itt az ideje a váltásnak

Gmail dobott egy ilyet:

"A rendszer biztonsága érdekében a Google ideiglenesen letiltotta az Ön fiókját. Ilyesmi főleg akkor történik, ha fiókjában szokatlanul aktív tevékenységet észlelünk. A hozzáférés visszaállítása általában 1 óráig tart. Ritkán előfordulhat, hogy csak 24 óra alatt sikerül visszaállítani a hozzáférést.
Elnézést kérünk a kellemetlenségekért.
A probléma néhány lehetséges oka:
Nagy mennyiségű üzenet fogadása, törlése vagy letöltése a POP vagy IMAP protokollon keresztül rövid idő alatt.
Nagy mennyiségű üzenet küldése túl sok címzettnek.
Bejelentkezés a Gmailbe vagy a Gmail szinkronizálása túl sok számítógépen, ügyfélprogramban vagy mobileszközön.
Böngészőspecifikus problémák. Ha a böngésző újra és újra betölti az oldalt, az valószínűleg a böngésző hibája, ezért előfordulhat, hogyki kell ürítenie a gyorsítótárat, és törölnie kell a cookie-kat.
Hozzáférés biztosítása fájlmegosztáshoz, fájltároló szoftverhez, levelezéselemző szolgáltatáshoz, böngészőbővítményekhez és harmadik féltől származó, a Gmail-fiókba automatikusan bejelentkező szoftverhez."

Hozzászólások

Nos, párom kapott csomó fotót több e-mail-ben. Több megás képek darabonként. Ezeket töltögettem le neki szép sorban.
A jelenség ami történt még sosem történt meg velem eddig, pedig előbbi tevékenységet már évek óta nyomom.

Tudom, hogy a képek átvitelére nem az e-mail a legalkalmasabb eszkőz, de még mindig az egyik legegyszerűbb, főleg laikusok részére, akik nem akarnak/tudnak felhőbe rakni semmit. És mint mondottam: még sosem csinált ilyen a Google.

Amióta design-t váltottak rohadt lassú is lett, szerintem kb. azóta állíthattak a rendszeren, hogy védje "magát" és ne engem.
A hibaüzenet egyébként viccnek is rossz.

--
robyboy

> meg akar védeni

Mitől? A semmitől? Amikor még használtam, volt hogy bejelentkeztem egy másik böngészőből, mint amiből szoktam és máris levelet kaptam, hogy "szoktalan tevékenység, mert valaki bejelentkezett a fiókjába". Baromi ügyes. Mert ha tényleg megtörte valaki és épp a leveleimet nézi, akkor nem az a legelső, hogy ezt kitörli...

Ami azt illeti, erre volt precedens azután is, hogy átváltottam Protonmailre, de be kellett loggolni gmail-re valamit megnézni a régi levelek között; pl. pár hete is volt ilyen. Kétfaktoros authentikációt nem kapcsoltam be, az tény, tkp. nem is tudom, hogy mit találtak ki oda. De anno nagyon el akarta tarhálni a mobilszámomat, sőt most már nem is lehet gmail-t reggelni mobilszám nélkül. Ami egy dolog, de mivel most már youtube accountot sem lehet gmail account nélkül regisztrálni, így ha szeretnél tecső accountot, akkor meg kell adnod a telefonodat a kuglinak.

Hmm. Nekem 12 éve van Gmail fiókom, aktívan használom, de ilyen még sosem fordult ellő.

Nem érted: Nem szeretik, ha használod. ;)

Köszi a tippet, csekkolom.

:D Made my day. Bekopiztam a reg-nél egy magyar vers angol megfelelöjét az emlékeztetö szöveghez. Bakker, min. 180 karakter, ezek hülyék.

Válasz:

"Your account request has been denied. :(
Reason:
Your story does not meet requirements. Please follow the instructions carefully when registering an account.

Better luck next time.

- Disroot Team"

Erröl ennyit, nem baszakodok ilyenekkel.

--
robyboy

Viszont ha nem nagyon, csak picit valtassz, az inkabb valltaska lesz...

Minden szolgáltatásuk tele van rate limittel, hogy épp miben mi hozza elő az persze még a fejlesztői doksikban sincs benne, support is titkolja. Mikor migráció előtt rendszereztem benne a leveleim, pár száz emailt tagelése után két évtizeddel ezelőtti sebességre lassult a drága.

Engem ami az uj dizajnban baromira zavar, hogy bal oldali savban nem frissiti az olvasatlan levelek szamat.

Pl. van 14 spamed, belemesz kitorlod. Es ugyanugy ottmarad, hogy 14 spam a baloldali savban,
a fo ablakban meg irja, hogy hurray no spam.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nalam torli szepen.

Mondjuk most eppen en is a google support-al kuzdok kb egy honapja nem tudjak megoldani ,hogy a google one tarhelyhez masik account csatlakozzon:

Family share-t nem lehet beallitani mert azert nyavalyog ,hogy mas orszagban vagyunk (szerinte)

Mondjuk eleve miert ne lehetne egy csaladtagom masik orszagban? Mindegy ezen tul leptunk de sajat felesegemmel nem tudom megosztani a tarhelyet az egy vicc...

Na ennek fényében leszek kíváncsi a Thunderbird fejlesztői által kitűzött célra, a megvalósulást tekintve. (Azaz, hogyan fogják a gmail támogatást erősebbre venni...)

Protonmailnek adhatsz egy esélyt szerintem, ha mindenképpen váltani akarsz.

Nos, választásom a Vivaldi.net-re esett, amúgy is szimpi a böngészöjük is.
A gmail-es címemet meg meghagyom beregisztrálós/szpemmelösnek.

Megnézzük, van-e élet a Microsoft/Google-n kívül is, vagy csak sivatag?

--
robyboy

Ilyen velem is történt. Visszakaptam a hozzáférést pár perc alatt, és még azt is felajánlotta a G, hogy a törölt cuccaimat visszaállítja, mert nálam is az volt a gyanús, hogy rengeteg cuccot töröltem hirtelen, és még szokatlan ip-ről is.

Értem én, hogy kellemetlen, de nem mindenki advanced felhasználó. És ha valakinek tényleg megtörik a fiókját, vagy valaki poénból nekiáll törölgetni, akkor jó, ha egy ilyen cucc megvédi.

Értem én, hogy a google-t minden szarért szidni kell, de ez vihar a biliben effektus :) Az nyilván jobb, ha esetleg hozzáférnek a fiókodhoz, és semmi se véd meg. Mert nehogy aztán okozzon két perc kellemetlenséget a rendszer.

Kik azok, akiktől meg kellene védenie?

És ha tőlük nem véd meg, azért azt remélem belátod, hogy _van_ akiktől viszont megvéd.

Ha nem téged, akkor az úgynevezett egyszerűbb felhasználókat, akik vélhetőleg kevésbé figyelnek oda az online biztonságra.

Most szivárgott ki megint egy csomó e-mail cím, jelszó páros. Ilyen védelmek nélkül az érintett e-mail fiókok jó része átjáró házzá válna rövid időn belül.