Megveszi az nginx-et az F5

 ( suckit | 2019. március 12., kedd - 12:26 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

És ki az az f5?
Megint valami mindenhol ismert nagy, csak én nem hallottam soha az életbe?
--
"Sose a gép a hülye."

Hát ha nem hallottál róluk, akkor vsz. nem ebben a szakmában dolgozol. :)

Nem értem miért oltjátok le. Én sem hallottam még erről az F5-ről. Még csak említés szintjén sem. Míg pl. az nginx-ről igen, azt használtam is.

Ez a lmgfy link meg 2019-ben nagyon gáz már. Egyrészt senki nem szedi már elő külön a Google-t, hogy ott a keresőmezőbe beírja amit keres, és még utána gombra kattintgasson, ez utoljára az Internet Explorer 6-os időkben volt menő. Minimum a böngésző címsorát, keresőmezőjét használja, vagy kijelöli a nevet és jobb kattintásos menüből keres rá. A másik, ha már leoltasz valakit, akkor rendes, releváns linket adj.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

+1

-100 :facepalm:

Akkor lehetőleg ököllel.
Sosem értettem ezt a nagyképűséget ami sokakból árad itt (is). Attól még hogy valaki pl nem bajlódik nagy látogatottságú weboldalakkal, még lehet hogy a maga területén jó szaki. Lehet, hogy pl ERP-hez heggeszt modulokat, vagy felügyel többezres gépparkot és hálózatot.

+1
Sot, ha valaki CF -et, vagy Akamai -t hasznal, az is amator.

én sem hallottam még erről a cégről, de egyből rákerestem googleban és elolvastam, hogy mi fán terem. magic!

szerintem inkább a "kiez? miez? én aztán sose hallottam róla!" kommentek ratyik. erre van kitalálva a kereső. mikor valaki így értetlenkedik, arra gondolok, hogy a googleről sem hallott még, ezért szívesen megmutatom a lehetőséget!

oltogatás helyett inkább segítségről van szó. kár, hogy ilyen rosszindulatú vagy :S

Igen.

Igen.

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Nyilvan az altalanos muveltseg resze -ahogy lentebb a Kollegak irjak-, de en sem hallottam rola.
Mehetek is vissza kapalni, akkora szegyen ez.

Nincs ezzel szerintem semmi baj, en is csak azert ismerem valamennyire az LTM-et es az ASM-et, mert dolgoznom kell vele, de ne erezd, erezzetek ugy, hogy lemaradtok valamirol, meglehetosen gyotrelmes hasznalni oket, ha olyan szornyeteg lesz az Nginx-bol, mint amilyen az F5 termekpalettaja ma altalaban, akkor tenyleg nyugodjon bekeben. :)

Én se hallottam róla.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Nem szégyen az, szerintem csak annyit akartunk itt többen jelezni, hogy igen, ez egy elég releváns szereplő a szektorban, uh szoktak róla hallani az emberek, ha te még nem, akkor írd be a gugliba hogy f5, aztán rögtön látod, mi ez.

(Persze a weboldalukat nem néztem meg, szóval nem tudom, hogy kiderül-e róla, hogy tulajdonképp mi a péket árulnak :) )

Soha nem hallottam róla sehol. Igaz, csak hobbiból űzöm ezt a sportot, de tényleg sehol nem találkoztam még vele.

Régi cégnél f5 big-ip load balancerek voltak a datacenterekbe. Mostani cégnél f5 a vpn service. Egyikhez se értek, mind2 helyen csak enduser voltam. De valóban, nem kovács és tsa kft nagyságrendű helyeken használják.
--

viszont nem igazan ertem az felvasarlas okat. ha az f5 olyan jo/nagy ceg akkor nemtud egy nginxhez hasonlo cuccot osszerakni? miert kellett ezt az swt megvenni? vissza akartak szerezni az elvandorolt ugyfeleket? vagy csak uj piacra nyitnak es egy brand jobb kezdes?

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

> viszont nem igazan ertem az felvasarlas okat. ha az f5 olyan jo/nagy ceg akkor nemtud egy nginxhez hasonlo cuccot osszerakni?

egyszerűbb megvenni az olcsóbb/jobb terméket kínáló céget, majd megemelni az árát vagy visszatartani a fejlesztését.

Majd lesz ebből is Mária, izé, PTNGNX.

"És ki az az f5?"

+1

Életemben nem volt még dolgom vele.

--
trey @ gépház

lefogadom TV-t se nézel! elképesztően eredeti vagy! :o

Én tényleg nem nézek TV-t... Sőt újságot sem olvasok. Csak a HUP-ot, ott is csak az Apple fikázós cikket...

:D :D :D :D :D

Sarcasm lvl: Infinity

Kaptak 2012-ben egy Pwnie for Most Epic FAIL díjat:

https://pwnies.com/archive/2012/winners/

Én ott hallottam róluk először, maradandót alkottak!
--
$ grep -c egy$ word.list
100

Nagy hal megeszi a kis halat hogy a piacot továbbra is uralja. A cég vezetés szempontjából sok pezeta, közösségnek egy újabb project amit lehúznak a wcn a profit érdekében. Ha nem így lenne én örülnék neki a legjobban de sajna kevés ellen példa van hosszútávon.

Ettol most elszomorodtam. :(

Eddig nem igazán volt olyan problémakör a praxisomban LB témában (ami nem jelenti, hogy nincs ilyen) amit egy haproxy-val (+ némi LUA scripttel) ne lehetett volna megcsinálni nginx-plus és F5 LTM (+ egy tonna iRule) helyett..., mondjuk 10Gbps-ig egy jó szerverrel, nyilván egy Terabitet tudó F5 Viprion cuccal nem összemérhető.
Ha az F5 egyéb moduljai is bejönnek (APM,ASM,AFM...) más a leányzó fekvése, bár hozzáteszem a haproxy-nak is van enterprise verziója ( WAF támogatással) használjuk is egy-két helyen ahol számít a szupport háttér.

Az F5 egyébként az általam látott legtöbbet tudó ADC ( vagy hívjuk akárminek),de az látszik, hogy az eredeti LTM funkció kivételével a legtöbb modult úgy vásárolták hozzá, és úgy ahogy hozzáfoltozták.

Kedvencem, hogy különböző modulokban ugyanazt az objektumot még egyszer(többször) definiálni kell (pl egy address objektumot), vagy egy AFM rule list nem használható újra az APM-ben ACL-ként. Arról már nem is beszélek, hogy a "copy/clone" vagy "rename" fukció szinte mindenhonnan hiányzik a GUI-ból, tehát ha pl elrontod a nevét valaminek törölheted és veheted fel újra. tmsh-val persze lehet varázsolni.
Amikor pedig rájössz hogy routing domain-ok használatánál mely funkciók nem, vagy nem úgy működnek ahogy te azt elképzeled....

Előbb a Mellanox, most meg az nginx...
--

rip

Nnahh, akkor ki is merítettük a "nem hallottunk még róluk semmit sem" fogalmát :D :D :D