Blaupunkt 82cm TV, Mindigtv jelszintje, minősége ugrál.

Fórumok

A címben szereplő tv-n azt tapasztalom már egy hónapja, hogy tetőantennával mondjuk van 98% jelerősség és 98% jelminőség, ám egyik pillanatról a másikra vagy eltűnik teljesen a minőség 0-ra és a jelszint is csupán 30% körüli, vagy ugrál folyamatosan 30% és 70% között, olyankor nem találok erősebb jelet, bármerre is forgatom az antennát. Kékesi adótoronyra van beállítva. Az antenna erősítős, ami a szobában van bedugva mind a tv-be, mind a 220-ba. Próbáltam a jel eltűnésekor kihúzni a csatlakozókat, a hálózati csatlakozót, megmozgatni az antenna dugót, de semmi eredménye.
Valakinek van erre ötlete, hogy hogyan tudom ezt a problémát orvosolni?

Hozzászólások

Amikor ez tortenik, akkor nem nedvesebb az ido?

Egyébként nem tudom hol vagy, de Gárdonyból egy ilyennel semmilyen erősítőre nincsen szükség:
Triax Digi 343
https://muholdvetel.hu/kulteri-antennak/153-triax-digi-343-dvb-t-foldi-…

Ráadásul nem is a tetőre raktam, csak az emeletre és két jegenye között néz ki. Amúgy még az ablakból az ágyról is működött :)
Viszont kábelből teljesen újat kellett húznom, mert szét volt repedezve mindenhol és amikor nedves volt az idő, akkor előfordult hogy megszűnt a jel. Ezért ajánlott átvizsgálni a coaxot, ha már régi..

Agena az antenna márkája, állítólag nagy sok decibeles jelerősítésre képes, padláson volt mindig is. Az a gyanús, hogy egyik pillanatban magas jelszintek voltak, aztán meg csak nagyon kicsik és ugrálósak.

"Mert értek a kutyákhoz."

5-6 éve (mikor utoljára konfrontálódtam a Mindig TV-vel) a padláson lévő erősítős lepkeantenna csinált olyat, hogy akárhányszor elment egy kamion, vagy más hasonló nagy vasdarab a ház előtt, bekockásodott a kép és leesett a jelminőség pár másodpercre.

Hátha segítség lehet majd valakinek.
Kihúztam minden HDMI és egyéb csatlakozást a TV-ből, így újra lett jelerősségem, igaz most csak beltérivel tesztelgetem, a hétvégén tervezem a kültéri antenna felélesztését újra,majd beszámolok a fejleményről. Nem tartom kizártnak, hogy majd keresnem kel egy frissebb FW-t hozzá.

"Mert értek a kutyákhoz."