Gundel a varban

Gomperz zsenialis szatiraja (https://hvg.hu/gazdasag/20190109_Gomperz_Menzaszocializmus):

– Gergőkém, mi a mai menü?

– Az A menü: felcsúti szelet gazdagon, a B menü: rablóhús nyárson.

– Ez a nyársra húzott rabló nem tetszik. Értem a tréfát, de nem szeretem. Maradjunk a gazdag felcsútinál, az jobban hangzik. Mit kapok ma desszertnek?

– A szokásost: egy nyertes közbeszerzés Lőrincnek.

– Úgy értem, mi az édesség?

– Ja, pardon, söjtöri képviselőfánk vagy indiáner.

– A képviselőkre allergiás vagyok, az a másik meg túl migránosnak hangzik. Hozz inkább egy kis szotyit.

– Ahogy óhajtod.

– Mennyi lesz ez így?

– 850.

– Hű, január elsejével bevezettük az eurót?

– Forint, nem euró.

– Azt a mindenit, ügyes gyerek ez a Gyuri, mondta, hogy leszorítja az inflációt, mégis röhögött rajta mindenki! Azt nem értem egyedül, hogy miért hisztiznek az emberek az utcákon, amikor ilyen alacsonyak az árak.

– Soros.

– Ez igaz. Na, menjünk dolgozni. Még el kell döntenem, ki játsszon jobbszélsőként a hétvégi bajnokin.

– A Vidinél?

– Igen, meg az ellenfelénél.

– És hány adagot csomagoltassak?

– 100-at a rablóhúsból és 200-at a másikból.

– Elég lesz?

– Persze, Ráhel árat emelt, és adagonként nyolcezerért csak ennyi megy el.

Hozzászólások

a vege kicsit osszecsapottnak tunik..a pojen jol indul, de nincs rendesen megcsinalva..

Ballib idokben minden jobb volt. De valahol nyugtat a dolog hogy ezek a nyomorult toketlenek csak ilyenekkel tudjak szorakoztatni a facebookos kozonseguket. A disznoolamot nem biznam rája. Nehany hulyet meg sokmilliobol mindig talalni
------------------------
Jézus reset téged

"Ballib idokben minden jobb volt."

Mondj példákat! Többet! (Mindet nem kell! :))

Nem tisztem és szándékom védeni a kormányt. Nem szimpatikus, ahogyan viselkednek, de az tény, hogy sokkal jobb ma vállalkozónak lenni ebben az országban, mint ballib alatt. Egyszerűen a felesleges vegzálások megszűntek, az adók csökkentek.

Ja, csak mondjuk ez a gyakorlatban sokszor úgy néz ki, hogy persze, persze, adunk állami támogatást, ha beveszed Lőrit vagy $randomhaver-t n*10%-os tulajdonosnak, aztán egyszer csak valamilyen rejtélyes módon átvándorol a cégtulajdon hozzá.

Persze, ebben benne van az is, hogy talán a kedves magyar vállalkozóknak nem arra kellett volna szocializálódnia az elmúlt 30 évben a rendszerváltás után, hogy az állam csöcséről akarjanak megélni.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

A kifejezés, amit keresel: erőltetett.

:)

"The left can't meme"

Humpty Trumpty built a big Wall
None of the snowflakes liked that at all
They petitioned the papers
but they blamed "toxic men"
And so Humpty Trumpty got elected again

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Valóban, "nagyon" vicces akar lenni.., csak azt nem értem, ha valaki nekifog ilyeneknek és a szemüvege sem a sajátja, miért hiszi azt, hogy a rajta keresztül beáramló fény a töretlen valóságot mutatja, - (néha le kell venni, ha nélküle végképp nincs látás, akkor visszatétel előtt legalább meg kellene törölgetni. Mindjárt ügyesebb lenne a végeredmény.) - A legjobb humorforrás a következő, (azaz a soros) őszinte beszéd.

Ebben mi a zseniális? Számomra ez egy ezerszer lerágott szólamokkal vagdalkozás. Nincs benne semmi olyan, mint ne hallottunk már az elmúlt 9 évben ezerszer.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ez mind remek, csak számomra ez egy annyira bagatel, ingerküszöb alatti kicsnyes dedózás szintje, hogy azt szerintem te el nem tudod képzelni. Megy rajta a csámcsogás, holott meg sokkal komolyabb problémák vannak, amik tényleg problémák és nem a szoksásos ellenzéki hisztire gondolok.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Isten hozott a szarbáni világban..
Az egyszeri magyar ember leszarja, hogy szazmilliardokat lopnak ki a koltsegvetesbol, de egy ekkora pitianerseget fel tud fogni.
Ezt csinalta a fidesz 2006 es 2010 kozott.
luxusbaloldal, sojtor, milyen oraja van gyurcsanynak.
De valahogy nem hallottam a felhaborodasodat amikor hadhazyt azzal izelgette az egesz fideszmedia par honapja, miutan elloptak az autojabol a repulesi doksijait, hogy mibol tudott repuloorakat venni. mikozben tomjen zsolti havonta kb. 10x ennyit koltott luxusvadaszatokra..

ennyi megy at az egyszeri magyar agyan..demokracia? fekek, ellensulyok? a politikai kisebbseg teljes kizarasa az orszag eletebol? leszarja.. 2kg krumpli es 10eft-os bozsi utalvannyal megveheto a fel orszag.

Számomra kérdéses, hogy te, mint nagyszerű nagyeszű ember miért a szocializmusban kupálódott egyszeri magyart hibáztatod... Amikor az ellenzéki politikusok és az értelmiség egy kalap szar, ki mögé álljon be az egyszeri magyar? Legkésőbb a rendszárváltás után a felső rétegeknek folyamatosan fejlődni és építkezni kellett volna, nem a pezsgőfürdővé alakított langyos pocsolyában verni a faszt, gondolván: a világ marad ugyanolyan. Lett volna idő jobb demokráciát építeni, amit egy Orbán nem tud meghágni, de akkor a pocsolya-jakuzzizás helyett dolgozni kellett volna, meg lemondani a kis extrákról. Tudod, a 89 utáni esztendőkben kellett volna a legtisztességesebben és a legkeményebben dolgozni, hogy a következő generációnak sokkal könnyebb legyen normálisnak lenni. Ez nem sikerült. Csaltak, loptak, hazudtak, és a feltörekvő fattyaik többsége is csak erre képes. Elsősorban nem az egyszeri magyar a hibás, hanem azok a pocsék emberek, akik 89 körül kellő ismerettel rendelkeztek a világról, és azt tették, amit, aminek eredményeképpen az lett, ami. Ebben a helyzetben butaság elvárni, hogy az egyszeri magyar okos legyen. A tömeg ilyen elit alatt lassan tud jó irányba mozdulni.

:)

hujesegeket beszelsz.
nincs olyan demokracia amit ne lehetne meghagni.
a rendszervaltozaskor nem tokeletes, de olyan rendszert csinaltak ami demokratikus viszonyokat teremtett.
arrol nem tehet a torvenyalkoto, hogy egy erkolcstelen, pszichopata gane, olyan tervet eszelt ki amivel mindezeket a torvenyeket eltorolve, sajat korrupt rendszeret helyettesitette. ehhez egyetlen dologra volt szuksege 2/3-ra. ezt biztositotta neki immar 3x a draga nep.

a demokraciat nem politikusok epitik..hanem mindenki.
hiaba szeretne egy politikus korrupt lenni, ha a vallakozok nem akarnak elonyhoz jutni.
hiaba akar a foorvos korrupt lenni, ha a betegek nem adnak halapenzt--elore.
ha azt allitod hogy nem volt tiszteseges a 89-es generacio akkor te is csak az egyszeri magyar nepet vadolod.

egyebkent nem okosnak kellene lenni, hanem becsuletesnek, erkolcsosnek.
ha latod, hogy lopnak, csalnak, hazudnak, megfelemlitenek, fenyegetnek akkor nem szavazok rajuk, akkor sem ha rovid idore elonyos lenne az nekem.

Ezen rohogok en (is?). Lehet hoborogni, meg nem szeretni vityaekat (en se btw, egyiket se), de amazok mar leszerepeltek rendesen, es kb. orokre. Tortenelmi lehetoseguk volt, elcsesztek.
Ket foshalom kozul nyilvan a hasznosabb (aka kisebbik) foshalomra celszeru szavazni. Megtortent.
____________________
echo crash > /dev/kmem

az 'orbangeci', az O1G mara a rendszerellenesseg pecsetje lett. De meg mielott sirnom kene, mert elveszitelek, gondold meg, hogy pont a gonosztorpe az, aki az eroszakot, az otrombasagot (verbalisan is) napi szintuve tette. Ugyhogy nem tulzas, ha a volt haverjanak ertekeleset (aki nalad bizonyara jobban ismeri a tacskohortit) hasznaljuk mi is a plusspinocsetre...

--
O1G

"rendszerellenesseg"

Amit eddig fel tudtak mutatni ezek az 1ÜGYŰEK az nem rendszerellenesség, hanem önégetés, annak is a legszánalmasabb formája.

Csak így tovább, mehet a kamu ajtónak futkorászás, a feküdjünk tarkóra tett kézzel mintha kényszerítettek volna, a hazudozás-csúsztatgatás a túlóratörvénnyel kapcsolatban, ami mellé épeszű szakszervezet nem áll be, az ész nélküli tüntetgetés (szervezetlen csürhevonulás), a félpályás lassítások, miközben az ország nagy része telibe' szarja, meg a (rotfl) összeállunk mi nácik, libsik, vörösboros egyetemisták, fű pártolók, ratyik és együtt visszük az egy a tábor, egy a zászló balfaszságot.

Nem kell ide kormánypropaganda. Saját magukat szerepeltetik le.

--
trey @ gépház

Még az Index is röhögött. Kínjában. De muszáj volt leírni, mert kelletlen hosszú távon olyat tagadni, ami nyilvánvaló. Csak egy ostoba fasz hihette, hogy homlokegyenest más nézetű embereket képviselő pártok arcvesztés nélkül majd egymás hátát veregetve összeállnak.

--
trey @ gépház

Igazából a legnagyobb kormánypropaganda az, hogy valójában az elmúlt 9 év fejlődése nem a kormányon múlott, hanem 3 tényezőn: 1) vége lett a válságnak, 2) beáramló rengeteg EU-s pénz, 3) nyugatra távozó munkaerő által okozott itthoni bérnövekedés + külföldön dolgozó magyarok hazautalásai (ez is az EU-nak köszönhető, mármint a bérnövekedés).

Ezek közül az első a világgazdaság állapotának, másik kettő az EU-nak köszönhető.

Itt egy cikk, érdemes elolvasni: http://www.zsiday.hu/blog/k%C3%B6vetkez%C5%91-magyar-v%C3%A1ls%C3%A1g

Cikk konklúziója:

Az EU azonban láthatóan bekeményít, és sokkal kevesebb pénzt fogunk kapni a jövőben. Így a két fő hajtóerőnket: a bérboomot és az ajándékpénzek egy jó részét is elveszítjük a következő egy-két évben. A gazdasági momentum természetesen egy ideig kitart, így külső sokk híján még van 1-2-(3?) jó éve Magyarországnak, de a következő évtizedben nem látszik mitől lesz itt növekedés, hacsak nagyon komolyan meg nem reformáljuk az államot, a közgondolkodást, az intézményeket, az oktatást. Ezeknek egyelőre sok jele nincsen.

Nem Orbánt kéne a várba költöztetni olcsó Gundel menzával, hanem előző 9 évben kellett volna végre csökkenteni az államapparátust (minden ügyet lehessen online intézni, felesleges bürokratákat átterelni a versenyszférába), versenyképességi rangsorokban előrébb kerülni, korrupciót leépíteni, oktatást és egészségügyet rendbe tenni stb. tehát a növekedést elősegíteni, hogy EU-s pénz nélkül ne legyen lepkefing a magyar gazdaság. Az EU-s pénzek nélkül 0% a növekedési potenciál, pedig még bőven lenne hová felzárkóznunk, mert az ország nemcsak Budapestből és Nyugat-Dunántúlból áll, hanem ott van még a pár millió vidéki szegény is, akiket nem ártana felhozni a létminimum fölé. Eurostat mérése szerint 2016-ban a magyarok 32%-a élt súlyos nélkülözésben, az cirka 3 millió ember: https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20171212…

Azt nem tudom, hogy utóbbi 9 évben a kormány mit tett hozzá a növekedéshez, nem számítva az ajándék EU-s pénzeket és az EU miatti összenyitott EU-s munkaerőpiac által hajtott bérnövekedést?

korrupciót leépíteni, oktatást és egészségügyet rendbe tenni stb

hat ezen jot nevettem. Ugy ertem, teljesen jol irod, csak hat a korrupcio leepitesenek sansza zero, mert az orbangeci kozpenz bulemiaban szenved. Az oktatast le kell epiteni, mert minel tobbet tud valaki, annal elegedetlenebb O1G-vel, es annal nehezebb a sorosozassal megfogni. Az egeszsegugy csak viszi a penzt. Amig van 3 millio birka, aki ha esik, ha fuj rajuk szavaz, addig nem gond, ha jo par ido elott elpatkol beloluk. A tobbi meg sose szamitott nekik, O1G szerint jobb is, ha hullanak.

De azon tunodom, hogy korhazepitesbol nem lehetne lopni? Vagy a graancsigeci azt nem tud epiteni?

--
O1G

"csak hat a korrupcio leepitesenek sansza zero"

1) A korrupció nem orbáni találmány
2) A korrupció igazából a benne részt vevő vállalatok érdeke, a politikusok csak haszonélvezői.
3) Következmény: egy kormány se törekedett a büdös kurva életben arra, hogy leépítse a korrupciót.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

O rly? U dont say!!!

Igazából az képeszt el az ilyen nagyot szóló kijelentések után, hogy ezek után még mindig azt várod, hogy a politikusok majd leépítik a saját jól menő boltjukat. Mert a politikusok a korrupció szigetén a kínálati oldal, a kereslet továbbra is azon vállalkozók köre, akik így könnyítik meg az életüket.

Olyan ez, mintha azt várnád a boltostól, hogy a jól menő termékét ne árulja.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Szerintem te nem figyelsz. Vagdalkozol össze vissza, orbángecizel össze vissza, de alternatívával már baszol előállni, maximum relativizálni vagy képes, hogy bezzegamásiktolvaj, na az is tolvaj, de nem geci.

Kössz, ebből a mocsárból nekem elegem van.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

akkor meg minek irod le N+1-re hogy mindenki hulye, meg orbanegyG, stb? egyreszt mar unalmas, masreszt meg minket, a sok ideologialiag alulkepzettet ezzel nem lehet meggyozni. igy csak a db rekordok szamat noveled a spammal....

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

"Igazából a legnagyobb kormánypropaganda az, hogy valójában az elmúlt 9 év fejlődése"

Azt írod fejlődés volt 9 év alatt. Nekem ebből az jön le, hogy nem loptak annyit, hogy ne legyen fejlődés. Szóval itt valami ellentmondás lesz.

"Ezek közül az első a világgazdaság állapotának, másik kettő az EU-nak köszönhető."

Érdekes, hogy ezek a körülmények más EU-s országokban is fennállnak körülöttünk, aztán mégse állnak se így mint mi, de vannak olyanok is, akik sehogy se.

--
trey @ gépház

Volt fejlődés bizonyos területeken, máshol visszalépés. Pl. államadósságnál pozitív, hogy már legnagyobb része forintban van, és nem devizában, ill. csökkent is, csakhogy ebben benne van már az ellopott 3000 milliárd Ft magánnyugdíj-pénztári összeg is. Ez jelentős részben a válság végének köszönhető, világszerte csökkentek az alapkamatok, ezért a magyar állam is sokkal olcsóbban tudta finanszírozni magát. Plusz a lakossági forint állampapírok népszerűsége.

Bérnövekedés: EU-s összenyitott munkaerőpiacnak köszönhető, kisebb részben a járulékcsökkentésnek, ami szerintem lehetne még nagyobb is.

GDP növekedés: szinte kizárólag a beáramló EU-s pénzek miatt.

Versenyképesség: ebben nem állunk jól, pl: https://data.worldbank.org/indicator/IC.BUS.EASE.XQ?end=2017&name_desc=…
Csak Horvátországot, Ukrajnát, Bulgáriát, Görögországot, Boszniát, Albániát előzzük. Többi európai ország előttünk van. A mi pontszámunk 48, Észországé 12 (!). Pedig Észtországban 1994-ig még ruszki csapatok állomásoztak.

A korrupciós indexet már nem is merem linkelni, de az is összefügg a versenyképességgel.

Aztán az átlagos keresetek: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage
Bármilyen szempont alapján rendezed a táblázatot (bruttó, nettó, vásárlóerővel korrigált), mindenhogy szarul állunk többi országhoz képest.

Meg ugye a már linkelt szegénységi ráta, ahol szintén utolsók között vagyunk, mármint negatív értelemben: https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20171212…

Budapest, Nyugat-Dunántúl jól él, többi országrész inkább viszont szakad le.

Amennyi EU-s pénzt kaptunk utóbbi 9 évben, azt ki kellett volna jobban használni.

Ha jól emlékszem, Zsiday írt arról is, mit csinált jól a kormány...

A szegénységről. A realistától az optimistáig sokféle elképzelésem van a Fidesz terveivel kapcsolatban. Íme az egyik. Hosszú távon szeretnének hatalmon maradni. A céljuk az, hogy minden gazdasági tevékenységből az államkassza mellett az érdekköreikbe is folyamatosan csordogáljon a pénz. Ezért nem igazán akarnak olyan emberekkel foglalkozni, akik viszik a pénzt, nem termelik, illetve minden statisztikát rontanak. A rendszer alján lévőkre kevesebbet költenek, a különbözetet meg vagy ellopják, vagy a gazdaságban/statisztikákban valamit érő emberek lehetőségeinek javítására fordítják. A magatehetetleneket sorsukra hagyják, hogy a többiek jobban élhessenek, és így szívesebben szavazzanak a Fideszre. Sokféle jelző illene erre. Az egyik a racionális.

:)

Lehetne mindket allitassal vitatkozni.
Btw a lehetoseg megvolt, tetszett volna bizonyitani. A fideszt a balfekoldal valasztotta meg, a szomorusag okat tessek szepen a sajat portan keresni. Csak a tovabbi kopkodes elkerulese vegett: sose szavaztam a fideszre.
____________________
echo crash > /dev/kmem

lehetne, de te sem teszed, meg senkise..a tenyekkel nehez vitatkozni.

a fideszt a "nep" valasztotta. a nep meg olyan hogy nem partfuggo.
a magyar nep arra szavaz aki tobbet iger vagy tobbet fizet neki.
igy volt ez 200 eve is meg most is. 2kg krumpli, bozsiutalvany vagy fenyegetes, hogy meg kozmunkat sem kapsz ha nem a fideszre szavazol es meg is van a 49% amivel 2/3-od van (najo..kell meg hozza par szazezer megvett romaniabol szavazo es par ezer ukran akik magas nyugdijert az ordogre is leszavaznak)

Ez a hozzászólásod is megmutatja, hogy mennyire nem érti a baloldal a néplelket.

A szavazat megvásárlásban sajnos van igazság, vannak prolik, akiket tényleg meg lehet venni.

De a Fidesz szavazók nagy többsége éppenséggel egyáltalán nem proli, és éppen az ilyen lesajnáló pökhendiség miatt gyűlöli a baloldalt. Például aki a kárpátaljai magyarokat leukránozza, az erdélyi magyarokat meg Romániából szavazónak mondja.

Ameddig nemzetellenes marad a baloldal, addig jobb is ha nem érti. Ha meg lesz egyszer nemzeti balunk, akkor arra hidd el rengetegen fognak szavazni.

egyem azt a fene nagy erzekenysegedet..az un. baloldaliakat leprolizni az nem pokhendiseg, ugye?
nem a karpataljai magyarokat ukranoztam le, hanem azokat az ukranokat akik a helyi maffia segitsegevel hamis papirokkal vettek magyar allampolgarsagot es igy magyarorszagtol kaphatnak nyugdijat (tobbet mint ukrajnabol).
ezek azok akiket a fidesz a valasztasok elott szabolcsi falvakba jelentett be egyes ingatlanra szazasaval is.
es a szavazas napjan buszokkal hozta ukrajnabol es a mellejuk adott tolmacs es fideszes szavazobiztosok segitsegevel szavaztattak le oket.

https://444.hu/2018/04/04/az-ukran-hatarnal-rengeteg-hazba-tobb-tucatny…

az oroszok segget nyalo fidesz az nem nemzetellenes, az arab terrorista segito faraoval bizniszelni az nem nemzetellenes. egy kereszteny ormeny katonat almaban aljas modon meggyilkolo azeri katonat anyagiakert szabadon engedo kormanyzat az nem nemzetellenes, ugye?

Ha figyelmesen elolvasnad amit irtam, akkor lathatnad, hogy nem proliztam le a baloldali szavazokat.

Az, hogy mi a jo vagy a rossz, az ertekrend kerdese. Amirol azt gondolod, hogy abszolut ertekrend, az masnak nem az. Eppen ez az, amire utalok, hogy keptelenek vagytok megerteni: masnak mas az ertekrendje. Ezt kellene megprobalni megerteni, sot "megerezni" ahhoz, hogy megertsd az erveinket. Igen, ehhez empatiara lenne szukseged. Vagdalkozassal nem megy.

En peldaul egyaltalan nem tartom rossznak, hogy az oroszokkal jo viszony probalunk apolni, es uzletelunk is veluk. Sot, zsenialis kulpolitikanak tartom, ha jol sikerul. Es van ra esely.

Az arab terrorista segito faraot nem tudom, hogy melyikre gondolsz, de sajnos el kell hogy aruljam: kb 1000 elmelet van arra, hogy valojaban kik penzelik a terroristakat, es sajnos tobbek kozott az USA titkosszolgalatok is eselyes jeloltek erre a szerepre. Azert mert te eppen ennek vagy annak tulajdonitod a gonosztetteket, attol meg mas gondolhatja maskeppen. Es akkor eppen a masik kulpolitika latszik ugyanolyan gonosznak. Mendemondak miatt ne bizniszeljunk faraokkal? Hulyeseg volna. Nem mondom, hogy most azonnal forditsd meg a nezeteidet, hanem csak probald megerteni, hogy amit te fekete fehernek gondolsz, az masnak nem az. Persze segitene, ha megnevezned a faraot, mert tenyleg nem tudom kire gondolsz.

Az azeri-ormeny konfliktus nem nemzeti sorskerdes szamunkra. Lehet, hogy geciseg volt, de az is lehet, hogy valamiert ez volt a legjobb megoldas. Ki tudja? Te talan lehallgattad az osszes diplomaciai vonalat? Ugy tunik nem inditottak haborut ellenunk, ugyhogy az ugynek nincs kulonosebb hatasa rank.

kar volt ilyen hosszan leirni hogy fingod sincs a magyar(fidesz) kozelet aljassagairol es hogy erkolcsileg milyen melyen allsz.

az oroszokkal nem a gazdasagi hanem a politikai kapcsolatok a piszkosak.
pl. de ez is csak a jeghegy csucsa:
https://444.hu/2018/11/23/ket-orosz-fegyverkereskedot-csaltak-torbe-mag…

farao = gaith pharaon az fbi altal uldozott szemely akit terrorista tamogatasert 25 eve koroznek nemzetkozileg. orban a magyaroktol is elzart otthona (cinege ut) mellett vasarolt lakast, a vejevel es mas fideszmaffiozokkal uzletelt.
https://index.hu/aktak/ghaith_pharaon_orban_viktor_fbi_interpol/

a baltas gyilkost meg azzal lerendezni, hogy nincs kulonosebb hatasara rank.. pff.

A Fidesz azért került kormányra, mert a "demokratikus" erők rosszul teljesítettek. Ahogy te is mondod, becsületesnek és erkölcsösnek kellett volna lenni, mind emberileg, mind szakmailag, mind politikailag. Az előző hozzászólásom pont erről szólt, de előbb-utóbb csak megérted majd.

Szerinted Trump és körítése bármilyen változtatást meg tudna tenni az USA-ban? Ha igen, azért nem teszi, mert annyira erkölcsös? Ha meg nem, azért nem teszi, mert mégis csak lehet olyan rendszert építeni, melynek résztvevői kénytelenek bizonyos közös értékeket/érdekeket szem előtt tartani?

:)

"előbb-utóbb csak megérted majd."

ellentetben veled aki folyton ezt a mantrat lokod.
nem a mai ellenzek torli el a demokratikus szabalyokat, hanem a fidesz.
amikor 94ben az mdf kormanyt levaltotta a nep, akkor a kormanyra kerult koalicionak hatalmas tobbsege volt, megsem csinalta azt amit most a fidesz. nem foglalta el az osszes poziciot, nem tette magat levalthatatlanna. 4 ev mulva megbuktak ok is.
annak, hogy a gyúcsány(sic) igy, meg ugy nincs koze ahhoz hogy most milyen g az o.
loptak, hazudta a nep pedig levaltotta oket.
most a fidesz megtobbet lop, megtobbet csal, megtobbet hazudik, de nem valtja le oket. kiezert a hibas? szerinted fujfujgyúcsány(sic)...

bolond vagy! (nomen est omen)

trump meg azert nem tehet mindent mert nincs olyan tobbsege, raadasul a hulyesegei ellen meg sajat partja is ellenszavaz amikor tud.
ez a kulonbseg. itthon meg kimegy 300e birka a birkamenetre, mert nem kell migrans..(de kell lopas, rabszolgasag es felcsutra meg 10 futheto mufuves palya)

ez es az ehhez hasonlo cikkek pont azert kellenek, hogy az egyszeri cof+ idiota is szembesuljon azzal, hogy nem csak az ellenzeki szavazok zsebebol lop O1G, hanem az ovebol is. De barcsak ilyen egyszeru lenne. Komoly esely van ra, hogy az orbangeci a tronjarol fog jobbletre szenderulni. Viszont amint ez bekovetkezik, rovid ido alatt osszeomlik az egesz gonosz rendszer, mert ezek egymasnak is farkasai.

Amikor az a magyaridokos csahos kutya nekiesik a sajat akolbeli random nevtelen nullanak, amikor az lsimongeci is kenytelen bevallani, hogy az ahitott narancskonform kulturan dolgozo muveszekkulturmunkasok harmatgyengek, na az priceless...

--
O1G

Mondok egy jó hírt: Orbán is meg fog bukni.

Ha a magot nem megfelelő időben/körülmények között/körülmények közé veted, a növény fejlődése nem olyan lesz, amilyen ideális körülmények között lenne. Remélem, ez segít megérteni.

Attól, hogy a lelked mélyéig fideszkárosult* vagy, nem kell "helyettem" gyúcsányoznod. Majd megteszem én, ha szükségét látom.

Csak azt nem tudtuk meg, hogy szerinted Trump és körítése kellőképp erkölcsös, vagy a rendszer köti meg a kezük.

* Tudom, a Fidesz hű szavazóit szokták egyesek így hívni, de szerintem sokkal nagyobb kárt szenvedtek azok, akik ~normálisnak és ~jónak hiszik magukat, miközben folyamatosan ömlik belőlük az elkeseredettségtől és gyűlölettől bűzlő szar. Számomra ők az igazi fideszkárosultak. Sajnálom ezeket az embereket, mert pártpreferenciától függetlenül mindannyiunknak szüksége lenne a józanságukra és a szeretetükre, de az állapotukkal nem csak magukat veszik ki a játékból, hanem belső árnyaiktól vakon másokat is próbálnak kitaszítani onnan. (Sajnálom, hogy nem tudtam jobban megfogalmazni.)

:)

Értem én, hogy egyeseknek fáj, hogy ilyenkor a libsik elfelejtik Söjtört meg a mandulás angolnát, engem viszont irritál, hogy potom pénzért menzáznak, miközben én vidéken drágábban kapok nem túl jó ebédet.
Jó étvágyat mindenkinek.

Az a félkegyelmű, aki azt hiszi, hogy ha hőbörög és másokat lefélkegyelműz, attól jobb lesz. Nem vettem részt egyik oldal mellett/elleni menetben sem.
Inkább fel kellene ismerni, hogy nem az ilyen véresszájú libsi idióta hímtagok hárombetűs hőbőrgésére lenne szükség, hanem az ellenzékből ki kell űzni fletót, akit csak azért nem bánt nagyon a jelenlegi kormány, mert érdeke, hogy legyen egy ilyen megosztó személyiség túloldalon, és utána eldobni az összes pártjelvényt és egy szövetségbe tagozódni, ahol nem bolygatnák, ki hova tartozott, és csak az lenne a célja, hogy az alkotmányt, az igazságszolgáltatás, az oktatást, meg az eü-t egy stagnáló/nem romló pályára állítanák, melyek jövőjéről később nyugodtabb hangulatban valóban az emberek akarata alapján döntenének.

"az ellenzékből ki kell űzni fletót"

Eszem-faszom megállt, mikor olvastam az indexen, hogy lázadásról pofázott a tüntetések kapcsán. Eleve, Fletó egy tüntetésen. Az az ember, aki képes volt kiejteni a száján ilyet, hogy "hadd legyenek tüntetések, majd megunják és hazamennek". Aki némi könnygázazás után rendőrállamot, rendőrterrort picsog, miközben 2006-ban az ő vezetése alatt ment a gumilövedékezés?! Hol a faszba éll ez az ember, de komolyan?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

okoska..

ideje lenne informalodnod..
kutyat setaltato embereket zartak elozetesbe, az elozetesbe kerult diakokat masfelnapra ugy zartak el, hogy senki nem tudott rola, a rendorok nem arultak el milyen gyanu alapjan teszik oket elozetesbe, a rendorseg a ketfarkuaknak visszautasitotta a tuntetesi bejelenteset (kesobb a birosag jogellenesnek nyilvanitotta a rendorseg lepeset)
pinter es bandaja minden valos ok nelkul honapokra fokozott rendori ellenorzest rendel el, hogy minden ok nelkul barkit igazoltathasson, komoly gyanu nelkul is.

update:
"Mészáros Lőrinc miatt rakhatták ki a fotózni akaró rokonokat a debreceni egyetem diplomaátadó ünnepségéről
Dániel nevű olvasónk a testvérét kísérte el, és szerette volna lefotózni a pillanatot, amikor átveszi a diplomáját. De nem tudta.
Az egyetem biztonsági őrei ugyanis közölték vele, hogy nem lehet fotózni. Kivezették a fényképezőgépes Dánielt, azzal fenyegették, hogy rendőrt hívnak, ha nem működik együtt.
Mészáros Lőrinc is részt vett az ünnepségen, a közönség soraiban, a többi hozzátartozó között. Dániel úgy sejti, hogy a különleges vendég miatt nem lehetett fotózni, mert Mészárost zavarta volna fényképezkedés."

ezzel azt akartam mondani, hogy most ugyanolyan "rendorallam" van, vagy meg olyanabb.

ezt a gyurcsany cimu baromsag egyertelmuen a fidesz kitervelt mantraja, manupulacioja.
egy demokraciaban akit nem tiltanak el a kozeleti tevekenysegtol az lehet valaszto es valaszthato. aki el akar tiltani vkit attol hogy politizaljon, az nem demokrata.
aki szerint gyurcsany olyan dolgot tett ami torvenytelen az jelentse fel.
polt fougyesz biztosan nem fogja elutasitani, nem ugy mint nyilvanvalo es tettenereses fideszes politikusok eseten. (gy.k. polt fideszes, elfogult fougyesz)

szoval ha gyurcsany meg tud szolitani embereket, akkor ki a faszom vagy te, hogy ezt meg akarod akadalyozni? nem teszik amit mond, hiteltelennek tartod? ne tamogasd! en sem teszem.
pont.

Mert számomra érthetetlen az, hogy miért támogatja 300 ezer ember, mikor ugyanúgy egy lámpavason kellene lógnia, mint az összes többi faszkalapnak.

És ha egy pillanatra sikerülne már megérteni a választási rendszer lényegét, mégpedig, hogy a választást az nyeri, aki a legtöbb szavazatot nyeri és nem az, hogy hányan nem a Fideszre szavaznak, akkor talán érthető az, hogy Fecó jelen formájában egy haszontalan szavazatvámpír.

Arról nem beszélve, hogy talán fel kellene fogni azt is, hogy ha két szarember közül az egyikre 3M-an a másikra 0,3M-an szavaznak, akkor talán az egyik szaremberrel még mindig többen tudnak egyetérteni, mint a másikkal. 10x-es különbséget meg ne akarj már a választókerületek határaival megmagyarázni.

De már ezerszer elmondtam: Fidesszel a legtöbb embernek nem az a baja, hogy mi az, amit megcsinált. Hanem az, amit azon felül csinál. Ellenzék képtelen felnőni ehhez a feladathoz és képtelen túllépni a reflexpolitizáláson. Nem emlékszem egy olyan témára sem, amivel proaktívan előálltak volna, hogy figyu srácok, ezt meg kellene oldani, úgyhogy tessék itt egy törvényjavaslat. Semmi olyat, amit ha lesöpört volna a kormány, akkor valami érdemi módon lehetett volna hisztit csapni a médiában. Indexet, 444-et, hvg-t meg elég sokan olvassák. Gyakorlatilag nem csináltak az elmúlt 9 évben az ég egy adta világon semmit, ami az embereknek is szólna és nem Orbán fikázás.

Csak és kizárólag reaktívan voltak képesek reagálni eddig az elmúlt 9 évben bármire is. Ha meg reagáltak is, akkor is faszul. Ld. Fecó "akkor most befogadunk minden nap 10 migrit" akciója. Szerinted miért tudja a Fidesz újra és újra eladni ezt a témát? Azért, mert egyébként a legtöbb ember tényleg nem akar ide egy kanyi migránst se, még ha ez a körúton belül néha nehezen érthető is egyeseknek.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ezt mondd el az ATV-ben gyakran szereplő látszólag nem Fideszpárti politológusoknak is. De a többi ott szereplő látszólag nem Fideszpárti közéleti ember is szokott vitatkozni arról, csinált-e valamit az ellenzék, van-e érték benne/mögötte. Lehet, hogy ők is mind hülyeségeket beszélnek. Igaz, mi másért hívnák őket az ATV-be... Mégiscsak lehetséges, hogy igazad van. :D Egyébként szerintem az ATV nem olyan nagyon szar.

:)

migri tema: a fidesz kb 4e migranst fogadott be, mikozben arrol hazudozik, hogy egyetlen egyet sem szabad befogadni. te meg beszoptad es mantrazod a hulyeseget.
es akkor meg a 20e letelepedesi kotvenyes orosz,ukran,kinai,afrikai maffiozorol nem is beszeltunk...akiknek majd a kamatokat is a te adodbol fogjak visszafizetni, de te ehhez tapsikalsz ezerrel.

valasztas: kadarra: 99.9%, alijevre 99%, lukasenkara 90+%, putyinra 80+% szavazott

ES? szerinted ezek tenyleg jobban csinaltak vmit, mint az ellenzekuk?
vagy ugy alakitottak a korulmenyeket, hogy masra ne is gondoljanak a szavazok?

Mégis honnan a faszbol veszed, hogy egyetértek a letelepedési kötvénnyesdivel és azzal a 4000-rel?

Sőt, igazából azt sem mondtam, hogy én mivel értek egyet, csupán az a jelenséget ecseteltem, hogy a Fidesz miért tudja újra és újra eladni a migritémát.

Faszom kivan már ezzel az egybites gondolkodással.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

onnan veszem, hogy egy [pozitivjelzohelye] ember, kevesebbet foglalkozik egy enyhe tobbseggel megvalasztott majd 10 eve leszerepelt es eroszak nelkul levaltott vezetovel, mint egy 9 eve teljhatalommal rendelkezo, a demokracia lassan osszes intezmenyet eltaposo, korrupt, egyparti rendszert epito viktatorral.

Mondjuk Putyin visszaszerezte a Krímet Oroszországnak egy igencsak sikeres hadjárattal úgy, hogy közben megúszta a harmadik világháborút. Közben a nagyhatalmi szerepüket is elkezdték visszanyerni. Szíriában az ISIS ellen is felléptek szintén nem eredménytelenül.

Szóval őrá nem lehet mondani, hogy rosszul csinálná amit csinál.

Az update elotti reszbol tudsz olyat mondani, ami 2006-ban NEM tortent meg? Akkor sokkal durvabb volt a helyzet.
-Jo, akkor nem elozetesbe zartak a jarokeloket (gyk: nem tunteto), hanem viperaval (nem rendszeresitett - egyebkent tiltott - eszkoz) osszevertek. Plusz a jelvenyek ilyenkor mindig leestek.
-Elozetes soran akkor is megsertettek a szabalyokat (volt, akit odabilincseltek valami csohoz ulve a folyoson, hogy akkor aludjon ugy)
-Visszautasitott bejelentesek, es birosagi jogellenesse nyilvanitas: Tomcat es Blogin egyik akcioja pont erre ment ki, meg is valtozott a gyulekezesi tv. emiatt.
-A fokozott ellenorzesre igy konkretan nem emlekszem, de nem lepne meg, ha ezt is megleptek volna.

Fleto meg ugye szemelyesen adott utasitasokat a foskinheadnek.. (Gergenyi)

Egyebkent nem orulok egyik oldal tulkapasainak sem, es nem vedem. O1G, Fleto meg plane.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

en inkab azt mondanam, hogy mondj valamit ami 2006 elott volt ebbol?
mert 2006 az nem ott kezdodott, hogy martiriuszkat fejbekolintottak, hanem ott hogy orban csalasra utalt (ugy hogy ok szerveztek a szavazast), majd lezartak az erzsebethidat, orban ultimatumot adott a kormanynak a lemondasra, aztan felgyujtottak az mtv epuletet, barikadokat emeltek a koruton, kukakat borogattak es gyujtogattak.
erre jott a reakcio, amit erezhettek egyesek eltulzottnak, nyugaton ezek szinte rendszeres es torvenyes reakciok az ilyen cselekedetekre. a tuntetok is ennek tudataban tornek-zuznak.

Engem ennek az egésznek a matek része érdekelne, de erről sajnos nem nagyon található információ.

Ha 2,54 millió forint a havi bérleti díj, akkor hány főre kell naponta főzni, hogy az egyes adagokon, az alapanyagáron felül keletkező mikroszkopikus többlet kitermelje a bérleti díjat, és az alkalmazottak bérterheit.
Azt is jó lenne tudni, hogy a bérleti díj a rezsit (víz, villany, gáz) magában foglalja-e, vagy az még további költség. Egy konyhánál ezek sem elhanyagolható tételek.

Nem tudom a várban hogyan működik ez, de egy általam belülről ismert megyei kórházban bő 300 forint a napi menü ára az ott dolgozók részére. Igaz az távolról sem gundel, de az esetek nagyobbik részében eléri az ehető szintet (a maradék esetben egyenesen kuka) az amit összehoznak a nénik, néha néha még a régi szoci talponálló kifőzdék szintjét is hozni tudják. A kórházi dolgozók nem kapnak béren kívüli juttatást, se cafeteriát, se pulykapénzt, se köszönömöt, semmit (a főorvosok meg sebészek parája amiből bömbiket meg 100+ milliós pecókat vesznek az nem számít ide, meg attól nem lesz boldogabb a műtősfiú/betegszállító/ápoló/takarító/kezdő orvos, stb.). A helyi menza árában merül ki a béren kívüli juttatás. Ott sem jön ki 300 forintból az ebéd, a különbözetet az adófizetők fizetik ahogy valószínűleg a várban a gundel esetében is.

Lehet. De ezen a 850 huffon picsogni igen masszív gumicsont. Ha meg 850 helyett 1000-1500 lenne, akkor mi lenne? Azon menne a picsogás, hogy közpénzből fizetett alkalmazottak közpénzt egy magáncégbe pumpálnak. Holott országos viszonylatban piti összegekről van szó.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Most ezt nem vágom. Gundelnek fizetnie kell a helyért, bár kérdéses még midnig, hogy milyen feltételekkel nyerték el a pályázatot.

Közben megnéztem az étlapot, amit postolt a hvg. Menü az tényleg olcsó, kb. 10 éve voltak ennyiért egy rendes leveses menü. Viszont ha megnézed a nem menüs árakat, leves 300, főétel 7-900, köret még 360-tól, az már 1360-1560 forint, ami már nem számít olcsónak. Plusz, azt írták eddig mindg az indexen, mind a hvg-n, hogy nem a luxusétterem lesz ott, hanem a menzás részleg fogja üzemeltetni a menzát.

Bónuszként minden ott elfogyasztott menü ára az adófizetők pénzéből lesz kifizetve, lévén, hogy csak minisztériumi dolgozó fog ott enni és az ő fizetésüket mi termeljük ki. Ergo, tulajdonképp én nem bánom, hogy ha nem drága a kaja ott, igaz, ha nem arra, akkor valami másra fogják elkölteni a pénzüket az ott dolgozók.

Szóval ez a 850-es menü dolog szerintem kurvára túllihegett hangulatkeltés.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

neked mi az, ami mar nem hangulatkeltes? Ha mar ott tart a birkak nyirasa, hogy telen elkerik a kabatodat, az mar valos problema lenne?

De ok, akkor legyen szajbaragosabb. A gundel jellemzo arai inkabb ~8-10x-es szorzoval vannak. A kerdes tehat az, hogy lehetseges akkor a 300 forintos szilvasgomboc? Valoban bevallalta ezt massziv veszteseget a gundel, vagy valami nagy disznosag van a hatterben? Pl. az, hogy a te adoforintjaidbol kompenzaljak oket. Neked ez rendben van?

--
O1G

szerintem van nekik egy kulon reszleguk, akik kitalaljak ezeket a gumicsontokat (gundel, tulora, stbstb), persze szepen ra is harapnak, kozben meg lehet csinalni a kulonbirakat, meg vadaszgatni... ezt majd egyszer tanitani fogjak valamelyik egyetemen :)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Hat ezen legfeljebb kinomban tudnek nevetni. Tenyleg Sas Jozsef hangulata van... De hogy erdemben kritizaljak, igy kell ezt csinalni:

"Bement meglátogatni a frissen műtött barátját a budapesti kórházba, rájuk szakadt a plafon a fizetős szobában" - eddig a hir.

A 444 kommentszekcio elso nehany hozzaszolasa:

- Orbán sajtótájékoztatót tart, a plafon meg leszakad.
Véletlen egybeesés? Aligha.

- Nem értem, nincsenek migránsok és egyébként is Soros.
Kit érdekel ha összeomlik egy kórház?
(a kedves választópolgárokat pl nem)

- Hát nem lennék most Gyurcsány helyében.

- én inkább az orvos helyében nem lennék aki nem vakolta be rendesen a mennyezetet

- Már kiderült, az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt.
Bevallotta.
Vegyünk még egy repülőt a királynak.

- Tegnapi közleményben máá vótt, hogy fizetőssé akarja tenni a kórházi étkezést Gyurcsány,aki az elmúttnyócévben kiépítette a tolvajkirályságát....

- Csak szerződjenek a Gundellel, akkor fillérekből ehetnek majd minőségi ételeket a betegek.

s.i.t. forras: https://444.hu/2019/01/10/bement-meglatogatni-a-frissen-mutott-baratjat…

(Eleg huzos nap volt ma a melohelyen, ugyhogy ennyi jart. Holasorom?)

„nem az államnál kellene reklamálni, hanem annál akinek fizettek”

Kevered a fizetős szobát a magánkórházzal. Legtöbb állami kórházban van fizetős szoba. Ugyanúgy „ingyen” gyógyítanak, mint a többi beteget, csak 1-2 ágyas szobában lehetsz, és nem kell éjszaka hallgatnod a szobatársak halálhörgését.

Van amelyik kórház szállodai szintű ellátásként hirdeti: http://bajcsy.hu/vip/

Ezek igénybevételekor magáért a kórházi kezelésért csak akkor kell fizetni, ha nem vagy jogosult az ingyenes ellátásra. Ugyan a fentebb említett eset részleteit nem ismerem, de nagy a valószínűsége, hogy az államnak fizetett a beteg a szobáért. Viszont ha ez igaz, akkor az államnál kell reklamálni a plafonomlásért. Ami egyébként nem új jelenség a magyar egészségügyben: http://www.origo.hu/gazdasag/20151201-egeszsegugy-korhaz-fizetos-beteg…

cirka 3000 mrd Ft manyuplóvéból minden megyeszékhelyen lévő kórház költhetett volna ilyenekre, vagy másra is.
(oszt' ez csak egyetlen aprócska összeg az eltűntek közül)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."