Egy értelmes TV műsor - Cápák Között

Nincs TV-m, nem is szoktam TV műsorokat nézni, de most kijött egy értelmes műsor: Cápák Között - RTL Klub. Online is nézhető.

Van értelme, és még szórakoztató is. Befektetőt kereső emberek adják elő az ötleteiket magyar milliárdosoknak, akik vagy adnak az ötletre pénzt, vagy nem.

Zsűritagok (azt hiszem ők adják konkrétan a pénzt):
Apró Anna - A Cor-a Zrt. egyik tulajdonosa, 2016 óta egy kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó Oxo csapat egyetlen női tagja. amelynek portfóliója jelenleg 25 aktív befektetésből áll.
Balogh Levente - A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke.
Balogh Péter - Budapesti fókuszú angyalbefektető csapat, a Baconsult Kft. tulajdonosa, vezetője, 24 befektetéssel, Nav N Go Kft., NNG Ltd. korábbi vezérigazgatója.
Fehér Gyula - Ustream alapítója.
Moldován András - Jack’s Burger, Animalsoft Kft.

Első adásban volt technológiai projekt is (egy mobilalkalmazás, gyermekorvos kereső), kapott is 10 millió forintot (ja bocs, ez már spoiler).

Mondjuk kíváncsi leszek, hogy az adások után néhány hónappal tényleg megkapják-e a pénzt ezek a projektek.

Merthogy azonnal eszembe jutott, hogy volt már egy hasonló műsor pont az RTL Klubon, bár az nem ma volt, és végül ez történt:
https://24.hu/belfold/2008/01/23/raszedtek_ecopoly_versenyzoit/

A 2006 tavaszán az RTL Klubon futó Ecopoly című műsor nyolc adást élt meg. A műsor két alappillére a jelentkező vállalkozók és a neves személyiségekből álló zsűri volt ... Az Ecopolyba olyan kezdő üzletembereket vártak, akik valamiféle újszerű ötlettel, elgondolással, termékkel, innovációval rendelkeznek, anyagi fedezetnek azonban híján vannak.

De talán most színvonalasabb a zsűri és jobban fog sikerülni...

Hozzászólások

Ha erdekel ilyesmi musor kulfoldiul, akkor sok orszagban fut Dragons' Den vagy Shark Tank neven. Az rtl klubosat nem lattam, hogy licencelik ezeket vagy siman csak koppintjak :)

Telibe license, a Shark Tank zenéjét is használják benne, a formátum is totál ugyan az (bár abban az amerikai nem sokat módosított a többihez képest).

Egyébként vártam, érdekelt, megnéztem, kellemesen csalódtam, azt hittem jobban rámennek a vágásnál a drámára, de nem, tartalmas lett és oktató anyagnak is kifejezetten jó. Nézőszámra kíváncsi leszek, szerintem nem lesz olyan nézett ebben a formában, de remélem tévedek.

Kérdés: Itt most ténylegesen értékelhető ötletek között válogathat a zsűri, hogy melyiket szponzorálja majd meg?
Vagy ez is a szartéelklubbos tehetségtelenségkutató műsorok mintájára működik, ahol nem az a néhány tehetség a lényeg, akik tényleg tudnak valamit és majd bejutnak a döntőbe, hanem az a többtucat önmagát leégető hülye, akiket a zsűri tagjai szénné-szarrá-rommáaláznak és mocsokba tipornak a selejtezőkben, mert a proli azt szereti?

Röviden: az 5 figura akit beültettek "zsűrinek" nem abból él, hogy TV-ben zsűrizik, eléjük nem rakhat az RTL bóvlit, mert elmennek, van jobb dolguk is. A tehetségkutatókban vagy olyanok vannak, akik amúgyis TV-ben ülnének, vagy olyanok, akik amúgyis valahol szerepelnének.

Bővebben: ha követik az első adást, és a külföldi példákat, adásonként 4-5 project lesz (fontos, volt kész működő cég is, nem csak ötlet), ezekből adásonként mondjuk lesz 1, ami érdekes-kínos-tanulságos-véleményes, a többi sima liba, átlagos üzlet. Kb. ez volt az első adás is, a legelső jó ötlet, csak nincs kész a cég üzletileg, a második kb. pont ami ide való, a harmadik egy szívhezszóló történet, a negyedik egy véleményes, hogy jó ötlet vagy teljes hülyeség. Nem röhögjünk-Róka-és-Gaben-új-üzletén.

Első részt meg néztem, tetszett :)
Köszi az ajánlást, követni fogom.