Zsarolási kísérlet

 ( fejesjoco | 2019. február 20., szerda - 23:04 )

Nagyon megható szöveg... Az érdekesség az, hogy az email tárgyában egy ősrégi jelszavam szerepel.

I am aware ******** is your passphrases. Lets get right to point. No one has compensated me to check you. You do not know me and you are most likely wondering why you're getting this e-mail?

in fact, i actually placed a software on the xxx streaming (adult porn) web site and you know what, you visited this site to experience fun (you know what i mean). When you were watching video clips, your internet browser initiated working as a Remote control Desktop having a key logger which provided me accessibility to your display and webcam. Right after that, my software program obtained all of your contacts from your Messenger, FB, as well as emailaccount. Next i created a double video. First part displays the video you were watching (you've got a fine taste lol), and second part shows the recording of your webcam, yeah it is you.

You will have 2 possibilities. Shall we understand each of these possibilities in particulars:

1st option is to skip this email. in this situation, i am going to send out your video recording to all of your contacts and also just consider about the shame yo u will see. Moreover if you are in an affair, just how it will affect?

Second option is to compensate me $876. Lets refer to it as a donation. in such a case, i most certainly will without delay erase your video. You will keep going on everyday life like this never happened and you are never going to hear back again from me.

You will make the payment by Bi‌tco‌in (if you do not know this, search for 'how to buy b‌itcoi‌n' in Google).

B‌T‌C‌ ad‌dre‌ss to send to: 1AVSEj****************89Hvgb

[case SeNSiTiVe copy and paste it]

Should you are thinking about going to the police, okay, this email message cannot be traced back to me. I have dealt with my steps. i am not attempting to ask you for money a whole lot, i only want to be compensated. 48 hours if i do not get the ‌bi‌tco‌in‌, i will certainly send out your video to all of your contacts including membe rs of your family, colleagues, and so on. However, if i do get paid, i'll destroy the recording immediately. If you want to have proof, reply Yeah! then i will certainly send your video recording to your 12 friends. This is a nonnegotiable offer, so do not waste my personal time & yours by responding to this email message.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

es ha meg igaz is lenne, milyen hokizos videod erne meg pont ennyi usdt?

"es ha meg igaz is lenne, milyen hokizos videod erne meg pont ennyi usdt?"

(ezen felröhögtem)

Amennyiben mégis értékes a hokishow, érdemes megkeresni pár nagynevű szakértőt, hátha fizetnek ők előbb neked (KOVI rulez).

"Mert értek a kutyákhoz."

Képzeljük el, amikor Rocco kap egy ilyen levelet. :)

ilyet kb. másfél éve kaptam legelőször. vélhetően hatékony az ellen, aki felismeri a jelszavát, viszont nem elég képzett it téren.

old
mármint ezt írd vissza neki, ez már lejárt lemez

Mas... khm... a csalant? :)

De ezek kamu címekről jönnek, nem levelezni akarnak.
Legalábbis az enyimek.

Írd meg neki, hogy ezek egyébként is publikus videók. :) Amúgy ezen jót vigyorogtam, egy faszi válaszolgatott a spamre kíváncsiságból: https://www.youtube.com/watch?v=_QdPW8JrYzQ

Én is kaptam ilyet, a SPAM-ben landolt és véletlenül szúrtam ki.
Írd vissza, hogy Nigéria hercege vagy és szívesen fizetnél neki sokkal több pénzt is, ha előtte átutal neked egy kis összeget, hogy feloldhasd a milliókkal tömött, de befagyasztott számládat!

Minek vesztegesse a sajat idejet?
Pont erre van kitalalva --> https://www.rescam.org/
szerk: Perpill epp nem megy mert keszul a v2
--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

ez yó!
sub
--

Szinte minden másnap kapok egy ilyet kb. október óta. A jelszavam még sosem stimmelt, valami random string volt.
De munkahelyi címre is kaptam már.

Mondjuk nem vagyok facebookon, nincs messengerem, nincs kamerám, és nem is tudott volna mit levideózni a gép előtt, de azért szép próbálkozás. :)

meglepődnél hány középkorú v. idősebb IT-analfabétát be lehet ezzel szivatni, és inkább fizetnek csak ne derüljön ki
--

Az én jelszavam stimmelt a Linkedin-es leakből van. :D

Több száz milliós jelszó szivárgások voltak az utóbbi években, abból dolgoznak.

Nézz körül itt: https://haveibeenpwned.com/

--
https://iotguru.live

Ismerem, nem voltam meglepődve magán a tényen, hogy kikerült a jelszó, viszont azon igen, hogy erre használják fel.

Miért pont erre ne használnák fel? :)

--
https://iotguru.live

Nekem kettő ilyesmi érkezett tegnap, ugyanarra a hipertitkos email címemre, ami évek óta kint ücsörög a weblapomon. Jelszó helyett most az volt a figura, hogy "feltörte" az emailemet és a Facebookomat, és ezt azzal bizonyítja, (?) hogy a saját címemről küldi a levelet, de semmiféle személyes infót nem tartalmazott a szöveg. (Ööö... tehát ismeri a "from" headert a hekker.) Viszont elégedetten láttam, hogy tőlem már 1000 dollárt szeretne.

Kíváncsian várom, mi történik majd a következő napokban. :)

"Tudod hogy Szent Alajos sírva fakad, ha te magadhoz nyúlsz.?"

/Federico Fellini - Amarcord/

--
God bless you, Captain Hindsight..

Kaptam már én is ilyeneket... A jelszó amit benne ír, valóban volt jelszavam régen, vagy 15 éve, de nem is ez a hihetetlen.

Hanem hogy egy olyan email címre kapom (a céges), ami akkor még hírből, csírájából sem létezett. Inkább az a wow, hogy rendelkezésre áll olyan AI, vagy annyi információ, hogy össze tudják kapcsolni, hogy az az akkori account/email cím/login név az most ehhez az emberhez tartozik a mostani email címmel.
--
"Sose a gép a hülye."

na, ez mondjuk így már érdekesebb :) sehol sem használod a két címed esetleg összekötve vagy egymáshoz rendelve? wordpress.com, gravatar, github, gitlab.com stb.? ez az első ötletem, hogy talán így szerezhettek tudomást a "kapcsolatról".

Nem tudok róla... Mondom, akkor ez még hírből sem létezett. Anno myvip vagy valami hülye képeslapküldő, ki tudja, valaminek a jelszavát egy mostani (pár éves) email címmel.
--
"Sose a gép a hülye."

Írd meg neki, hogy ezt a jelszót már nem használod és az új jelszavad pedig password123 ! :)

Tiszta Black Mirror :D

https://en.wikipedia.org/wiki/Shut_Up_and_Dance_(Black_Mirror)