Felhasználói profilkezelő keresése

 ( lpeczi | 2019. február 7., csütörtök - 14:17 )

Sziasztok,

Felhasználói profilok kezelésére keresek megoldást, fizikai kliensekre, ami túlmutat a roaming profile lehetőségein.
Amiket ezidáig találtam:
- Microsoft User Profile Disk
- Vmware Horizon
- AppSense DesktopNow
- FSLogix Profile Containers
- Liquidware Profileunity

A cél, hogy a felhasználók a saját munkakörnyezetüket, fájljaikat tudják használni ha másik gépen jelentkeznek be. Felhasználónként ~20GB lenne a max. profile méret.
Opcionális igény, hogy a felhasználóhoz hozzárendelhető legyen egy központi profile (az előre elkészített profile-okból választva), ami a munkakörnyezet alapbeállításait tartalmazza és ez később akár frissíthető is legyen. (Ez nekem egyenlőre nem tűnik reálisnak, de valaki hallott már ilyenről ;)

Ismertek-e a fentieken kívül más hasonló alkalmazást, illetve melyiket érdemes jobban megnézni használhatóság, ár/érték arány szempontjából?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

VDI nem opció?
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Most nem, mert a használt Adobe, Autodesk, Avid, stb. programokhoz az kevés.

A klasszik home-drive - majd oda folder redirection - es roaming profile kombo biztos nem felelne meg?

Amugy a VMware UEM-je szerintem eleg jo (mondjuk mi virtual desktopoknal hasznaljuk). Definialni tudod alkalmazasonkent egy ini fajlba, hogy pontosan mit szeretnel elmenteni. A legtobb alkalmazashoz talalhato template is. A userek beallitasait .zip fajlokba menti le egy fajlszerverre, majd onnan tolti be. Illetve van lehetoseg akkor betolteni a .zip fajlt amikor az alkalmazast magat inditod, igy a logonnal gyorsabb.
Van profile reset self service lehetosege is, ahol akar egyesevel (alkalmazasonkent) is tudja a userunk a .zip fajljait törölni.
Es a bejelentkezesnel gyorsan ratolti a registryket, fajlokat, stb, illetve eleg sok plusz funkciot nyujt. Az ararol nem tudok nyilatkozni, mert a licenszunk tartalmazta anno.

A "beépített" megoldással az a gond, hogy a tervezett 20GB-os profile méretnél már lassú login/logoff lenne és ez még sok profile sérüléssel is járhat.

A VMWare UEM úgy nézem a Horizon valamely verziójának (standard, pro, enterprise, stb.) része és megy fizikai gépekkel is. Akkor majd keresek valaki forgalmazót, hogy mutassa/árazza be. Köszönöm.