy biztos, hogy eddig csak igen óvatosan merték kapargatni, mert kártyavárként dőlne össze az egész transzfantázia. Pillanatok alatt kiderülne, hogy nem külön csoportként kellene kezelni őket, hanem szimplán leültetni a skizofrének és az autisták közé. Pl. eddig nagyon nem feszegették azt a kérdést, hogy a nemváltók mennyire voltak szexuálisan sikeresek a műtétjük előtt és mennyire voltak sikeresek a műtétjük után? Érdekelne egy számadat a nemekre lebontva.

A vallásnál az iszlamizációnak a sebessége durván felgyorsult. Sokkal intenzívebben, ügyesebben használják a modern kommunikációs csatornákat a toborzásra. Sokkal erőteljesebben vannak jelen az utcán az emberarcú iszlámmal.
A régi vallások növekedési üteme ennél sokkal lassabb. A keresztények nem tudják megszólítani az átlag embereket. Az iszlám ezen a területen előnyt élvez, mert sokkal jobban fel van készülve életmód tanácsadással.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"A gyerek nem dönthet, mert gyerek. Egy felnőtt dönthet. Egy gyereknek nincs meg a megfelelő fejlettsége, hogy a teljes életére kiható döntést hozzon. Ezt meg kell hagyni neki, mikor már elég felnőtt lesz."

Na itt lesz szép és filozófiai a kérdés. (És igazából megoldhatatlan.)

Az indításnál hivatkozott cikk valóban terheltnek tűnő gyerekeket/tizenéveseket sorol.

A játék kedvéért tegyük fel, hogy létezhet olyan bármilyen korú és minden egyébben egészséges, nem terhelt ember aki nem tud kiegyezni a meglévő testével.
(Szerintem létezhet míg mások szerint nem, ez csak hiszti és nyávogás, de én most a gondolatmenetben maradok a saját meggyőződésemnél.)

Szóval mondjum, hogy lehet ilyen.

Mi van akkor, ha ez a belső feszültség olyan fokú vagy megértés hiányában olyan fokúra növekszik, hogy megkísérli a delikvens az öngyilkosságot?
Amit egy fiatal is könnyen ki tud vitelezni.

Az engedéssel vagy a halasztásra kényszerítéssel ("csak várjál amíg 18 éves leszel") lesz kisebb az össztársadalmi kár?

Ennek a témának a tudományos megalapozottsagú, statisztikai meg mindenféle vizsgálata égetően szükséges.
A világ egyes részein gondolom ez különböző fokon vizsgálat tárgya is még ha egyelőre gyerekcipőben is jár. Nálunk meg ahogy nézem nem nagyon.

Lehet mondani, hogy ez az természetellenes meg minden. De látjuk, hogy létezik.
És nem csak a cikkben sorolt sajnálatra, megértésre de elsősorban segítségre szoruló gyerekek esetében.

Ha pedig alaposan vizsgált lenne, akkor segíteni lehetne a transzsággal megvert embereknek.
Ahogy lehet, hogy részben segíteni lehetne a magukról ezt csak képzelő, más problémákkal is megverteknek, pl. a cikkben írt gyerekeknek is.

Lehet mondani, hogy hulljon a férgese de igazából a társadalomnak az lenne az érdeke, hogy minél több ember legyen a társadalom boldog és hasznos tagja.
A cikkben említett gyerekek pedig maguktól nem lesznek azok, nekik is és a nem halmozottan hátrányos helyzetű, mondjuk így: valódi transzoknak is kell segítség.

Technokratának tűnő szemszögből az ilyen vagy olyan transzok felnevelése nem csak a családoknak volt nagy befektetés hanem a teljes társadalomnak is.
Ha elengedjük a kezüket akkor az konkrét kárral is együtt jár. Kis számuk ellenére is.

Kockázatelemzésre van szükség. Melyhez viszont kell a probléma alapos ismerete. És nem a nálunk most tolt dzsenderes boszorkányüldözés.

(És hogy tényleg megoldhatatlan legyen a dolog: tfh mindenki valósnak fogja fel akár a fenti gyerekek vélelmeit és mondjuk tamogatottan és intézményesítve elhúzzák a pubertás korukat mindenféle módszerekkel, lassítókkal, gyógyszerekkel.
Ezeknek is van rizikójuk.
Vagyis a kerdéskörben gyakorlatilag mindennek van valamilyen kára.)

Hogyan lehet minimalizálni a különféle károkat?

Ez a jó kérdés.

Az a baj, hogy a tolerancia jegyében már azt sem lehet kimondani, hogy ez betegség, és emiatt aztán a megelőzést és a kezelést sem lehet kutatni. Hiszen melyik kutatóintézet tűrne meg a falai között egy intoleráns transzfóbot?

Kanadában már 6-10 éves gyerekek is vannak, akik nemváltásba fognak. Az ő esetükben hogy is alakul a kockázatok tudomásulvétele? Egy ovis gyereknek egy ügyes pszichomókus sokmindent be tud magyarázni. Főleg ha egyébként gyenge a kötődése a szüleihez. És onnantól kezdve a szülő meg sem próbálhatja észhez téríteni a néhányéves gyerekét, mert az állam elveheti tőle a probálkozása miatt. A szülőnek végig kell néznie, ahogy "szakemberek" bedumálják neki, hogy rossz testbe született, teletömik hormonokkal, és innentől sínen van a folyamat, előbb utóbb megcsonkítja magát. Nyilvánvaló, hogy egy fiúnak a női hormonnal tömése nem fog a normalitás irányába hatni, mikor eleve valószínű, hogy hormonális jellegű az alapprobléma.

Álságos az az érvelés is, hogy a transzokkal jót tesznek azzal, hogy a beteg tudatukhoz próbálják alakítani a testüket: a statisztikák szerint az átalakított transzok körében messze a legmagasabb az öngyilkossági ráta. Annyira, hogy valószínűbbnek tűnik, hogy az átalakításnál még az is humánusabb, ha a ferde hajlamút belekényszerítik a társadalmi szerepébe, és titokban kénytelen kiélni a vágyait. És onnan van visszatérés, ha véletlenül helyreáll a hormonegyensúly. A nemátalakító műtétekből nincs visszatérés.

Ha _valóban_ tudományosan akarnák kutatni a jelenséget, akkor a következő kutatási témákat javasolnám. Ezeken a területeken egyébként vannak is használható eredmények, csak azokat nem polkorrekt publikálni, ezért a legtöbben nem találkoznak velük:

* Hogyan hat a korai kitettség - gyerekkori zaklatás, pornográfia, óvodai, iskolai "érzékenyítő program" stb - a homoszexualitás, illetve transz- terjedésére?
* Miért csökken a férfiak korosztályos átlagos tesztoszteronszintje az utóbbi évtizedekben? Vannak-e elkerülhető környezeti hatások? Van-e összefüggés a hormonszintek és a szexuális eltérések között?

A férfiak átlagos tesztoszteronszint csökkenése jól dokumentált tény: https://www.forbes.com/sites/neilhowe/2017/10/02/youre-not-the-man-your…

(Van-e hasonló hormonszint változás a nők körében - erről eddig nem hallottam, de nem tartom kizártnak.)

A legvalószínűbb, hogy a hormonhatású élelmiszerek, kozmetikumok, a környezet és a média nyomása együttesen okozzák a ferdülést. Itt is megállja a helyét az az érvelés, hogy ha valami futótűzként terjed, akkor annak csakis környezeti hatása lehet. Nem lehet teljesen genetikai elrendeltség a háttérben. Márpedig ha a környezet szerepe lényeges, akkor lehetne tenni ellene. Márpedig a transz-személyek magas öngyilkossági rátája azt mutatja, hogy a valódi segítség az volna, ha meg tudnák akadályozni, hogy erre az útra lépjenek.

A tesztoszteronszint csökkenésnek életmódbeli okai vannak. Nagyon megnőtt a fitoösztrogén terhelés (műanyag csomagoló anyagok, vízháztartásba bekerülő fogamzásgátlók, szójatermékek). Ugyancsak kihatással van a tesztoszteronszintre a környezet is, mivel csökken a férfiak által végzett fizikai munka, nincsenek fizikai konfliktusok, nincs szexuális versengés, ezért nincs is szükség ugyanolyan magas tesztoszteron szintre.
Férfiaknál a tesztoszteronszintnek a serdülőkorban van kiemelt szerepe, mert ez határozza meg a kialakuló nemi jellegek hangsúlyosságát. A nemi identitás ehhez úgy kapcsolódik, hogy a későbbi szexuális viselkedést meghatározza, hogy a serdülőkori élmények miképp kapcsolódnak a nemi éréshez. Ezért kell támogatni, hogy a serdülőkorúak, ésszel védekezve, minél többet dugjanak a másik nemmel.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"a statisztikák szerint az átalakított transzok körében messze a legmagasabb az öngyilkossági ráta"

Más statisztikákat olvastunk. :-)
Az én tudtommal a transzság felé nem engedett, rejtőzködő, egyedül kínlódó, bármilyen transzok (és nembinárisok) között a legnagyobb az arány: >50 % legalább egyszer megkísérli az öngyilkosságot.

Utánuk jönnek a különböző fokban tranzícionált transzok/nembinárisok/interszexek.
Esetükben a fenti érték és a cisz populáció rátája közötti a gyakoriság.
Nem hiszem, hogy bárki is PONTOSAN tudná miért de sok tényező szóba jöhet. Valószínű, hogy a transzfóbia szerepe jelentős. Ahogy a melegeknél a melegfóbia. Egyszerűen sok olyan polgártársunk van aki nem bírja, ha valaki eltér a sztenderdtől. Bármiben. És ezt nem is rejti véka alá sokuk.
Ez a fura nézéstől a megjegyzéseken keresztül a tettlegességig terjedhet. Valószínűleg bármelyik fokozatot szar lehet rendszeresen és visszatérően megtapasztalni.

(Magyarországon a fizikai erőszak felnőttek esetében nem nagyon gyakori de gyerekek, fiatalok esetében nagyon nem ritka, ahogy a fiatalok közötti fizikai tettlegesség egyébként is egyre gyakoribb.
Nálunk a gyilkosság nagyon ritka (úgy általában is), egyes országokban viszont nem: Brazíliába transznak születni hatalmas sz*pás, évente ezreket ölnek meg, ahogy az USÁ-ban is sokat, mindkettőben főleg jellemzőbben a prostituáltakat. És könnyű elprostituálódni ha nem kap valaki munkát az előítéletek miatt.)

Nálunk például a körükben egy nagy stressz faktor: jelenleg nem változtathatnak nevet és hivatalos nemet. Ez biztosan sz*r lehet.
Képzeljük csak el, hogy a külsejüket elkezdik megváltoztatni, hogy a diszfóriájukat csökkentsék és mondjuk ez elég jól is sikerül. De bármikor azonosítani kell magukat vagy mondjuk az SZTK-ban szólítják akkor Bélát mondanak, miközben konkrétan a helyszínen egy akár megszólalásig Bellánat tűnő ember van. Konkrétan minden ilyen esetben el szeretnének süllyedni ha nem nagyon karakánok. Vajon milyen nézéseket kaphatnak naponta többször? Miközben többségüknek a legnagyobb vágya a beolvadás.
Mondhatjuk, hogy maguknak választották. De mégis: van ennek bármi haszna/értelme? Ettől senkinek sem lesz jobb. Sem nekik sem a többségi társadalomnak.

És ha jobban belegondolunk a transzfóbia léte szinte abszurd: a transzoknak a saját testükkel van bajuk. A társadalomra gyakorlatilag minimális a bármilyen előjelű hatásuk. Csak ellenni szeretnének és túlnyomó többségében beolvadni amennyire csak lehet.
De nem hagyjuk nekik.

Szóval részben vagy teljesen tranzícionáltak is jelentősen magasabb stresszben élnek, mint a "normál" populáció, akiknél szintén van egy csomó stresszor, csak kevesebb.

"A nemátalakító műtétekből nincs visszatérés."

A teljes tranzícióból valóban nincs visszatérés.
Itt tényleg jó lenne ha valóban lennének statisztikák.
Amit én tudok: "meggondoltam magam" kimondottan ritka bár valóban előfordul. Ahogy minden alól van kivétel, mindig az arányok az érdekesek.
Hogy a meggondolás esélyét minimalizálják vannak kapuőrök: nálunk úgy tudom két szakvélemény kell. Tudtommal (férfi->nő esetben) egy urológiai és egy klinikai szakpszichológiai (tehát nem "himi-humi" pszichológusi).

Az igazán visszacsinálhatatlan beavatkozás nyilván a kasztrálás és a nagy műtét. Utóbbi amikor neovaginát képeznek nekik de sokat nem tudják, hogy idáig tudtommal nagyon sokan nem is mennek/jutnak el.
A társadalom sokszor nem is tudja, hogy ez a transz téma maga is valamilyen szinten egy spektrum.
Vagy azért nem mennek el a nagy műtétig, mert egyszerűen nem akarnak: egy részüknek elegendő a részleges átalakulás (megjelenés, cici, hormonterápia, társadalmi szerep).
Mások nem mernek egy ilyen jelentős beavatkozásba belemenni mert a szövődményeknek ilyen esetben azért van kockázata. Ahogy minden műtétnél.
Megint másoknak pedig egyszerűen nincs rá pénze. A TB csak egy nagyon-nagyon-nagyon szűk rétegnek fizeti a műtéteket.
A többség műtéte saját zsebből megy. Nem tudom biztosan de asszem nálunk valami 300-500 ezer a tarifa. Ha valaki megnézi a társadalom jövedelemeloszlását akkor láthatja, hogy sok embernek ez sem kis pénz. Szerbiában valami 3 millióról beszélünk, az USÁ-ban meg valami 9-10. De pontosan ezeket nem vágom, kb. nagyságrendileg ilyesmiről van szó.
Sokmindenkinek ez konkrétan elérhetetlen akkor is ha adott esetben szeretné.

Szóval ez a teljes visszafordíthatatlanság valóban fennáll de nem feltétlenül eszik ennyire forrón a kását.

De mondom, ismereteim szerint a visszafordulók aránya szinte elenyésző. Aki belevág az azért tisztában van az irreverzibilis dolgokkal, nyilván a túlnyomó többség jól meg is rágja magában.

"Kutatások szükségessége"
Egyetértünk

(Kis ismeretterjesztés: fentebb is és szinte mindig a férfi->nő irány kerül szóba viszont a fordítottja is létezik. A valójában társadalmi szinten nagyon kis létszámú TQI* csoporton belül az ő irányuk sem egyedi, valószínűleg a társadalmi arányoknak megfelelő. De erről végképp nemigen van statisztika, legfeljebb a BM-ben vagy a szakpszichológusoknál. Csak valamiért róluk nem nagyon szoktak beszélni.)

A probléma ott kezdődik, hogy a traszszexualitás egy rendellenesség. Hogy most ez szaporodásbiológiai, genetikai, vagy pszichés abba ne menjünk bele. Eleve eltérőek az okai, hogy miért akar egy férfi és egy nő nemet váltani.
Mint ilyen rendellenesség rendkívül ritka az átlagos előfordulása 1-8 fő tízezerre vetítve. Ennél az összes testi fogyatékosság nagyságrenddel magasabb számban van jelen a társadalomban.
Hogy miért lett ennyire divat? Ennek az oka a társadalmi nyomás és a felnövő generációk pszichés terhelhetőségének a csökkenése. Egy információs társadalom előtti szocializációban az átlag ember a szűk környezetével volt kapcsolatban, ennek megfelelően ezen környezetben volt versenyben. A szűk társadalmi minta miatt viszonylag könnyű volt valamilyen területen kiemelkedni és ezáltal sikereket elérni. Ezzel szemben a mai társadalomban, több milliárd emberrel kell versenyeznie a személynek és ha átlagos, vagy átlag alatti a képessége, akkor nem fog kiemelkedni. Ezt a kudarcélményt csökkentendő a személy megpróbálja átpozicionálni egy olyan csoportba, ahol kisebb a kompetencia, és kiemelkedhet. Így lesz a kiégett férfi sportolóból, sikeres női sportoló, a balfasz szűz kóder fickóból, celeb kóderpina.
Itt a komolyabb probléma, hogy társadalmilag támogatottsága ennek a viselkedésnek. Hiányzik ezeknek az embereknek a betegként történő kezelése. Nincs megfelelően felmérve a szenvedő alany megfelelően pszichés és egyéb téren. Hiányzik a eltérítés. A nemi identitászavarosok 10-25%-ánál más típusú mentális betegségek is fennállnak és ezen primer betegségek kezelésével megszűnnek a transzszexuális tünetegyüttes is. A férfi->nő transszexuálisok 50-70%-a igen komoly mentális, szexuális fejlődési zavarban szenved, kimagasló közöttük a szexuális opportunizmus. Hiányzik ezen kóros állapot stigmatizálása, ezáltal a szexuális ragadozóknak is népszerűvé teszi ezen viselkedést. Vicces, de Amerikában jó 10 évvel ezelőtt az Asperger szindrómásokkal beleestek ebbe a csapdába és jó 10 év kellett mire rájöttek, hogy nem szabad enyhíteni az ilyen "betegségben szenvedő" bűnelkövetők büntetési tételeit.
Összefoglalva, a transzgender jelenség rendkívül veszélyes, mert társadalmilag elfogadott lehetőséget biztosít szexuális ragadozók társadalmi elfogadására, kiszolgáltatva a társadalom védtelenebb csoportjait.
A társadalmi felelősség megkívánja, hogy egy óvoda ne alkalmazzon egy nőnek öltözött férfi pedofilt, egy lolitakomplexuszusos perverz ne mehessen be nőnek álcázva női WC-kbe, és egy homoszexuális szexuális ragadozó nem élhesse ki beteges hajlamait szórakozó tinédzsereken.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Elméletileg, ezek mind léteznek. pl. oka van, hogy elvétve találsz óvóbácsit.
A probléma, hogy a beteges transzszexuálisok ezeket a szabályokat próbálják fellazítani a férfi-nő közötti különbségek elmosásával.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Valoszinuleg az, hogy egy egeszseges ferfi igen kis szazalekban akarhat ovodapedagugus lenni, es Fannikat nem biztosan szeretne imadattal kivenni az agyabol amikor bepisil es mondjuk dajka vagy pedasszisztens hianyaban megurdetni es atoltoztetni. Persze mindenki magabol indul ki, de nekem eszem agaban sem volt babazni sosem, nemhogy felnottkent. Ha van komoly szures, annak talan ilyesmi az oka, es ha ilyesmi akkor en helyeslem.

Ha valaki atmegy a szuron az viszont ok.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Errol nekem van tapasztalatom.

Az en idomben egyetlen egy lany sem volt alkalmas mernoknek a szakon (mernok informatikus), mondom ezt ugy hogy mindet ismertem es segitettem nekik.

Ma azt mondom kb. a lanyok negyede, harmada alkalmas ra (a felvettek kozul), tehat nagyon sokat javult a helyzet. Ugyanugy az angolul beszelo kulfoldi hallgatok is sokat javultak, akiknek kb. a fele erti, amit csinal. Igaz most ugy nez ki mashonnan jonnek (Foleg Del-Amerikabol. Azelott Afrikabol es arab orszagokbol jovok sokszor meg beszelni is alig tudtak angolul, a tobbirol ne is beszeljunk.. Mondjuk a koreaiak akkor is jok voltak.)

En annyit tudok mondani, hogy

-anyam elektrolakatos volt egesz eleteben.
-felesegem mernok, az elmult 22 evben muszaki teruleten dolgozott, jelenleg az oktatasban tevelyeg.
-anyosom kivalo szamszaki es penzugyi szakember.
-a lanyom mar most a fizika irant erdeklodik, marmint a “csoda” resze irant.

A nagyobb lere eresztett mintavetem valamivel kedvezotlenebb, de a te aranyodnal megis nagyobb, szemre kozel 50%-a a vegzetteknek lany es szerintem nagyobb aranyban vannak kozottuk kulfoldiek mint fiuk kozott. Ezek legtobbszor neger lanyok, nalunknal elmaradottabb orszagokbol.

Ha valaki tud mervado statisztikat, johetne!

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Én nem azt mondom, hogy hányan végezték el, hanem hogy hányan alkalmasak mérnöknek. Egy rakás embert átengedek, akiről jól tudom, hogy sosem lesz (vagy sosem lesz jó) mérnök az életben. Ezek ugyanúgy kapnak diplomát, csak később valószínűleg nem mérnöki tevékenységet fognak végezni. Az hogy nem lehet szigorítani az értékelésen és egyre könnyebb elvégezni az egyetemet, sajnos nem segít a diploma megítélésén sem. Valósággal versengenek a tanszékek azért, hogy válassza a diák az adott szakirányt és mint tudjuk a komoly számonkérés nem vonzza a hallgatókat. Ugyanígy egy időben ki volt adva, hogy külföldi hallgatót nem szabad megbuktatni. Ha megbuktattad, akkor erősen indokolnod kellett felfele.. A lányokkal való kivételezésről ne is beszéljünk, néhány éve még kisírták a jegyet. Volt olyan lány, aki sosem járt be órára (állítólag dolgozott). A ZH-t elrontotta és jelentkezett szóban javítani (ilyen lehetőséget nem is hirdettünk, fiúk sosem csináltak ilyet, de több lány megkeresés is volt). Minél többet kérdeztem, annál jobban elásta magát a hallgató, gyakorlatilag semmit sem tudott, el sem olvasta az anyagot. Aztán a tárgy tanára mondta nekem, hogy ne kérdezzek többet, mert láthatóan nem tudja. Mondom innen akkor átadom a (már síró) lányt és kimentem. Át lett engedve..
Volt olyan lány, akitől megkérdezte a tanár, hogy egyáltalán miért jött mérnöki szakra, ha nem érdekli? Mondták nekem, hogy volt olyan lány, aki láthatóan másképp gondolta elintézni és úgy öltözött, mint egy k*rva mikor a külön időpontra bement a tanárhoz és megkérdezte "hogyan tudnánk elintézni a jegyet?" A "szóbeli számonkérés" válasz láthatóan nem tetszett neki.

Ocska es *dobbenetesen ostoba* tereles. A gyerekemet szuletese ota en furdetem, de ez kicsit sem olyan, mint masok 20-30 gyereket tisztaba tenni napkozben 8 oraban. De amugy tolem ugy babazol reggeltol estig jo sok babaval, ahogyan akarsz - ha ilyesmi megnyugtatasra vagytal. Hajra!

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Látom, nagyon otthon vagy a témában. Azt ugyan úgy látszik, nem tudod, hogy óvodába csak szobatiszta gyereket vesznek fel, de sebaj. Vélhetően az előszűrésről is legalább ennyire jók az ismereteid. Ma nem óvodapedagógusi munkakörbe a „hatalmas megbecsülés” és „irgalmatlanul jó fizetések” okán kb. egy erkölcsi bizonyítvány elég, és az óvodai dolgozók úgy 80%-át nem óvodapedagógusok adják.

Az alap felvetésedről pedig annyit, hogy azért nincsenek óvóbácsik, mert pl. amíg az óvodapedagógus nem lett kizárólag felsőoktatásbeli képzés, addig az ilyen szakközépiskolákat óvónőképzőnek hívták. Hány olyan egészséges 14 (ma 18) éves fiút ismersz, aki szeretne óvónő lenni, és ezért még azt is vállalja, hogy a társadalom 80-90 százaléka – az osztálytársaival és vélhetően veled az élen – teljes megvetéssel néz rá, mert csak egy beteg perverz lehet?! Szóval érdemes lenne ezeken a dolgokon elgondolkodni – többek között erről szól(na, ha lenne) a genderszak, nem arról, hogy szórakozásból (és anyagi érdekből) műtsünk lányokat fiúkká és viszont.

Mar nem elvaras a szobatisztasag, kb ket eve. Sebaj. Az ovodai dolgozok 80%-a rizsa, jo nagy rizsa. Kiveve ha beleszamoljuk a takaritonot, a konyhas nenit meg a gondnokot. Terelesnek amugy tok jo volt.

Amugy mi a gond? Hogy szures van? Az engem megnyugtatando van... Az, hogy ezt el is varom? Az, hogy ha ez zold utat ad akkor nekem is oke? Mi a baj?

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

De, a szobatisztaság elvárás, csak éppen törvényileg nem. Viszont a technikai feltételek sem adottak hozzá, így ha a gyerek nem szobatiszta, akkor általában megtalálják a módját, hogy a gyerek ne menjen óvodába. Ha a szülő nem akarja odavinni, az az egyszerűbb, de az óvoda is megoldja, ha akarja.

"Az ovodai dolgozok 80%-a rizsa, jo nagy rizsa. Kiveve ha beleszamoljuk a takaritonot, a konyhas nenit meg a gondnokot"
Miért? Ők nem találkoznak a gyerekekkel?

Még egyszer: a szűrés, amiről szó van, az óvodapedagógusi képzés megkezdésének feltétele, semmi köze más munkakörökhöz.

Teljesen más a saját gyerekemet pelenkázni, mint másét. Ezzel együtt csak akkor csinálom meg, ha anya nincs kéznél, mert nálunk elnyomó patriarkátus van :-)

Oviban szobatiszták a gyerekek - elvileg - de azért a biztonság kedvéért kell vinni pótbugyit és néha szükség is van rá.

Ha a fele igaz is nagyon durva, de ettől még nem önmagában a "genderszak" a probléma. Fontos kérdésekkel is foglalkozik, ami "hagyományos" embereket is érint. A probléma sokkal inkább az, hogy az amerikai szélsőbal rátelepedett a kérdésre. A demokratáknak elemi érdekük, hogy a kisebbségek rájuk szavazzanak, bennük lássák a megmentőt, márpedig megmenteni valakit csak veszélytől lehet, így veszélyt kell kreálni. Folyamatosan tolni kell a cikkeket, felméréseket a nők, melegek, transzok, feketék, latinok elnyomásáról, az sem baj, ha kreált vagy szándékosan félreértelmezett statisztikákra alapozva. Aki pedig ezeket kritizálja, az bele is sétált a csapdába, ő lett a rasszista/homofób/akármi ellenség, akitől megvédenek, csak jó helyre húzd az x-et.

Ez ugyan az a taktika, amit Orbán is tol a Soros-migráns propagandával, annyi a különbség, hogy a cukis, befogadós mázzal leöntött szélsőbalos propaganda első ránézésre csupa jó dolgot akar elérni, ezért aki bekapja a horgot ettől még morálisan felsőbbrendűnek is érezheti magát.

" márpedig megmenteni valakit csak veszélytől lehet, így veszélyt kell kreálni. Folyamatosan tolni kell a cikkeket, felméréseket [...] az sem baj, ha kreált vagy szándékosan félreértelmezett statisztikákra alapozva. "
Hát ez így a szélsőjobbra is igaz :)
A probléma nem a jobb-balban van, hanem a szélsőben.

Szerintem nincs ott az a különbség, amit te odatettél.
Ránézésre ő is csupa jó dolgot akar elérni, ezért aki bekapja a horgot ettől még morálisan felsőbbrendűnek is érezheti magát. Megvédeni Magyarországot, a családokat, a kereszténységet... van-e ennél felsőbbrendűbb dolog? :)

Azért azzal mindenkinek illene tisztában lenni, hogy az orbáni soros propaganda szükségessége mögött egy multinacionális nemzetek feletti hatalom áll, k*rván-k*rvasok pénzzel és globális gyarmatosítási szándékokkal. Amelyek befolyásolni igyekeznek minden szavazót a céljaik érdekében. - (Félelmetes, hogy sok pénzzel milyen sikeresen történik mindez.) - A cél pedig a pénzeik értékesülése előtt minden (nemzeti és nem nemzeti,) korlátot lebontani a világon. Sajnos az emberek saját egzisztenciájuk, pénzszerzéseik érdekében hihetetlen mértékben befolyásolhatók, azaz,(és!) nem látnak tovább az orruknál. Elég nekik korrupciót, tolvajt kiáltani, és máris kész a regnáló kormány ellen a lincshangulat. Erre a jelenségre az elmúlt években "sorosék" sok ország nemzeti kormányának megdöntését építették fel. És ahol eddig sikerült, nem jött a beigért korrupciómentes általános jólét, még a mai napig sem, csak a káosz és a zűrzavar. (Mire kiderül a nemzetiekkel elégedetlenkedők számára, hogy mennyire elk*rták a választásukat, addigra már régen széthordták alóluk az országot. És láthatóan ez vár ránk is, ha nem tudunk elég sokan okosan dönteni.)

Azért, van egy árnyalatnyi különbség, hogy egy helyi nacsalnik, vagy egy kontinenssel odébb élő ember határozza meg, hogy kapsz-e ivóvizet vagy sem. Vagy épp hazai élelmiszert eszel, vagy külföldi állateledelt eszed.
Nem jó ha öcsi, bácsi, haver kapja az ország vagyonát, de az sem mindegy ha utána minden lélegzetvételhez külföldről kell engedélyt kérni.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Mesélj, hogyan oldanád meg hazai, független forrásból az olaj, földgáz, atom kérdést. Meg mesélj a teljes lakossági földgáz és villamos ágazat eladásáról is. Meg mesélj a 2008 január és 2009 január közötti közel kétszeres import gázár emelkedés okairól.
Meg emlékeim szerint az E.On már 2009-ben beszállt volna a paksi bővítésbe.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Valószínűleg sehogy.
De az energiahordozó függőségünket jelentősen lehetne csökkenteni.
Csak néhány példa.

Geotermikus ≈ 200 MW
Termál gáz / Termál metán ≈ 200 MW
Biogáz ≈ 200-500 MW
Vízerőmű ≈ 1000 MW

De ez túl van misztifikálva pl só, tűzkő, gyufa ... stb ezek valaha mind mind stratégiai termékek voltak és megvagyunk.

te pedig meselj a MET kozbeiktatasarol a foldgaz piacon es a fidesz oligarchak az eladasi ar es a piaci ar kozotti res lefolozeserol, amit a lakossag is megkaphatott volna.
meselj a "mocskos" francia sueztol einstandolt pecsi vizkozmurol ahol az ellopas utan szarabb szolgaltatast adtak dragabban a fideszes haverok a pecsieknek.


Lakossági gázár a KSH adatai alapján:
 Év: Gázár/m^3
2006 55 	
2007 76
2008 93 	
2009 107 	
2010 115 	
2011 127 	
2012 136 	
2013 122 	
2014 104 	
2015 101 	
2016 101 	
2017 101 	
2018 101

MET 2007-ben alakult 100% MOL tulajdonnal. Ez 2009-ben változott 50%-ra, 50% a Normeston Ltd. vette át. 2012-ben az utóbbit kivásárolta a RP Explorer Liquid Fund Ltd. 2014-ben az RP Exp. WISD Holdingra változtatta a nevét. Ezután így nézett ki a tulajdonosi szerkezet: 50%-os résztulajdonos a WISD Holding Ltd., 40%-os résztulajdonos a MOL Nyrt./Ticinum Kft. és 10%-os résztulajdonos a MET ManCo AG.
2018-ban a menedzserek kivásárolták a korábbi tulajdonosokat. Lakatos Benjamin a többségi tulajdonos MET Capital Partners AG-n keresztül. Forrás:https://hugas.met.com/hu/tarsasagunkrol
Mint látható a MET megalakulása után a lakossági gázár meredeken ment felfelé, majd a tulajdonoscserék után, szépen rezsicsökkentődött, és 2015 óta stagnál. Akkor most jó vagy rossz nekünk?
Jahm, és ne feledkezzünk meg, hogy kWh-ra vetítve nálunk a legolcsóbb európában a földgáz. (Forrás: https://www.portfolio.hu/vallalatok/tenyleg-olyan-olcsonak-szamit-a-mag…) Gondolom, az EU más területein is a mi oligarcháink szedik a sápot.
Nem lehet, hogy megint az a problémád, hogy azOrbán szedi a sápot és nem az elvtársaid haverjai?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

És még így is sokan tüzelnek jobb esetben fával, rosszabb esetben lignittel vagy/és szeméttel, kegyetlen ami télen van a falukban és a külvárosban. Az emberek egészségét teljesen tönkreteszi a vegyestüzelés. Egyszerűen megfulladnánk az országban, ha feljebb menne a gáz ára..

A helyi diktátornak és kisbarátainak több veszítenivalója van ha elzárják a vízcsapot. Plusz egy külföldi érdekcsoportnak nem biztos, hogy érdeke a te jóléted. Egy diktátornak akkor jó, ha képes kellemes langymeleget előállítani a népének.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Csak egyetérteni tudok. Mondjuk nem tudom, akkor milyen lincshangulat lenne ellene ha kiderülnie, hogy soros 3000 milliárd forintnyi magánnyugdíj megtakarítást csalt ki és lopott el az emberektől. Oh wait...

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"Folyamatosan tolni kell a cikkeket, felméréseket a nők, melegek, transzok, feketék, latinok elnyomásáról, az sem baj, ha kreált vagy szándékosan félreértelmezett statisztikákra alapozva. Aki pedig ezeket kritizálja, az bele is sétált a csapdába, ő lett a rasszista/homofób/akármi ellenség, akitől megvédenek, csak jó helyre húzd az x-et."

Először azt hittem, hogy amerikaiakról írsz, de mire a végére értem, rájöttem, hogy az Index, RTL Klub stb. a téma :D

--
trey @ gépház

Hiába, no, ott voltak az amerikai oslakosok a molekularis biologiaban. Mint a szittya osmagyar oseink a felvezetogyartasban. Ezert nem maradt irasos emlekunk, mert a keresztenyseg felvetelevel eltunt a tudas, ami a laptopok uzemeltetesehez es gyartasahoz kellett. Aztan az evezredek soran elvesztek az adattarolo kristalyok. Valojaban Istvan koronaja is egy hordozhato cluster volt, csak a statuszkepernyoket a tonkremeneteleikkel lecsereltek festett ikonokra...
Oh, wait...
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "