LibreOffice körlevél

Fórumok

Nagyon szeretnék már végre megszabadulni a Windows-tól és az MS Office-tól. Gyakorlatilag már csak az Office miatt "tartjuk" a Windowst a cégnél. Lényegében arról van szó, hogy körlevél sablonokba emelünk be adatbázisból mezőket, majd egyesítjük az aktuálisat egy külön doksiba, kicsit kiegészítjük képekkel, stb majd pdf-et csinálunk belőle, és már mehet is a megrendelőnek.
Most kb ott tartok, hogy az Excel "adatbázisból" csináltam LibreOffice Base adatbázist (kb 500 rekord), aminek a mezőit simán be tudom rakni az LibreOffice Writerbe átpakolt sablonokba. A probléma az egyesítésnél van. Nem találtam olyat, hogy csak az aktuálisat egyesítse, hanem kézzel kell megadni a tól-ig intervallumot (pl 175-175), és akkor is marha lassan csinálja meg az egyesítést. Kb fél percig szuttyog mire előjön a fájl mentés ablak. Az MS Office ezt egy pillanat alatt megcsinálta, sőt az egyesített doksit is automatikusan megnyitotta, ennél meg külön kézzel kell.
Ez normális, vagy én csinálok valamit rosszul? Simán el tudom képzelni még azt is, hogy ezt nem így kéne csinálni. Abban viszont biztos, vagyok, ha azt mondom, hogy ezt holnaptól így kell csinálni, abból SZRTÁJK lesz.

Hozzászólások

Már csak egy nagyon vékony hajszál választ el a probléma megoldásától.

Ott tartok, hogy excel "adatbázisból" készült egy mysql adatbázis, amihez tartozik egy multiplatform frontend. Lehet szépen matatni, hozzáadni, törölni, szerkeszteni lekérdezni. Szuper. A körlevelet a lekérdezett sorokból állítja elő a program, úgy hogy a sablon odt fájlokban a mezők helyeit jelölő {helykitöltőket} lecseréli a megfelelő szövegre, képre, stb, majd elmenti egy szabályok alapján generált fájlokba. Jobb, mint az excel + word körlevél. Vagyis majdnem. Egész addig nincs gond, amíg a beillesztendő kép nem emf formátumú. Ezek közül is csak azzal van baj, amelyikben aláhúzott felirat van. Ezekből a LibreOffice-ban fekete téglalap lesz. Az MS Word szépen viszont szépen betölti. Próbáltam egy régebbi OpenOffice-szal, azzal is rendben van, de én inkább a LibreOffice-ra szavaznék. Meg nem szívesen forgatnám át a 40+ LibreOffice-szal létrehozott sablont úgy, hogy az OpenOffice is megnyissa.
Itt egy ilyen emf: https://www.dropbox.com/s/qcvoqm6exs0kbbz/mv.emf?dl=0
Ha pl InkScape-pel átalakítom az emf-et svg-be valahogy így

inkscape mv.emf --export-plain-svg=mv.svg

akkor az eredmény már majdnem jó, csak a nullkör jelkulcsok csúsznak el egy kissé fölfelé.
Szóval izé. Vagy az emf hibás, vagy a LibreOffice.

--
Falu.me Tárhely Domain VPS