This page can't load Google Maps correctly.

Nem tudom, mennyire volt jó ötlet Google részéről átvariálni az évtizede működő rendszert a Google Térkép beágyazásnál, de nem sikerült jól. Gyakorlatilag 10-ből 9 esetben ahogy böngészek különböző weboldalakat, a beágyazott Google Térkép nem jelenik meg jól, helyette hibaüzenet:

This page can't load Google Maps correctly.

A terképen pedig "for development purposes only". De amúgy ezt leszámítva a térkép megjelenik helyesen, csak elég csúnya így. Szóval nem tudom, mi értelme van, így is lekéri a térképet és megjeleníti, csak ott van a szöveg rajta. Valamint másképp kellett volna, mert így sikerült több millió weboldal tulajdonost megszívatni. Meg ugye van olyan weboldal is, ahol több ezer beágyazott térkép van, na azokat mind módosítani kéne. Pedig szerintem Google jól jár vele, hogy sok millió honlapba ott van beágyazva a szolgáltatása, onnan mutatnak linkek a Google céges oldalakra, az meg már maga a Google kereső, szóval elég nagy ingyen reklám ez.

Ahogy látom, átlag felhasználó nem is fogja tudni ezt megoldani segítség nélkül: https://churchthemes.com/page-didnt-load-google-maps-correctly/

Frissítés: legegyszerűbb megoldásnak tűnik lecserélni a beágyazott térképeket: https://www.openstreetmap.org/

Hozzászólások

Nekem nem gond, legalább újra felkeresnek a régi ügyfelek!   $-)   :-D

Ez már tavaly nyári sztori. A Google sok hónappal előtte közölte mindenkivel, hogy API kulcs + bekapcsolt számlázás nélkül nem fognak működni a térképek.

Monetizalas folyamataba lepett. Megfeleloen elterjed es beepult a koztudatba most mar lehet szuretelni. Klasszik.
Ahogy az is, hogy adnak egy ingyenes keretet, amire irjak is, hogy atmenetileg van, majd ha megfelelo mennyisegben adaptaltak a "hibat" akkor ez el fog tunni.
Szerintem.

Még a menetrendek.hu-n sem működik jól...