LibreOffice körlevél

 ( falu | 2019. január 9., szerda - 16:06 )

Nagyon szeretnék már végre megszabadulni a Windows-tól és az MS Office-tól. Gyakorlatilag már csak az Office miatt "tartjuk" a Windowst a cégnél. Lényegében arról van szó, hogy körlevél sablonokba emelünk be adatbázisból mezőket, majd egyesítjük az aktuálisat egy külön doksiba, kicsit kiegészítjük képekkel, stb majd pdf-et csinálunk belőle, és már mehet is a megrendelőnek.
Most kb ott tartok, hogy az Excel "adatbázisból" csináltam LibreOffice Base adatbázist (kb 500 rekord), aminek a mezőit simán be tudom rakni az LibreOffice Writerbe átpakolt sablonokba. A probléma az egyesítésnél van. Nem találtam olyat, hogy csak az aktuálisat egyesítse, hanem kézzel kell megadni a tól-ig intervallumot (pl 175-175), és akkor is marha lassan csinálja meg az egyesítést. Kb fél percig szuttyog mire előjön a fájl mentés ablak. Az MS Office ezt egy pillanat alatt megcsinálta, sőt az egyesített doksit is automatikusan megnyitotta, ennél meg külön kézzel kell.
Ez normális, vagy én csinálok valamit rosszul? Simán el tudom képzelni még azt is, hogy ezt nem így kéne csinálni. Abban viszont biztos, vagyok, ha azt mondom, hogy ezt holnaptól így kell csinálni, abból SZRTÁJK lesz.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ismert probléma a minden levél egyesítése, még ha csak a részhalmazát kéred: https://bugs.documentfoundation.org/show_bug.cgi?id=117212
___
Arany János: Grammatika versben

jó érzés, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal XD

--
Falu.me Tárhely Domain VPS