Zoho mail

 ( Mailow | 2019. január 8., kedd - 13:58 )

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a zoho mail-el, azon belül is a fizetős résszel? Esetleg, aki használja, mondana véleményt?
Gmail-t szeretném leváltani. Természetesen más alternatíva is szóba jöhet.
Előre is köszi! :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az igényektől függ, de a Protonmail bizonyos helyzetekben jó Gmail alternatíva lehet.

"Gmail-t szeretném leváltani" ... Erről ez jut eszembe. Ha nem volna saját levelezőszerverem, én valószínűleg a Tutanota-t választanám, de a Protonmail-t is megnézném.

Fastmail-t tudom ajánlani, fél éve használom elégedetten, "standard" plan-t fizetek.
Próbáld ki, azt hiszem 30 nap trial van.

Köszönöm mindenki válaszát! :) Ha van még valaki akinek esetleg lenne véleménye pl: fastmail, protonmail, tutanota-ról, vagy egyéb email domain-ról, az ne tartsa magában! ;) Érvek, ellenérvek :)

Ha privacy okokbol valtanal, akkor a Fastmail csoborbol vodorbe: a Fastmail ausztral ceg, ahol egy friss torveny ertelmeben kotelezo minden titkositast hasznalo termekbe/szolgaltatasba backdoort epiteni. Ausztralia mindent megoszt az amcsi szolgalatokkal.

Ez max end-to-end titkosítást kínáló szolgáltatók esetében jelenthet problémát. (fastmail nem kínál ilyet)
Ha valaki ilyet akar használni, akkor szerintem egyébként sem érdemes a szolgáltató zártforrású/kevésbé tesztelt/bármikor sunyiban módosítható javascriptjére bízni, hanem ajánlott külső, opensource software-t használni (GPG) erre a célra.

Amúgy hogy ne legyenek illúziók, hogy a többi szolgáltató nem adja ki a kért adatokat:
"Lavabit is an open-source encrypted webmail service, founded in 2004. The service suspended its operations on August 8, 2013 after the U.S. Federal Government ordered it to turn over its Secure Sockets Layer (SSL) private keys, in order to allow the government to spy on Edward Snowden's email. Lavabit had about 410,000 users." - https://en.wikipedia.org/wiki/Lavabit

Szerintem ezeket használva csak azt éred el, hogy biztosan felkerülj a megfigyelésre szánt kommunikációk listájára.

Fun-fact, ami lazán kapcsolódik:
Elvileg a Google a Magyarországról érkező 1000+ hatósági adat lekérdezésből egyet sem teljesített még: https://transparencyreport.google.com/user-data/overview

A Lavabitből azt a részt hagytad ki, hogy amint ez megtörtént, a tulaj lekapcsolta az oldalt, ezért ha át is adta a kért SSL kulcsokat (amiről nincs info), nem tudták a hatóságok lehallgatni az oldalt.

> A Lavabitből azt a részt hagytad ki, hogy amint ez megtörtént, a tulaj lekapcsolta az oldalt, ezért ha át is adta a kért SSL kulcsokat (amiről nincs info), nem tudták a hatóságok lehallgatni az oldalt.

Ezzel azt akartam kommunikálni, hogy ha egy oldalnak le kellett kapcsolnia, mert nem adta át a titkosításhoz használt kulcsokat, az feltételezi, hogy a többi oldal megfelel ezeknek a kéréseknek.

Btw a korábban rögzített adatfolyamokat tudták dekódolni átadás esetén. (azzal, hogy az ssl kulcsokat kérték elismerték, hogy hozzáférnek a forgalomhoz)

A Lavabit USA-beli cég, ezért az USA bíróságának kell engedelmeskedniük. Külföldi cégeknek nem.

Ha jó protokollok vannak használva, akkor az utólagos dekódolás nem fordulhat elő, újabb TLS verziók tudnak perfect forward secrecyt. Ez a Lavabitnél nem így volt, ahogy azt be is vallották (https://arstechnica.com/information-technology/2013/11/op-ed-lavabits-founder-responds-to-cryptographers-criticism/).

> A Lavabit USA-beli cég, ezért az USA bíróságának kell engedelmeskedniük. Külföldi cégeknek nem.

User> My protonmail account was blocked with no reason.
Protonmail> Your account was disabled because you are the suspect in a case involving illegal activities with cryptocurrencies. If you would like to get your account back, you will need to clear your name in a court. You may also get your account back after some time if the Swiss authorities do not take up the case against you, which originated from overseas.

forrás: https://old.reddit.com/r/ProtonMail/comments/atv7c1/my_protonmail_account_was_blocked_with_no_reason/eh4cb1s/

100%, hogy ez nem így van.

Forrás?

Egy (magyar) cég email tárhellyel?

Csak nyugodtan, bármilyen ezzel kapcsolatos tapasztalatot szívesen fogadok.

Leginkább általánosságban vetettem fel, mint egy lehetséges megoldást. Ha esetleg konkrétum is érdekel, szívesen megosztom a saját tapasztalataimat.

Igen érdekel.

Ezt használom (a legkisebb csomagot). Eddig egy problémám volt (a hiba náluk volt), amit gyorsan megoldottak. A domaint is átregisztráltam hozzájuk, amikor kérdésem volt (nem vagyok szakértője a témának, csak a saját kis domainemet tutujgatom), gyorsan és úgy válaszoltak, hogy én is megértsem :)

Azt viszont el kell ismerni, hogy az ÁSZF néhány pontban igen érdekes (IV/7), nem is tudom hova tenni - néhány helyen itt ki is lett tárgyalva.

Kicsit alulspecifikáltad az igényeket. :)

Kicsit keves az info amit varsz, de indulas ota aktiv Protonmail es Tutanota felhasznalo vagyok (mindketto fizetos), az igenyeidet tokeletesen lefedik, de ha van konkret kerdesed, orommel valaszolok. :)

Ha már mindkettőt így használod, tömören leírnád szerinted miben jobb a Tutanota? Most Protonmailen vagyok, és érdekelne az alternatíva.

Öö..erre nem tudok kapásból válaszolni, nem tudom, hogy alapvetően jobb-e bármiben. Alapvető felhasználási élményben, különösen a múlt hónapokban történő frissítések óta szerintem azonos, nem jobb vagy rosszabb. Biztonság terén is hasonló. Amiben inkább azt mondanám, hogy más, a lényeges árkülönbség, a léegkisebb csomag 12 EUR/évtől érhető el a Tutanota esetében, a Proton ennél lényegesen drágább. Emellett egy nagyon szimpatikus kis csapat fejleszti, akiket név szerint megtalálni, ilyen tekintetben a Proton fejlesztése sokkal nagyvállalatibb-jellegű, sokkal többen fejlesztik, emiatt kissé arctalanabb is.
De hangsúlyozom, hogy mindkettőt nagyon szeretem.

Köszi

Nincsenek kimondott nagy elvárásaim. Ne legyen nagyon drága, rendelkezzen tárhellyel, ne csak 500MB, legyen benne naptár, és lehessen egyedi domain-t hozzá adni, az se baj ha rendelkezik külön tárhellyel! Azt hiszem lényegében ennyi! Nem fontos az end-to-end encryption, mert sok értelmét nem látom, úgy se írok semmi olyat email-ben ami miatt fontos lenne. Lényegében egyszerűsítve, váltsa ki a gmail-t. :)

Van, hasznaljuk az egyik projektnel. Jo de nem tokeletes. Kovetkezo issue-k vannak vele:

- Kulonbseg van a zoho.com es a zoho.eu kozott, neked az utobbi kell ha GDPR-kompatibilis akarsz lenni
- Volt egy eset amikor a levelek kezbesitese jelentosen kesett
- Az admin interface kicsit ossze vissza van
- A levelezo kliensben ki kell kapcsolni a kuldott levelek menteset mert ezt a Zoho magatol megteszi.

Egyebkent turhetoen mukodik, komolyabb problema nem volt vele.

--
Pásztor János

Nekem is elég rég megvan a protonmail fiókom. Éppen most váltok a telekomosról, csak lassan megy, sok helyen kell módosítani. Egyelőre az ingyenest használom, de gondolom az az 500 MB hamar betelik. A webmail egyszerű, letisztult, androidos kliens is.

1 hete használom a zoho.eu, MAIL LITE csomagját, amit ígérnek azt tudja.

DKIM,SPF könnyen beállítható volt a domainhez, de azért az admin felületet még szoknom kell.

Köszönöm a válaszokat! Úgy gondoltam adok egy esélyt a zoho-nak, de a zoho.eu oldalon, ha regisztálni akarok, akkor ezt a hiba üzenetet kapom: A megadott username egy másik telepítéshez/térséghez tartozik. És bármilyen felhasználó nevet adok meg, ugyan ezt írja ki. Ez mitől lehet?

Nem lehet hogy mar regisztraltal a zoho.com oldalon?

--
Pásztor János

Köszönöm a válaszod! Közben megnéztem, és igen, még nagyon régen regisztáltam a zoho.com-on. Nagy baj, ha nem a zoho.eu-n bérlem a domain-t, hanem a zoho.com-on? Van jelentősége?

Domain regisztrációt én inkább máshol intézném, szerintem jobban jársz ha külön van.

Igen. A Zohoek velhetoleg a GDPR miatt leklonoztak a rendszert es a zoho.eu es a zoho.com komplett kulon rendszer. Ha az egyikben regisztralsz, akkor ahhoz van kotve a usered.

--
Pásztor János

Én arra lennék kíváncsi, hogy mi a baj a Gmail-lel?
A Zoho vagy más levelezők mennyivel kívánatosabbak, mit tudnak ami miatt megéri a váltást?
Amúgy én most (kb. 3 hete) fizettem elő a családi Google One-ra.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Pl: Egyedi domain, meg a reklám, de lehet ez csak engem zavar.

Hát de a Google-nek ott a GSuite, amibe simán lehet vinni saját domain-t, ad 30GB tárhelyet a legkisebb csomagban is, havi 4 EUR/fő áron. Nem néztem utána, de gondolom a többi is hasonló árképzésű az alap csomag esetén. És ugyan nem vagyok előfizető, de gondolom a fizetős verzióban nincs reklám úgy, mint az ingyenesben.

Na nem akarok kampányolni mellette. Csak fura, hogy olyan hiányzik, amit pedig tud.

Ha 5 fiókot veszel havi 8 Euróért (+ÁFA, az Magyarországon 16400 Ft) és ezért korlátlan tárhelyet kapsz.
Az öt fiók mondjuk az egész családnak elég és le van tudva minden archiválási feladat is!
Lehet sőt szükséges saját domain és nincs reklám!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Jó a Gmail, nekem egyedül a címkézés rendszer nem tetszik.

Nekem meg pont a címkézés is tetszik.
Egy levelet csak egy mappába tehetsz, de címkét tehetsz rá többet is. Így megjelenik ugyanaz a levél több címke alatt, ami kinézetre pont olyan mint ha több mappában is benne lenne.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

privacy? kocsogok? (bar ez nem kerdes akart lenni)

--
O1G

Ezt én is akartam írni, de nem mertem vitát indítani, hisz nem erre szántam a fórum kérdésem! :)

Azért ezt itt elég jól be lehet állítani: https://myaccount.google.com
Kinek mit engedsz, mit teszel elérhetővé magadról, milyen külső rendszerek használhatják az adataidat?
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az ilyen beállításokban már sokan nem bíznak, legyen az MS, Google vagy Facebook vagy bármelyik cég a legnagyobbak közül.

Ebben az összefüggésben lehet értelme egy Gmail -> tetszőleges európai szolgáltató irányába való migrációnak.

minel kisebb annal jobb, annal kisebb az eselye hogy a nepperek "lehajolnak" az adataidert, leveleidert..

Viszont annál könnyebben hozzájutnak, megfelelő védelem hiányában.

--
https://iotguru.live

A kevesebből, könnyebb válogatni és szemezgetni is.
Kb értelmetlen a privacyt a saját oldaladon túltolni ha a másik fél meg eladja aprópénzért a levelezéseteket, persze felb*sz az ideg ha valami adatszivárgás történik, de az email az oda vissza kommunikáció, hiába őrizgeted egy zárt széfben a te példányodat ha a másik kiplakátolja velük a várost.

Viszont ebből a megfontolásból a magyar cégeket kerülném. Mert egy kis magyar cég első szóra kiad minden adatodat, akár a teljes levelezésedet is a TEK-nek vagy bármilyen hatóságnak látszó szervnek.
Szerintem ebből a szempontból a multik a biztonságosabbak!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Igen, úgy kell feltennia kérdést, hogy ha már valaki úgyis elolvassa a leveleidet, ki legyen az. :)

Ezt követem, mert lehet hogy hamarosan kelleni fog nekem is valami.

Ezt használtam sokaig, megelégedéssel.

https://mailinabox.email/

Vagy esetleg https://prism-break.org/en/projects/kolab-now/