Steam Remote Desktop

 ( timi | 2018. november 28., szerda - 23:14 )

Próbálkozott már valaki azzal, hogy remote desktopnak használja a Steam game stream szolgáltatását?
Mert a hasonló alternatívákkal szemben messze a Steam stream lenne a legjobb megoldás.
RDP elég gyenge megoldás, és amint multimédiára is szükség lenne használhatatlan. Chrome Remote Desktop nagyon lerontja a minőséget, Teamviewer egy fokkal kevésbé tömörít de még mindig elég csúnya és állandóan kereskedelmi felhasználást "gyanít". VNC és hang nehezen hozható össze működőképesre. X2Go már egész jó lenne, de körülményes a használata és Windows mint szerver oldal nem igazán működik vele.
A Steam streamelés pont jó lenne.
A probléma az, hogy bár Steam-be fel lehet venni nem oda tartozó szoftvereket, akár nem játék programokat is. De streamelni csak a Steamtől vásárolt címeket engedi, amik általában játékok.
Vagy meg lehet ezt valahogy kerülni?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha kalapácsod van mindent szögnek nézel.

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Bonyodalom akkor van, ha az a kalapács még így is jobb csavarhúzó, mint ami a piacon elérhető.

Lenne jobb, de gondolom ingyen kell. :)

Ez is egy szempont. :)

Mert tudsz jó fizetős alternatívát?

A Citrix tudja, amit keresel, de az nem tudom, mennyire éri meg otthonra. Az "ingyen kell" kérdés nem pejoratív értendő, a normális megoldások otthonra baromi drágák.

Ez már tényleg nem home kategória.

Ha csak streamelés a cél, akkor OBS (én pl asztali gépről raspberry-re ezzel streamelek)


// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Remote desktop a cél minimum billentyűzet és egeres használattal. Az OBS szerintem csak desktop streamingre kínál megoldást. Abbak különben valóban jó.

nekem játékok távoli játszására / távoli asztalra az ingyenes parsecgaming ( https://parsecgaming.com ) vált be. Ha jól tudom saját videó kódolást fejlesztettek. Egy próbát mindenképpen megér.
Windows 10 Host és RPI 2 kliens között használom nagy megelégedettséggel, neten keresztül.

+1

LAN-on az egyetlen használható megoldás volt WinPC <-> RPI közötti alacsony késleltetésű* streamre. (Aztán vettem egy 15M-es HDMI kábelt :) )

*Játék közben nem tűnt fel LAG

Nekem ha lokálisan működik már az is jó.

A Steam in home streamingje legutóbb, mikor láttam, még tudott más programokat is tolni, nem csak steames játékokat.

Hozzá tudom adni a saját alkalmazásaimat is a Steamhez és helyi gépen indítható is Steamből
De egy másik azonos lan hálózaton levő pc-n működő Steam könyvtárában ezek a programok nem láthatóak, csak a hivatalos Steamen elérhető címek. Innektől streamelni sem lehet a másik pcről.

Hát PC-vel nem tudom, de a Steam Link tudja, azt hittem azzal streamelsz.

Nem azzal. De lehet kipróbálom. Ha az tud mindent streamelni ami a forrás pc-n van, azaz nemcsak Steam címeket megfelel.

Nalunk ez ugy van, hogy ahol kertek/kaptak VPN-t, ott NoMachine, ahol nem, ott meg AnyDesk van hasznalva. Mi celjainkra altalanos adminisztraciora (tavoli segitsegnyujtasra) nekunk megfelelnek.

Ha Geforce kartyad van, akkor: https://moonlight-stream.com/

En ezt hasznalom jatekra, de tud desktopot is. VPN-el jatszom otthoni gepen, 20-30 megabit le/feltoltes es 10-15ms ping mellett kb olyan, mintha a geped elott ulnel :)

Geforce, igen. Köszi a tippet.

Ez nekem is kell, köszi, subscribe.

sub

Steam Link now in BETA on Raspberry Pi
https://steamcommunity.com/app/353380/discussions/0/1743353164093954254/

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

ügyes, bár Steam link helyett annyira nem, mert néha azt már egy RPi ára alatt hozzádvágják, nem egyszer volt már 5 EUR + postaköltség, de valami fasza kézikonkzolt kihozhatnak belőle. Vagy van is RPi alapú, ha jól tudom.

Reméljük a Steam Controller azért marad.

Milyen kliens és "szerver" windows között?
Nekem tökéletes távol lévő videót nézni az RDP W10-ek között, de w8 és w2012 R2 között is az volt. H.264-ben kódol realtime és csak azt a téglalapot amiben videót érzékel a szerver oldalon. Teljesen folyamatos a kép és a hang sem csúszik. Persze nyilván nem celeron kell hozzá szerver oldalon. A kliens kb mindegy, csak windows legyen, a szedett-vedett egyéb implementációk használhatatlanok ilyen célra.

nomachine?