copy

 ( pch | 2018. november 20., kedd - 11:55 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hallottam róluk, az olasz rajta van a megnézendő filmek listámon. Kicsit fura, hogy ilyen hamar lett remake, de máshol is előfordul.

Nem inkább arról van szó, hogy van egy színdarab és mindkét csapat azt valósította meg, csak az egyik kicsit később?

Az olaszhoz írt kedvcsináló ellátja a feladatát, a magyarhoz írt ellenkezőleg.

:)

Nincs vs, az olasz rendező/forgalmazó eladja a jogokat, mi kb már a 6. ország vagyunk a sorban ahol helyi verziót gyártanak belőle (egyébként ezt a magyar készítők sosem titkolták, mindenütt hangoztatják hogy remake, a port.hu -ról ez valahogy lemaradt)


// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Ezt nem tudtam. Sőt ma vagy 3 helyen jött szembe a reklám és sehol nem láttam hivatkozást a forrásra azért született ez a poszt.

pch
--
SB-soft online ügyviteli rendszer
--

https://24.hu/kultura/2018/05/09/mar-forgatjak-a-teljesen-idegenek-magyar-verziojat/

A Filmalap 350 millió forintos támogatásával készülő BÚÉK az utóbbi évek egyik legsikeresebb olasz vígjátékának remake-je lesz.

Inkább azt itt az érdekes, hogy megéri-e ilyen filmeket 350 millióval támogatni.

Itt van egy cikk a Nemzeti Filmalapról: https://24.hu/kultura/2017/02/08/oke-hogy-oscart-nyertunk-de-mit-adott-nekunk-a-filmalap/

Szerintem nem éri meg, elhiszem, hogy nő a foglalkoztatottság, kultúrát támogatjuk, országimázs stb. De ugyanezt meg tudná tenni egy vagy több magáncég is, hatékonyabban. Nincs értelme állami pénzből támogatni a gagyit, hogy néha kijöjjön valami értelmes is.

Ha megéri magyar filmeket csinálni, akkor jöjjön létre egy magáncég, és finanszírozza az a filmgyártást. nem kell állami támogatás. Ha sikeres egy film, akkor a készítő cég befizeti utána az adókat. Ha nem sikeres, akkor is fizet valamennyi adót, viszont nem az állam bukott rajta. Nem éri meg a kis magyar piacra magyar filmet csinálni? Akkor csináljanak olyan filmet, amit le lehet fordítani angolra, és el lehet adni nemzetközi piacra is!

Értelmesebb dolgokra is lehet pénzt költeni, mint gagyi magyar filmekre. Ha pl. jól működik az oktatás, akkor sok jól képzett ember kerül ki onnan, akik utána többet fognak keresni, ezáltal több adót és járulékot fizetnek be az államnak, na ez például megéri.

nézd más irányból, ha nem ez, akkor egy n+1 stadion ;)


// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Vagy akár betehette volna az állam az erre szánt pénzt Netflix részvénybe, 2011-2018 között cirka tízszeresére nőtt a Netflix árfolyama.

Pár hónapja néztem az olasz eredetit jó film volt, de semmi kiemelkedő. A magyar a trailer szerint gyakorlatilag az olasznak egy az egyben koppintása. Nem tudom ennek így ebben a formában mi értelme volt.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Gondolom munkát adott néhány havernak.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™