Mplayer hangerő

 ( kaltsi | 2005. április 18., hétfő - 23:29 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nekem is olyan gondom van, hogy minden avi halk az gmplayerben lejátszva. Ha felhangosítom annyira hogy halljam és közben jön egy rendszerüzenet hanggal, akkor meg a szívroham jön rám mert az meg olyan hangos. Az a configos megoldás segített valakinek? Mert nekem nem :(

Köszi előre is a segítséget.

Üdv.

waxy2

Az eltérő forrásból érkező hangok szintjét kell kb. azonosra beállítani. Ehhez valamiféle keverő eszköz kell. A hangrendszeredről nincs infó.

ELaci

mire gondolsz ezzel, hogy eltérő forrás és valamiféle keverőeszköz?
valami alaplapi sis hangkari, meg asszem alsa-t használok... hol tudom ezt pontosan megnézni?

Volt néhány posttal fentebb, hogy softvol kell neki, meg valami orbitális maximum érték. A softvol (SW volume control) függetleníti az MPlayer hangerőszabályzóját a rendszerétől, így addig húzod, amíg a füled bírja, míg a KDE akár kussoltatva is lehet.
Másik megoldás: volnorm audio filtert használj, ez a túl halk hangot kicsit megerősíti (a hangosat meg lehúzza)

Bővebb infó: man mplayer

be van kapcsolva a hagszinszabályzás???
Ha igen kapcsold ki.

ha ki van kapcsolva, ha be, ugyanaz. :(

Ragaszkodsz a gmplayerhez?

Ha nem, akkor van egy mplayer alapú, konzoli média lejátszó szkriptem, amivel a lejátszási hangerőt minden filmhez külön-külön le tudod tárolni (vagy ha értesz egy kicsit a bash-hez, és belenyúlsz a szkriptbe, akkor beírhatsz egy alapértelmezett hangerőt (erősítést), ami minden filmre érvényes lesz).

Ha érdekel a szkript, akkor elküldöm neked.

---

If you have money, use Windows!
However, if you also have a brain, use Linux!

nem tudom, hogy hogyan csináljátok, de nekem nem függetlenítődik az mplayer hangereje a kmix mixerétől. igaz, hogy ez a softvol-max-tól valamit hangosodik az mplayer, de 800-nál már olyan torz a beszédhang, hogy nem igaz, viszont még mindig nem elég hangos :(
ahogy húzok a tálcán a hangerőn mindjárt többet ér, mint a többszáz-százalékos erősítés a configfájlban. nem lehetne esetleg a rendszerhangokat halkítani, nekem az is jó lenne.

a normalizálással lehet valami gond
valahol a beállításokban be lehet kapcsolni

ezt nézted már?
(csomagból telepítetted vagy fordítottad?)

http://www.mplayerhq.hu/DOCS/HTML/hu/advaudio.html#advaudio-volume

[quote:9bfdfa3641="kaltsi"]A gondom az lenne avi lejátszásánál, hogy nagyon halk a hangerő, bár minden hangerő a maximumon van.
És egyátalán nincsen dinamikája a hangnak, tehát olyan sivár.

Ötlet??

Mplayer1.0pre7
az új codec csomaggal
alsa és ogg hang[/quote:9bfdfa3641]

ha még érdekel akkor az én ~/.mplayer/config fileom:
[code:1:9bfdfa3641]
af=volume

softvol=yes
softvol-max=200[/code:1:9bfdfa3641]

ezzel beállítod, hogy software-es legyen a hangerőszabályozás, majd a maxot megadod %-ban, az alap léptetés 3%, de ez benne va na doksiban :)

És arra tud valaki megoldást hogy ALSA-val nem lehet hangerőt változtatni, OSS-el megy minden további nélkül?

Nekem is hasonlo bajom volt (Mplayer1.0pre7). GUI-bol lejatszva a file-t nagyon halk volt, parancs sorbol inditva az mplayer-t meg jo. Nos az equalizer kikapcsolasa megoldotta a porblemat.

Szabolcs

A gondom az lenne avi lejátszásánál, hogy nagyon halk a hangerő, bár minden hangerő a maximumon van.
És egyátalán nincsen dinamikája a hangnak, tehát olyan sivár.

Ötlet??

Mplayer1.0pre7
az új codec csomaggal
alsa és ogg hang

[quote:6ba2b6f0b4="kaltsi"]A gondom az lenne avi lejátszásánál, hogy nagyon halk a hangerő, bár minden hangerő a maximumon van.
És egyátalán nincsen dinamikája a hangnak, tehát olyan sivár.

Ötlet??

Mplayer1.0pre7
az új codec csomaggal
alsa és ogg hang[/quote:6ba2b6f0b4]

na ez engem is érdekelne :)))

ugyanis volt néhány hónapja még olyan opció, hogy aop (azaz audio output plugin) ahol volt egy olyan cucc, hogy -aop list=volume , namost ezt az aop-ot leváltotta egy af (audio filter) nevű cucc, viszont ennél hasonlót nem találok, azaz olyat, ami az előző volt! az előző pedig előerősítő szerűen működött, olyasmi mint az xmms equalizerjében a preamp.
az alapból valahol közép értéken volt, és lehetett hangosítani, azaz a vonal szinthez közelíteni a hangerőt, még mielőtt elérte volna a hangkártyát! (ilyen audiostreamek az ac3-as hangok, ahol nagyon halk valamiért a zene!)
namármost a mostani meg olyan vacak, hogy maxon van alapból a hangerő, és szinte csak csökkenteni lehet! (nemtudom miért, de nálam úgy 95% környékén lehet). viszont ez a csökkentés olyan béna, hogy majd 20%-ig le kell tekerni, hogy érezhető legyen a hangerőváltozás! míg az előző (aop) esetén akár 5-10% változás is érezhető volt!

huhh najólkiírtam magam, remélem érthető voltam!