TV okosito, HBO Go-hoz

 ( cyd | 2018. november 28., szerda - 13:30 )

Udv Mindenkinek!

Az lenne a kerdesem hogy vannak-e tapaszatalatok olyan androidos TV okositohoz amin nagyobb gond nelkul megy az HBO Go?
Ami eselyes lehet eddigi keresgeles alapjan az a Xiaomi Mi Box 3. Van barkinek is evvel az eszkozzel HBO Go tapaszatalata?
Vagy mas egyszeruen kezelheto Magyarorszagon kaphato eszkozzel?

90% hogy december utolso heteben kellene ezt a problemat otthon megoldanom noveremnek mikozben en Ausztriaban elek szoval sok tesztelesi lehetosegem nincs.

Koszi,
cyd

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hát ez elég sokszor szóba került már hupon is :)

Chromecast: azzal megy, néha elcsesznek valamit és akkor nem megy. Érzékeny a hálózatra, mert nem bufferel sokat előre. Hivatalosan támogatják. Kell hozzá egy második eszköz, hogy irányítsd. Viszont ez a legolcsóbb hivatalos megoldás. Netflix is támogatja.

AndroidTV, nem keverendő a touch androidos tévé boxokkal. Ebből a hivatalos eszközök egyben chromecastként is tudnak működni. Chromecast módon kívül eddig kodi 18 nem hivatalos hbo go addonnal lehetett még használni.
Viszont androidtv -re is tesztelés alatt áll, s úgy néz ki végre megjelenik a natív alkalmazás hamarosan:
https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.hbogo.androidtv.production
Azért mégiscsak kellemesebb a rendes, tévére optimalizált felületüket használni (rövid ideig régebben volt egy kiszivárgott verzió, az is marha jó volt más kényszermegoldásokhoz képest.) Vannak androidtv rendszerű televíziók is.
A mi box a másoldik legolcsóbb hivatalos megoldás (akár chromecast akár majd a natív alkalmazással). Netflix is támogatja.

A kodis megoldás általában megy touchos rendszerű android boxon is, esetleg libreelec-es rendszeren is megfelelő bállítással. De persze a nem hivatalos addon működése sosem garantált. Ez úgy általában a legolcsóbb megoldás, de mivel nem hivatalos, így lutri. És van aki nehezen tudja beállítani magának hozzáértés hiányában. Itthon meg sokszor annyért adják ezeket, mint a mibox. Kínából rendelve szoktak olcsóbbak lenni.

Firetv sticket is használtam erre, de ott is nem hivatalos, kézzel telepített kodi 18 + addon csak a lehetőség. Annyival jobb a noname boxoknál, hogy ezzel legalább a netflix előfizetés is jól megy hivatalos appal. Prime video előfizetésre hivatalosan csak a drágább és fapadosabb basic stick jó itthon.

Most már végre az LG webos rendszerű tévékre is frissítették a napokban a hbo go appot, szóval ott is megy a közvetlen előfizetés is.

LibreELEC kiír, test build letölt, reboot, inputstream adaptive engedélyez, netflix addon feltesz (az inputstream-es változat githubról zipben), bejelentkezik, engedélyezi a widevine library telepítését, hbo go kodi addon telepít zipből, beállít, reboot, örül.. de kérlek, mi ezen a nehéz?! :))
Ha valakinek van ingerenciája kicsit kalapálni akkor hajrá, ha meg már egyszer fel van rakva, szépen teszi a dolgát, nejem is simán elkezeli, pedig pont leszarja a technikai hátterét. És igen, bármikor befoshat ha változtatnak az APIn.

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Igen, így használtam eddig. Sőt, bugreportokat is készítettem hogy widevine inkompatibilitás hibákat javítson az inputsream adaptív fejlesztője ;)
Így már faján megy android 5 alatt is (pl firetv stick) és oreo 8.1 (xiaomi mi a2) és talán 9 alatt is a kodi 18 rc1-től.

Egyébként android alatt még egyszerűbb, mert elvileg van mindig widevine lib a rendszeren már. Firetv stick még android 5 alapú, így arra nem megy fel a hivatalos tv-s apk, szóval azon marad a kodi addon. Androidtv rendszereken meg szimplán csak jobban tetszik a képes böngészős megoldás, meg a hivatalos remélhetőleg nem törik csak el úgy, ha valamit variálnak. Persze, ha van alternatíva, az mindig jó. :)

Ez szép és jó amit leírtál, csak éppen a gyakorlatban 10 ből 5x (vagy inkább 7x) ez baromira nem működik. Az elmúlt fél évben párszor állítottam be málnácskát (ez van, szeretek kísérletezni) és van amikor az inputstream-et kell kézzel hegeszteni, van amikor kompatibilis widevin-et kell vadászni, máskor a repo nem érhető el, stb... Szóval igen, akinek van egy kis affinitása, az megoldja (logot olvas, guglizik, stb..) de baromira nem egy next-next-finish. Ráadásul egy alpha release-ről beszélünk.

---
az élet olyan, mint az ásás - mindig felbukkan néhány gyökér. Ásóval jól rájuk kell b@szni, és haladni tovább - amarillo

Nekem kettőből kétszer működött (x86 és rpi3). A kodi18 nem alpha, hanem RC. A widevine -t nem kell kézzel vadászni, mert a netflix addon automatán fetcheli és setupolja. Az inpustream kalapálás alatt nem tudom mit értesz, már gyárilag be van kapcsolva az, max a minimum sávszélt kell megadni ~25 mbitre, mert buta az algoritmus és átmeneti lassulások esetén nem gyorsít vissza és fokozatosan rosszabb bitrátákra kapcsol (de lehet már ezt javitották).
Ahogy írtam ez nem next-next-finish, de aki egy kicsit szeret kalapálni annak pite :)

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

A kodi 18 valóban nem alpha (hogy repül az idő), de a Libreelec Leia igen, és te ezt említetted. Csak érdekességként megemlítem, ha nem a Netflix-el kezdesz (mint én és a poszter, mivel csak HBO kellett), akkor a HBO GO összeszögelésében lehet jó nagy lukakra futni. Ahogy előttem is írták a widevine inkompatibilitás elég sokszor visszaköszön és az inputstream se mindig 100-as. Októberben sikerül pont olyan release-t leszedni ahol hiába kapcsolgattam a GUI-n, nem ment, konfigban kellett szerkeszteni.
Még a "ha meg már egyszer fel van rakva, szépen teszi a dolgát"-ra is had reagáljak. 3 hete frissítettem a Libreelec-et, és volt HBO GO, nincs HBO GO. Szóval kicsit még fapados, de valóban jól megy, ha az ember egyszer összerakja.

---
az élet olyan, mint az ásás - mindig felbukkan néhány gyökér. Ásóval jól rájuk kell b@szni, és haladni tovább - amarillo

Az inputstreamről csak annyit, hogy az én Pi0-mon a stabil 8-as LE-ben megvan az inputstream plugin, a haverom ugyanolyan málnáján ugyanabból az IMG-ből ugyanúgy frissített verzión meg nincs ott a menüben. WTF????

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Nem tudom. Nem ugyanarra frissített. (vagy lehet hogy ott van az, csak engedélyezni kell. My addons / all addons).

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Végre kinn van az androidtv app
https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.hbogo.androidtv.production

Néhány perc próba és kodi addon minőség összehasonlítás után úgy látom, hogy fullhd felbontásban megy ez is a mi boxon.

Én Apple TV 4K-val használom, azzal szépen megy.
--
https://naszta.hu

Sub.

Bármilyen megoldás XBOX-ra (One S) különösen érdekelne.

Szépen működik, Libreelec Leia 8.9.00 minden hackelés nélkül.

Köszönöm.