autopalyamatrica.hu

 ( zolti | 2019. március 12., kedd - 21:14 )

Holnap szükségem lesz a szokásos megyei matricáimra, gondoltam megveszem online. Az adatok megadása után ezt látom: 10 000 Ft
+ 560 Ft tranzakciós díj.
Hát majd megveszem a benzinkúton.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az autopályamatrica.hu egy közvetítő, aki pont ugyan annyiért veszi a matricát mint te, a tranzakciós díjakból él.

Nézd meg az útdíjszolgáltató hivatalos oldalán, úgy tudom ott nincs tranzakciós díj. https://ematrica.nemzetiutdij.hu/

+sok

a ~ átverés, mondjuk nem értem az autópálya kezelőnek miért nem volt annyi esze, hogy ők regisztrálják a domaint.

Csak egy jogszabály kéne, hogy ne lehessen e-matricával így kufárkodni.

Piac van.
Ha a webbank szolgáltatásaként vennék pályamatricát (ahogy mobilt is feltölthetek ott), "kényelmi díjnak" nevezik a lehúzást.

"Piac van."

Ettől még lehetne szabályozni.

Az út fenntartója az állam, és biztosít hivatalos csatornát, ahol lehet fizetni. Mi szükség van olyan 3rd party értékesítőre, aki hozzáadott érték nélkül csak a plusz díjért értékesít? Ez olyan, mintha illetéket (régebben: illetékbélyeg), vagy mondjuk gépjármű adót harmadik szereplőn keresztül fizetnél be csak azért, hogy neki (a 3. szereplőnek) legyen haszna.

miert kene? anno altalanosban megvettuk a csokit a sarki boltban, majd felarral eladtuk az osztalyban. mindenki le mehetett volna es ott venni, de nekik megerte a "kenyelmi szolgaltatas" hogy tolunk vette :) mindenki eldontheti hogy hajlando-e ennyit kolteni ra vagy sem. akkor lenne gaz ha ki lenne irva nagy betukkel hogy "csak nalunk lehet venni matricat, ne is keresd mashol", mert az mar fogyaszto megtevesztese vagymi

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Ez is az. Leven a hivatalos oldalon is megveheted online szoval ez nem egyenlo a csokis peldaddal mert ott volt kenyelmi szolgaltatas/hozzaadott ertek. Itt meg semmi nincs...

Honnan tudod, hogy nincs? Ahol en veszem, ott van. Peldaul latom minden auto minden matricajat, ertesitest kapok lejarat elott, stb.

Emlekeztetot beallitani 560 HUF/db -ert? Zsenialis ------> Lehuzas

Amugy meg tranzakcios dijkent emlegetik annak nem sok koze van az altalad emlitetthez.

Nalam nem 560, es nem tranzakcios dijkent van feltuntetve, hanem kenyelmi dijkent. Ugorjunk. Meg mindig nem valaszoltatok arra, hogy miert _ne_ lehetne tovabbertekesiteni egy termeket?

Lehetni lehet csak legyen egyertelmu miert fizetsz. Cigarettat is lehet ertekesiteni megis mindenhol ugyanannyiba kerul.
Ebben a formaban en nem engednem.

A te eseted mas es nem is a fenti szolgaltatonal vagy igy irrelevans.

> Cigarettat is lehet ertekesiteni megis mindenhol ugyanannyiba kerul.

Ezt nem tudtam. Ez Magyarorszag?

> A te eseted mas es nem is a fenti szolgaltatonal vagy igy irrelevans.

Hat oke, de a "tiltsak be" kommentelok ezt fentebb nem igazan vettek figyelembe.

A nemzetiútdíj is küldi az értesítést. Az élesítésről is, meg a lejáratról is.
(Viccesen januárban arról is értesített, hogy arra az időszakra már van érvényes matricám, tényleg akarok-e újat venni. Meg ha jól emlékszem, akkor is figyelmeztetett, amikor egy 10napos országosat akartam venni, mert ugye éves megyeim már volt, ez meg átfedés lenne.)

+1

Ja, meg élelmiszerrel se! Ott az Áfész, vegye meg mindenki ott!

Akinek saját állata van, az se vághassa le, hanem legyen kötelező az állami újraelosztóba adnia. Csak ne vigéckedjenek extraprofitér az emberek!

Hú, szerintem nagyon nem értették meg amit írtam. Kicsit sem vagyok a szabad piac ellen (sőt), de szvsz vannak kivételek. Csak hogy egy példát mondjak: hatósági áras műszaki vizsga. Azt is sikerült megoldani, hogy egy az állam által kötelezően előírt "szolgáltatást" ne lehessen 10 helyen 10 különböző felárral szolgáltatni. Pedig ott valós szolgáltatásról van szó. Más kérdés, hogyha rábeszélnek valami átvizsgálásra, javításra, de ha csak vizsgáztatást kérsz, akkor az mindenhol ugyanannyiba kerül.

"Akinek saját állata van, az se vághassa le, hanem legyen kötelező az állami újraelosztóba adnia."

Csakhogy itt eleve az állam egy szolgáltatásáról van szó. A pályamatrica nem egy piaci termék, hanem az állam -azon belül a közút kezelő?- szolgáltatása, amihez eleve biztosítja a fizetési felületet pl a saját domainjén. Miért ne lehetne ezt leszabályozni, hogy más ne értékesíthesse felárral?

Jó, csak trollkodtam :-).

Én meg ráugrottem :)

Köszi.

sub
--

Mobilparkolás ugyanez. Olcsóbb vasat bedobálni, kész vicc.

Az más, ott érdekük hogy vasat dobálj be, mert az nem nyomon követhető. Mennek is azok a pénzek mindenfele.

+1.. inkább legyen egy lekövethető tranzakció, mint a koszos apró. Ami gondolom egész könnyen eltűnik a megfelelő zsebekbe.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

A 444 max 1 hónapja csinált egy érdekes filmet a mobil parkolásról. A legérdekesebb, h zuglóban sikerült úgy kialakítani, hogy veszteséges. Jó sokat lopnak a spanok. :)

Beállítok egy szervert, ami semmi mást nem csinál, mint szedi a pénzt, és még az is veszteséges :-). Made my day!

Simple-vel azt hiszem 70 forint a kényelmi díj. A franc fog apróval szerencsétlenkedni meg az utcán fel-alá futkosni, amikor telefonnal, alkalmazásból, gpsből kiolvasott kóddal elintézed (és apróval csak fix időre tudsz parkolni, ha lejár, futhatsz vissza).
Topicnyitó: napi 1,3 forintról beszélgetünk. Coinfu.ker :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

70 pénz PER ALKALOM. Ahol 8-18 óra között a fizetős időszak, 3 órára limitálva a max parkolási idő, ott 3x3=9 + még 1x a maradék 1 órára = 4x fizettetik ki az emberrel a tetves geci parkolómaffia csak a "kényelmi" a.j.k.a díjat, a parkolási lopáson felül.
--

Ahol lakom 12 óra a parkolási időszak (8-20), és kb. 500 ft óránként a díj, tehát eleve 6000 ft az alapdíj. Emellett a 280 forintos kényelmi díj eltörpül. Az egyébként eleve sikertelen ember aki minden nap leparkol valahol 6 ezret, szóval valahogy az egész téma indokolatlan.

szerk.: a kényelmi díjat a "másik" maffia rakja el (a simple, tehát gondolom az otp).

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Én simple appba vettem ezeket, ott is 250 HUF a "kényelmi díj" - per megye. :D Parkolásnál is ugyanúgy felszámolja ezt persze :D

70 ft egy parkolas, nem?

Jah, végülis vidám mosolygós szmájli pofával rakja zsebre a havi 40-50 milliót vmelyik csókos patkány, akinek te is milyen vidám szmájlis fejjel öntöd a pénzt a zsebébe. Azt az 50 milliót lophatnád te is, ebbe gondolj bele!
--

Kínomban nevettem. Illetve a pálya matrica esetén van a 250, vissza is néztem direkt.